Dotaz na typ stavební míchačky

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
staník

Dotaz na typ stavební míchačky

#1 Nový příspěvek od staník »

Prosím o pomoc s určením typu míchačky. Koupil jsem takovouto míchačku jak je na fotce:
http://www.automotobazar.net/stavebn-mc ... e-512.html
Štítek na ní nikde není a tak se nemám čeho chytnout.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

AlexTc

Re: Dotaz na typ stavební míchačky

#2 Nový příspěvek od AlexTc »

staník

#3 Nový příspěvek od staník »

Hledal jsem a našel. Je to míchačka MLB 150. Našel jsem i výrobce náhradních dílů: http://www.belik-kovoloukov.cz/nd_mlb.htm
Kdyby někdo potřeboval.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

PetrP

#4 Nový příspěvek od PetrP »

Zdravím, s dovolením využiji toto vlákno, ať nemusím zakládat nové.
Koupili jsme míchačku, viz. foto (ilustrační) a chtěl bych se Vás zeptat, zda nevíte, kdo je výrobcem. Máme oproti té na fotce jen změnu v tom, že náprava je odpružená, kola jsou foukaná. A to je ten důvod, proč se sháním po výrobci, plechové disky máme již špatné a snažím se podle něčeho dohledat, z čeho by na míchačku disky mohly pasovat....
michacka.jpg
michacka.jpg (9.48 KiB) Zobrazeno 5449 x
Z4011 + Z6945

ota

#5 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, Staníku myslím že tuhle míchačku co máš na obrázku má švára. Koupil ji na stavbu a má ji stále a myslím že stále jak novou. Poptám se ho co je to zač, když ta míchačka měla štítek, jistě ho tam má. Mám zase s touhle míchačkou veselou příhodu z dob kdy stavěl a já mu pomáhal v míchačce míchat beton. :D
Tu druhou co má PetrP tu mám doma zse já. Mám ji po částečné generálce ( upadl mi buben a nefungovala ta pásová brzda ) Mám ji v klasickém provedení jak píšeš plná kola neodpružená. Pasují tam kola z fukaru na seno s motorem Zetor, nebo mylím i pluh Roudnice troják ho měl a taky tažený brány je měly. Jsou to plný plechoví kola pogumovaný. Ale myslím si, že by tam mohla být nějaká Škodovácká rozteč toho náboje. Mám tam našroubovaný zátky a na nich Zetor jako z traktoru. Mrknu na to ale štítek jsem tam neviděl zatím. No nehledal jsem ho ani. Tak myslím, že tam nemám.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Bronťo »

Je to večinu klasicka škodovacka rozteč 4x130 ja na ni mam kola z 105 pre lachši tichší prevoz ale pasuju aj stara oktavka Z25 atd pokat teda ma týto naboje lebo som videl aj z 3 šrubama

bourač

#7 Nový příspěvek od bourač »

Bronťo píše: som videl aj z 3 šrubama
Oltcit? :)
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

PetrP

#9 Nový příspěvek od PetrP »

Jen doplním, disky na naší míchačce mají 5 děr, rozteč 5x130. A na středové díře je přišroubovaná litinová krytka, venkovní průměr 10 cm, vnitřní asi tak 8 cm. Pneu nějaké Riesa 5,90-15.
Jediné, co se mi podařilo dohledat na internetu, že by tam mohly pasovat disky z nějaké dodávky - Renault Master či Mercedes Sprinter...
Z4011 + Z6945

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od Bronťo »

A máte negdo aj štítek co je to za typ kdo to vyrábal či su zehnatelne napr ty ozubene kola ja teda mam kola nove zohnal som ich na bývalom stavebnom podniku ale viac ludí sa ma pýtalo kde ich zohnat.
Teda tento typ mám na mysli tu je moja mašina dorobil som jej tretie kolečko opravil ju nové puzdra ložiská tie prevody je to super stroj trocha tažší ale aspon znese :)
Obrázek

PetrP

#11 Nový příspěvek od PetrP »

Z4011 + Z6945

ota

#12 Nový příspěvek od ota »

Ahoj tak jsem tu mojí velkou míchačku oblezl dokola a šťítek nikde není. Je to hodně používaná míchačka a asi v zápalu boje o něj kdysi někde přišla.
Jinak mám tam pastorek co točí bubnem a je tak slabej, taky bych byl rád, kdyby se dal sehnat jinej. Zatím točí statečně, ale v rezervě by mohl být. Buben mám celekm zmasakrovanej od asi vykutávání zatuhlého betonu. Ten věnec taky proto šmajdá a když máme míchačku puštěnou, ví to půlka vesnice jakej dělá randál. Ale míchá dobře i větší množství matroše a to je hlavní.

PetrP

#13 Nový příspěvek od PetrP »

My ji máme po celkové opravě - vyměněny ložiska, něco se muselo vyvažit a udělat nová futra, takže jede potichu, nikde nic nemlátí. Ale minule praskla duše a když jsme ji vyměňovali, disk se úplně ohýbal, už jeto papír. Zkusil jsem teď oslovit ještě jednoho chlapíka, co tady nedaleko likviduje auta, zda tam nemá disky 5x130 z tranzita, eventuelně pokud tam má nějaký nápravy s diskama, zajel bych se tam podívat, koupil dva disky i s nápravou, uřezal náboje a celý to předělal, ať je klid :)
Z4011 + Z6945

PetrP

#14 Nový příspěvek od PetrP »

Objevil jsem ještě výše uvedenou míchačku tady u nás ve vsi, mají ji za barákem jedni chalupáři, ale už stojí venku tolik let, že sedá do země..nicméně má štítek :)
Má pevnou nápravu, pogumované disky se 4 šrouby, oje je zasunovací.
Vyčetl jsem ze štítku tyto údaje:

Opravny zeměděl. strojů
národní podnik
Jablonné v Podj.
Míchačka na bet. směs

Typ: VM-150
Povolená rychlost - nečitelné
Váha: 460kg
Výrobní číslo ....
Rok výroby: 1978
Série ...
Z4011 + Z6945

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od elbarto »

Tak velikou vidim poprve ve svem dlouhem zivote :-) Kolik se do toho vejde ??

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“