Traktor domácí
Traktor domácí
Ahoj,
tak sem se po dlouhé době co okoukávám zdejší stroje rozhodl, že se také pokusím spíchnout nějakýho pomocníka k baráku.
Snad to pujde složit z těchto věciček:
Nápravy : přední V3S
zadní V3S
Motor : VW Golf 1.9 Tdi s převodovkou
Rozvodovka : V3S
Rám asi nejaké íčka nebo účka, řízeni mám ze Supra, ale přemejšlím o nějaké Orstě,uvidíme.. Zakomponoval bych i naviják, ale ten zatím scháním.
tak sem se po dlouhé době co okoukávám zdejší stroje rozhodl, že se také pokusím spíchnout nějakýho pomocníka k baráku.
Snad to pujde složit z těchto věciček:
Nápravy : přední V3S
zadní V3S
Motor : VW Golf 1.9 Tdi s převodovkou
Rozvodovka : V3S
Rám asi nejaké íčka nebo účka, řízeni mám ze Supra, ale přemejšlím o nějaké Orstě,uvidíme.. Zakomponoval bych i naviják, ale ten zatím scháním.
- Rendy9999
- Kontaktovat uživatele:
Re: Traktor domácí
Proč nepoužit servo z teho golfa.?
- jirik610
Bacha na to osobákovy čerpadlo nemá extra litráž maximální orsta je tak kolem 80 stovka už mě tuhla když sem točil rychleji volantem , a to mám jen 35 průměr pístnice řízení .
Je těžky bejt debil konkurence je veliká
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
- Rendy9999
- Kontaktovat uživatele:
tak to jo ,ja jen že včil kucham golfa tdi 66kw a je tam i servo .
No také mám celého golfa jako dárce orgánů, ale to servo by z toho nebylo.. Řízení tu budu muset pečlivě od kolegů okouknout ať to nedělám cestou pokus - omyl
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
servocerpadlem honim celej nakladac...2x 50x25x400 pistnice (vnitrni prumer 50mm)...je tam lale malinko upravenej redukcak kvuli prutoku
Takže by původní čerpadlo šlo na řízení použít? No rozhodně servo vyhazovat nebudu kdyby se nakonec ještě šiklo.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
gastly to pouziva...ma ale taky upravenej redukcak
nekde jsem to tady popisoval, co jsem s tim delal, ale nevim, jestli to ten golf ma stejny...
a jestli je to to TDI, jak pises, tak je tam elektronicky rizeny cerpadlo, ne mechanika, tak na to bacha
nekde jsem to tady popisoval, co jsem s tim delal, ale nevim, jestli to ten golf ma stejny...
a jestli je to to TDI, jak pises, tak je tam elektronicky rizeny cerpadlo, ne mechanika, tak na to bacha
Nebude to s tym motorom a jeho elektronikou dost komplikovane?
Skus mrknut po nejakom z offroadu hladky diesel 2,5 alebo viac.
Skus mrknut po nejakom z offroadu hladky diesel 2,5 alebo viac.
Skočil jsem se na to servo pro jistotu kouknout a žádný kabel čerpadlo nevlastní.
Motor tak divokou elektroniku zase nemá, mám v plánu tam nechat celý motorový svazek a kabely co nebudou zapojené budou sloužit jako závaží..
Je pravda čím míň elektroniky tím se toho má šanci míň pokazit, ale když už sem toho s tím motorem tolik zažil, tak se s ním nedokážu rozloučit. V autě měl páru jako bejk, tak snad bude v traktůrku spokojenej a já s ním.
Motor tak divokou elektroniku zase nemá, mám v plánu tam nechat celý motorový svazek a kabely co nebudou zapojené budou sloužit jako závaží..
Je pravda čím míň elektroniky tím se toho má šanci míň pokazit, ale když už sem toho s tím motorem tolik zažil, tak se s ním nedokážu rozloučit. V autě měl páru jako bejk, tak snad bude v traktůrku spokojenej a já s ním.
on ale nemyslel elektroniku na servocerpadlo ale na vstrekovacie cerpadlo
Tu budes mat viac problemov podla mna. Riesenie podtlakom ovladanego turba a možno geometrie lopatiek, lambda sonda, imobilizer, celkovo RJ motora.
Tu budes mat viac problemov podla mna. Riesenie podtlakom ovladanego turba a možno geometrie lopatiek, lambda sonda, imobilizer, celkovo RJ motora.
Jo jo, tak tam už samozřejmě dráty vedou
- Rendy9999
- Kontaktovat uživatele:
To naklapění lopatek jsem pořešil na fenixovi lehce ,vakuovku vykostil a dal místo ní dlouhohou pružinku zakončenou tvrdším drátem ,jo je nutný budík pro nastavení tlaku plnění no a pak jsem jen přihybal drát do tvaru Z a při zatížení pružina pustí u 1až 1,2 baru ,budík mám na palubce stále před očima i s otáčkoměrem .
a nezvykne ti to padat do nudzoveho rezimu?
Inak to moze byt zrejme dalsi problem pri stavbe traktora s tymto motorom. Ja by som radsej isiel do jednoduchsieho. Len moj nazor
Inak to moze byt zrejme dalsi problem pri stavbe traktora s tymto motorom. Ja by som radsej isiel do jednoduchsieho. Len moj nazor
Mám sice motor Tdi, ale je ještě bez naklápěcích lopatek-kód 1Z papírových 66kw+tam kdysi někdo dával chip na cca 100koní, imobilizér je tam už delší dobu odstraněný. Ještě tak váha vzduchu, na to ty motory dost trpěly.