Motor Jikov 1447 DV

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
otikdb

Motor Jikov 1447 DV

#1 Nový příspěvek od otikdb »

Zdravim. Potrebujem radu. Co si myslite o tomto motore? Je spolahlivy a vykonnejsi ako terra-cky motor? Ako je na tom ten dekoventil?
Ide konkretne o motor so zapalovanim ISKRA a manualne ovladanym dekoventilom.
Vdaka za vsetky nazory.

otikdb

Re: Motor Jikov 1447 DV

#2 Nový příspěvek od otikdb »

Nikto nema co o nom napisat? No pekne... Mam totiz moznost ho kupit cisto novy za 500€ len neviem ci sa mi oplati do neho investovat.

otikdb

#3 Nový příspěvek od otikdb »

No. Tak som dal na vase rady a motor som si kupil. Prve dojmi s neho su zatim skvele no este neni otestovany.
Mam otazku: v navode pisu, ze motor by sa mal zabehnut na oleji mogul tsf a potom tam moze ist od castrolu az po shell. Mna by zaujimalo ze ci je to nutne? Nemozem to rovno zabehnut s olejom stihl v pomere 1:40? Za skore odpovede vrela vdaka

DYK

#4 Nový příspěvek od DYK »

Jasně že můžeš zabíhat olejem Stihl a používat ho pak i nadále. Jaký dekompresní ventil máš? Podtlak, nebo mechanika?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

otikdb

#5 Nový příspěvek od otikdb »

Chvala bohu... No vsetko je popisane v mojom prvom prispevku v tejto teme. Taky motor vlastnim.

DYK

#6 Nový příspěvek od DYK »

Ježiš marja no jo!!! Mechanickej, omlouvám se.

hladomer

#7 Nový příspěvek od hladomer »

Zdravim Ta.Tiez mam motor JIKOV 1447DV ale s podtlakovo ovladanym dekoventilom a som s nim spokojny,dobre startuje,vykon ok,drzi volnobeh,takze zatial v pohode mam ho zalozeny na podvozku AGZAT-KOMUNAL vyuzivam ho na kosacku DALILA a na sneznu frezu SF 70.Motor mam 2.rok bez zasahu doneho (akurat precistenie karburatora. Je pravda ze som s nim neoral alebo nieco podobne ale pri tom koseni si uzije motor dost.Dufam ze sa Ti vydari a budes s nim spokojny.

otikdb

#8 Nový příspěvek od otikdb »

No to dufam ze bude sluzit. Len uz aby bol zabehnuty bo zatim to moc nenahanam. Mam to stale na 2. stupni omedzovaca. Ale zatial som spokojny. Oproti staremu terrackemu motoru je silnejsi a aj tichsi. Inak dekoventil nepouzivam. Vyskusal som to dva razy a pripada mi to divne. Ziadny odpor :D takze startujem bez neho.

DYK

#9 Nový příspěvek od DYK »

Nešetři ho!! Nastavené otáčky na třetí stupeň mu nemohou ublížit a jestli, tak dokud je v záruce. Jen mu dej točky. S rozumem a po tahu na zvýšený otáčky nechat schladit. Namáhaný motor se před vypnutím nechá chvíli bez zátěže na vyšší otáčky - nevypíná se, aby se schladil.

otikdb

#10 Nový příspěvek od otikdb »

No postupujem podla navodu od vyrobcu. Ako na volnobech ten motor nejde. Zatial sa len vozim s vleckou po kopcoch plus volaka rovina a tak. Do orby by som ho este nepustil. Jj teraz v tejto zime ked je motor teply tak nedymy a ked ho necham na volnobehu ochladit tak dymy. Takze neboj DYK, nesetrim ho len este nebude chodit na plny vykon. Inak ocenujem tvoj dotaz. Nech sa dari.

DYK

#11 Nový příspěvek od DYK »

Když se vozíš jen s prázdnou vlečkou klidně ho pusť na třetí stupeň a nebude to na plný výkon, jen vyšší otáčky. Máš rezervu v oleji v palivu a určitě má o něco mastnější směs. Prostě chvilku tak, pak zase jinak, ale ve všech spektrech otáček. Motor z výroby je dnes od nova k nezadření. Navíc motor je nastaven zhruba na 4700 ot/min max. a to není zase tak moc, aby měl hoňku už za mlada.

otikdb

#12 Nový příspěvek od otikdb »

Tak jo. Mas viac skusenosti ako ja takze budem to kombinovat. Ide mi hlavne o to aby to bolo dobre zabehnute a vydrzal ten motor aspon 20 rokov do 1. vybrusu.

otikdb

#13 Nový příspěvek od otikdb »

Zdravim. Takze motor ma uz odbehane 10 motohodin. Velice dobra kupa. Zatial funguje bez problemov. Startuje na dva krat a aj pri nizkych teplotach. Akurat som musel vycistit karbec v bojovych podmienkach :zly: Na nasich kopaniciach na krajnici v 30cm snehu. Takze to bolo o hubu aby som nestratil volaku tu osku s plavaka :D bola pripchata ihla a nedavalo tolko paliva co malo. Bezna udrzba pri nasom kvalitnom benzine. Takze vrelo doporucujem tento motor. A este jedna vec. Voooobec to nezerie palivo? :shock: Za 10 hod prevadzky v roznych otackach to spapalo cca 7,5 litra bo neviem presne este kolko mam v nadrzi. Takze spokojnost.

kaja.h

#14 Nový příspěvek od kaja.h »

Ahoj, máš na přívodu paliva do karburátoru danej filtřík?? Asi jo, že. Ale pozor aby byl kvalitní. Já ten originál zahodil a dal jinej, protože se tam dostával pořád bordel. :vztek:
Takže po vyčištění karburace a výměně filtru motor běhá suprově. :)
Jede traktor, je to Zetor 3011

otikdb

#15 Nový příspěvek od otikdb »

jasne ze mam filter a dokonca benzin nalievam cez taky lievik co ma jemnejsie sitko ako na motore. ale aj tak prach a vselico ine prejde a ktovie co vsetko bolo v nadrzi ked vo filtri som nasiel kusky plastu. inak som zabudol. v tom karburatore v plavakovej miske bola usadenina s mosadzneho prachu.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“