Vertikální štípačky tovární výroby

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Jiri S.

Vertikální štípačky tovární výroby

#1 Nový příspěvek od Jiri S. »

Zdravím,máte někdo zkušenosti s touto štípačkou.Je teď díky "akci" u Mauntfieldu za zajímavou cenu pod názvem Powerlog,stejnou konstrukci prodává i Gude,docela o ni přemýšlím.Díky za názory a zkušenosti.....

lekyzlos

Re: Štípačka Atika 10t (Mountfield)

#2 Nový příspěvek od lekyzlos »

Sice netuším o jakou štípačku jde, pokud o ní uvažuješ dobře rozmysli. Mautfíldi jsou docela slušný podvodníci a co je pod jejich zanačkama tak je většinou dost ošizený - za účelem jejich "neuvěřitelných slev" Jediný co jsem u nich kupoval tak bylo Fiskars nářadí, když byl výprodej.
Tchán má od nich travní sekačku a při 1. servisu mu řekli, že se v tom rejpal a že mu nedodrží záruku..... :321: Kdyby řekli že nečistil, byla by to pravda. ;-)

Takže s něma móóc opatrně. Kde by na ty jejich slevy brali? Podívej se po inzercích, nejvíc strojů (třeba motorovej pil) je od nich. Ale najdeš i spokojený zákazníky, já je teda neznám....

hobr

#3 Nový příspěvek od hobr »

Musím reagovat: Mám pilu (942) už asi 13 let a zatím bez poruchy! 8) Zato (značkový) křoviňák Stihl (stejné stáří) - hotová pokladnička.... :'(
Asi je to kus od kusu, jak se to povede. :pohlavek:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Merlin102

#4 Nový příspěvek od Merlin102 »

ahoj, mám túto štiepačku vyše roka a poštiepal som s ňou asi 30prm dreva - buk dub vŕba čerešňa a som celkom spokojný. štiepal som drevo do drevosplyňujúceho kotla, čiže na tenko v metrovici a 11prm za asi 6 hodín aj s ukladaním vždy tak asi po 2 hodinky po príchode z práce pohodlným tempom
Kubota ZB 1500 DT

xxmm

#5 Nový příspěvek od xxmm »

tohle je klasický číňan
mám doma taky z číny už druhou (první byla dlouhodobě půjčená) a obě fungují naprosto v pohodě
ze závad bylo třeba dolít hydralický olej a seštelovat rozvaděč myslím že jsem s tím naštípal už přes 200metrů borovice (a trochu dubu)

moufíld má vyjímečně opravdu dobré ceny (je levnější než internetové obchody) - běžně když vidím jejich leták že teď maj něco za super cenu se kouknu na křovinořez, který jsem koupil jinde a tohle je poprvé co je asi o 300 levnější než za kolik jsem koupil

Jiri S.

#6 Nový příspěvek od Jiri S. »

Ono v dnešní době je z Číny snad úplně všechno(Schepparch,Vari).Vše MADE IN CHINA.Záleží na konkrétní značce v jaké kvalitě to z Číny pustí do světa.Jinak Atika se mimo Mountfield nabízí za až neuvěřitelné ceny. http://zahradni-technika.stavba-stroje. ... v-4kw.html . Jinak díky za první kladné hodnocení od Merlin102,vyskytli se při provozu nějaké vážnější závady?

P.S.

#7 Nový příspěvek od P.S. »

Tady je to z Dtestu

Obrázek

Obrázek

exot
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od exot »

Tchán ji má parkrát jsem ji měl pujčenou mimo drobných oprav fungovala (udelal jsem na ni i trhaci klin bez nej by nektere veci nešly ) na metrovice ok;). Po zabehu vymenit olej! stipe drevo cca 4 roky pro dva baráky. Nicmene ve svy dobe predrazenej stroj . Na nektere velke kulače nestačila (dub, kroucena borovice) stačilo to naříznout a šlo to;) preci jen ma omezeny vykon;)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Vinea 30Hp Comfort

#9 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Atiku 10t mám čtyři roky a bez problémů funguje,tahle cena je teda šílená,já ji koupil v Hornbachu za 14.500,- zrušil jsem teda ten křížovej klín a udělal jsem z něj trhací.S některými zaschlými sukatými kousky(dub,buk) má problém ale motorovka tomu pomuže.Já si ji ještě upravil že jsem ji v lese používal na traktoru a je to lepší než štípat kalačem ;-)
ZETOR 5211

xxmm

#10 Nový příspěvek od xxmm »

Vinea 30Hp Comfort píše: zrušil jsem teda ten křížovej klín a udělal jsem z něj trhací.
Jak vypadá trhací klín? Já jsem teda taky dostal křížový klín a první co jsem udělal že jsem uříz ty 2packy na kříž a navařil je tam tak aby klín byl nahoře širší

Jiri S.

#11 Nový příspěvek od Jiri S. »

No já jsem chtěl původně vybírat jen mezi štípači Schepparch,tam se mi líbila HL 1100,ale tohle video

mi trošku zviklalo , oproti Atice má slabší motor a moc se mi nelíbí způsob zavěšení otočného stolku který nemají na pantech,ale na takových páskovinách .Stolek budu používat nejčastěji ,dřevo nechávám vysychat v metru.Nebo vzít od Scheppachu tu 15t,aby byla rezerva v síle?Je "jen" o 3500,- dražší oproti Mountfieldu.....nevím :-/ ,každopádně díky Všem za příspěvky k mému dotazu... 8) 8)

habrava

#12 Nový příspěvek od habrava »

Kdo by chtěl štípačku od scheppachu,tak umím obstarat za lepší kačky.

xxmm

#13 Nový příspěvek od xxmm »

Mám teda jen 7t a štípu taky metry převážně borovice, ale štípu teda hned jak přivezu z lesa(ale zase většinou mám soušky) a nechávám vyschnout už naštípaný.
Když se nad tím přemýšlí jak se to do štípačky strčí tak nedostatek štípací síly nějak nepociťuju, že by se mi štípačka někam zakousla a pak jí došel dech se stává mi stává fakt zřídka.

Myslím že hlavní výhodou tý z moufíldu štípačky je že má nejnižší stůl hned na zemi na tom bych štípal všechny metrové polena, abych je nemusel zvedat.

Vinea 30Hp Comfort

#14 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

xxmm píše:
Vinea 30Hp Comfort píše: zrušil jsem teda ten křížovej klín a udělal jsem z něj trhací.
Jak vypadá trhací klín? Já jsem teda taky dostal křížový klín a první co jsem udělal že jsem uříz ty 2packy na kříž a navařil je tam tak aby klín byl nahoře širší
Jo takhle to mám taky,líp to trhá,než samotnej ten břit ten je tak na třísky.
ZETOR 5211

Vinea 30Hp Comfort

#15 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Jediný co mi na tý štípačce vadí,tak jsou ty bezpečnostní ručky,štípal jsem suchý bukový půlmetry a jeden pěkně vystřelil a ty ručky mě těma ochranejma plechama pěkně koply do předloktí,tak si to asi ještě upravím na pedál.
ZETOR 5211

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“