podtlakový ventil na fekálu
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
podtlakový ventil na fekálu
Zdravím. Koupil jsem německý pozinkový fekál 3 m3 a zajímalo by mě jak je to s podtlakovým vetilem kde je ?? někdo mi říkal že tady je přímo uvnitř vývěvy na deklu nádrži je jeden ventil a dle toho jak vypadá mi přijde jako přetlakový tak já nevím jak to tedy vlastně je přidávám fotku vývěvy a fekálu
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: podtlakový ventil na fekálu
nevim jak u tehle, ale v praci u vsech hts laminatovejch zadnej podtlakac nemame ,je jen jeden nahore u vika tlakovej a druhej u vyvevy,taky tlakovej na mensi tlak a zaroven stelovaci ,z vlastni zkusenosti 10let sni jezdim vody, kejdu,atd i kdyz se prisaje hadice a nechas ji nic neudela i s novou vyvevou a to je ta velka.. ale ma vystuze kovovy, tady to nevim ,ale ze by mela az takovej vykon ze by se vcucla nevim nevim..
podtlakový??? na fekálech ZTS Malacky byl pouze přetlakový pojistný ventil, podtlak se neřešil - proto existují vcuclý fekály
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
-
Právě pro to bych chtěl ten ventil tam přidat abych nedej bože tu nádrž nezcucnul . Našel jsem nějaký podtlakovy ventil za 700,- má možnost seřízení od -0,3 do -1,5 BARU . Jaký podtlak na něm setřídit ???
V normálních podmínkách musí 0,7 bohatě stačit.Ale podle mého ho nejlépe vyladit při provozu podle tvých podmínek.Až budeš sát něco hustšího a nebo z hloubky,tak až si přisaje tak ho trošku přitáhnout.Jde to většinou jednoduše. Fekál pěkný,nízký.Ať dobře a hlavně dlouho slouží.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A
Zetor 25 A
- zetorak jirka
Taky jsem se eště u žádnýho fekálu nesetkal s podtlakovím jištěním , i když si taky myslím že by nebyl na blázna a přemýšlím o něm. Mám taky německej pozinkovanej 6ti kubík, a mám o něj taky strach, protože jsem to už jednou osobně zažil na JZD. a není to nic příjemnýho , to mi věř. Byla to ta dvounápravová 3,5lka, potvora plechová, ůdajně po GO, aspoň byl teda pěkně nabarvenej, ale chyběli v něm vlnolamy.
Na HTS -100 jsou jenom tlakové, mame jich tu 9ks,muzu rict, pokud neodfoukne,utrhne to bud vrchni napouštění anebo celej zadek( to se stalo v loni na jaře).... Jinak tam jsou dva mosazný a občas je je potřeba odelata, rozebrat a vycistit....nastaveni je na 0,9
Potlak neni nijak jisten,v lejte jsou vzpery,vlnolamy a zalaminovane ocelove obruče.
Taky se nam vcucla 3kubikova s autorejdem-malacky...
Potlak neni nijak jisten,v lejte jsou vzpery,vlnolamy a zalaminovane ocelove obruče.
Taky se nam vcucla 3kubikova s autorejdem-malacky...
Zetor 6718 DEEP RED
Originál na HTS nejsou,ale já vím o dvou které byly předělány na silnější vývěvu poháněnou kardanem a tyhle ventily tam byly přidány a určitě to není na škodu,ba naopak.
Zetor 25 A
Zetor 25 A
Ono nejde jen o nádrž,ale také o ochranu vývěvy před velkým namáháním když nejde nasát.Také je dobrý tzv. sifon který chrání vývěvu před nasátím kapaliny.
Zetor 25 A
Zetor 25 A
-
podtlakový tam přidám a podle potřeby seřídím . tlakový mě moc netrápí jelikož netlačím, nechávám ho volně vytéct a taky pro to že při sání se mi vývěva maže přes kohoutek se sklíčkem, dávám tak 60 kapek za minutu. A když chci tlačit ven tak tento kohout musím zavřít protože mi to tlačí vzduch do nádrže na olej . nepřisává olej při tlačení, ale tlačí vzduch do oleje ... tak pro to že se mi vývěva při tlačení nemaže proto netlačím a dávám páku mezi a nechávám volně vytéct
No vyvěvy už nejsou pres olej,ale kardan Jurop..to je jina liga.
Zetor 6718 DEEP RED
-
mám na mysli mazání vývěvy
-
- Kontaktovat uživatele:
tak tak ,staci bohate jak pise, kazdy 3 sek kapka uplne v poho ..olej motorak, davame 15ku . vsechny fekalky s jurop vyvevama.. krasne na 540 otacek na traktoru tak 1100 volnovbeh a do 4 minut je 10ka nasata jako nic
Na Juropy se blbe shaneji dily,ted na zkousku Hertell KD 8000,saje na volnobeh,3min a htska je plna,měřeno 10400 litrů
S Juropem se neda srovnat,na dalších 2 se bude měnit, jestli vydrží jarnivyvoz digestatu a kejdy. (9ks)
S Juropem se neda srovnat,na dalších 2 se bude měnit, jestli vydrží jarnivyvoz digestatu a kejdy. (9ks)
Zetor 6718 DEEP RED