podtlakový ventil na fekálu

navijáky, závěsy, čepy, řízení, 3bodový závěs, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
kubik.brumik

podtlakový ventil na fekálu

#1 Nový příspěvek od kubik.brumik »

Zdravím. Koupil jsem německý pozinkový fekál 3 m3 a zajímalo by mě jak je to s podtlakovým vetilem kde je ?? někdo mi říkal že tady je přímo uvnitř vývěvy :-/ na deklu nádrži je jeden ventil a dle toho jak vypadá mi přijde jako přetlakový tak já nevím jak to tedy vlastně je :-/ přidávám fotku vývěvy a fekálu
Obrázek Obrázek

simpatak195
Kontaktovat uživatele:

Re: podtlakový ventil na fekálu

#2 Nový příspěvek od simpatak195 »

nevim jak u tehle, ale v praci u vsech hts laminatovejch zadnej podtlakac nemame ,je jen jeden nahore u vika tlakovej a druhej u vyvevy,taky tlakovej na mensi tlak a zaroven stelovaci ,z vlastni zkusenosti 10let sni jezdim vody, kejdu,atd i kdyz se prisaje hadice a nechas ji nic neudela i s novou vyvevou a to je ta velka.. ale ma vystuze kovovy, tady to nevim ,ale ze by mela az takovej vykon ze by se vcucla nevim nevim..

chuck77

#3 Nový příspěvek od chuck77 »

podtlakový??? na fekálech ZTS Malacky byl pouze přetlakový pojistný ventil, podtlak se neřešil - proto existují vcuclý fekály :)
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

kubik.brumik

#4 Nový příspěvek od kubik.brumik »

Právě pro to bych chtěl ten ventil tam přidat abych nedej bože tu nádrž nezcucnul . Našel jsem nějaký podtlakovy ventil za 700,- má možnost seřízení od -0,3 do -1,5 BARU . Jaký podtlak na něm setřídit ??? :)

Béďa 17

#5 Nový příspěvek od Béďa 17 »

V normálních podmínkách musí 0,7 bohatě stačit.Ale podle mého ho nejlépe vyladit při provozu podle tvých podmínek.Až budeš sát něco hustšího a nebo z hloubky,tak až si přisaje tak ho trošku přitáhnout.Jde to většinou jednoduše. Fekál pěkný,nízký.Ať dobře a hlavně dlouho slouží.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A

zetorak jirka

#6 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Taky jsem se eště u žádnýho fekálu nesetkal s podtlakovím jištěním , i když si taky myslím že by nebyl na blázna a přemýšlím o něm. Mám taky německej pozinkovanej 6ti kubík, a mám o něj taky strach, protože jsem to už jednou osobně zažil na JZD. a není to nic příjemnýho , to mi věř. Byla to ta dvounápravová 3,5lka, potvora plechová, ůdajně po GO, aspoň byl teda pěkně nabarvenej, ale chyběli v něm vlnolamy. :smich:

Fidlla

#7 Nový příspěvek od Fidlla »

Na HTS -100 jsou jenom tlakové, mame jich tu 9ks,muzu rict, pokud neodfoukne,utrhne to bud vrchni napouštění anebo celej zadek( to se stalo v loni na jaře).... Jinak tam jsou dva mosazný a občas je je potřeba odelata, rozebrat a vycistit....nastaveni je na 0,9
Potlak neni nijak jisten,v lejte jsou vzpery,vlnolamy a zalaminovane ocelove obruče.
Taky se nam vcucla 3kubikova s autorejdem-malacky...
Zetor 6718 DEEP RED

Béďa 17

#8 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Originál na HTS nejsou,ale já vím o dvou které byly předělány na silnější vývěvu poháněnou kardanem a tyhle ventily tam byly přidány a určitě to není na škodu,ba naopak.
Zetor 25 A

Béďa 17

#9 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Ono nejde jen o nádrž,ale také o ochranu vývěvy před velkým namáháním když nejde nasát.Také je dobrý tzv. sifon který chrání vývěvu před nasátím kapaliny.
Zetor 25 A

kubik.brumik

#10 Nový příspěvek od kubik.brumik »

podtlakový tam přidám a podle potřeby seřídím :) . tlakový mě moc netrápí jelikož netlačím, nechávám ho volně vytéct a taky pro to že při sání se mi vývěva maže přes kohoutek se sklíčkem, dávám tak 60 kapek za minutu. A když chci tlačit ven tak tento kohout musím zavřít protože mi to tlačí vzduch do nádrže na olej :-/ . nepřisává olej při tlačení, ale tlačí vzduch do oleje ... tak pro to že se mi vývěva při tlačení nemaže proto netlačím a dávám páku mezi a nechávám volně vytéct

Fidlla

#11 Nový příspěvek od Fidlla »

No vyvěvy už nejsou pres olej,ale kardan Jurop..to je jina liga.
Zetor 6718 DEEP RED

kubik.brumik

#12 Nový příspěvek od kubik.brumik »

mám na mysli mazání vývěvy

Fidlla

#13 Nový příspěvek od Fidlla »

Kazdy 3sek kapka...olej 10w/40....
Zetor 6718 DEEP RED

simpatak195
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od simpatak195 »

tak tak ,staci bohate jak pise, kazdy 3 sek kapka uplne v poho ..olej motorak, davame 15ku . vsechny fekalky s jurop vyvevama.. krasne na 540 otacek na traktoru tak 1100 volnovbeh a do 4 minut je 10ka nasata jako nic 8)

Fidlla

#15 Nový příspěvek od Fidlla »

Na Juropy se blbe shaneji dily,ted na zkousku Hertell KD 8000,saje na volnobeh,3min a htska je plna,měřeno 10400 litrů
S Juropem se neda srovnat,na dalších 2 se bude měnit, jestli vydrží jarnivyvoz digestatu a kejdy. (9ks)
Zetor 6718 DEEP RED

Odpovědět

Zpět na „Mechanika“