Seřízení volnoběhu 2S90A

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Mipi5

Seřízení volnoběhu 2S90A

#1 Nový příspěvek od Mipi5 »

Zdravím všechny. Měl bych dotaz ohledně seřízení volnoběžných otáček motoru 2S90A. koupil jsem MT8 a motor měl stabilní chod. Při preventivní kontrole vstřikovačů jsem zjistil, že jeden měl nižší otvírací tlak asi o 2 MPa. Když jsem tlaky seřídil, po namontování a spuštění motoru má motor nepatrně vyšší volnoběžné otáčky. Vše ostatní je v normě. Ačkoliv jsem v manuálu přímo k motoru Slavia 2S90A hledal, kde se seřizují volnoběžné otáčky, našel jsem pouze pojednání o tom, jak motor ošetřit při odstavení a jak ho znovu uvést do provozu. Stejně tak v seznamu dílů jsem žádnou položku "seřizovací šroub volnoběhu" apod. nenašel. Pouze katalogové číslo.

V blízkosti (v úrovni) páky ovládání plynu jsem našel na čelní straně motoru dva šrouby se zářezem pro šroubovák, které jsou zajištěny kontramatkou proti hliníkovému bloku. Pod tím co je dole je plechová podložka, která má "dvě uši", která překryjí matku i šroub a je pak zajištěn plombou - plomba samozřejmě chybí. Předpokládám, že je to šroub pro seřízení volnoběžných otáček. Je moje úvaha správná a má někdo zkušenost, jak s těmito šrouby otočit. Zda stačí otočit pouze s tímto jedním nebo se musí otočit s oběma o stejný počet otáček.

Opakuji, že motor jde dobře, chytá na drc, jen ten volnoběh je nepatrně vyšší. Díky všem za radu.
MT8 132.2, Multicar M22-D, Multicar M22 P-D, DH0115,
Fiat 126 P, Barkas B-1000, Daewoo Matiz, Nissan Terrano II

deniels

Re: Seřízení volnoběhu 2S90A

#2 Nový příspěvek od deniels »

Volnoběžne otačky se seřizuji tim hornim šroubem. Ten ktery si popisoval ty je na to, aby jsi seřidil maximalni otačky.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14

Mipi5

Re: Seřízení volnoběhu 2S90A

#3 Nový příspěvek od Mipi5 »

Super. Díky za odpověď. Takto alespoň vím, že to zbytečně nerozvrtám a "půjdu na jistotu"
MT8 132.2, Multicar M22-D, Multicar M22 P-D, DH0115,
Fiat 126 P, Barkas B-1000, Daewoo Matiz, Nissan Terrano II

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“