Kompresor
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Kompresor
podla mna by nemal byt problem, ak sa nemylim tak chladiarenske kompresory vedia natlacit veeelmi vela, aj do 30bar
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám z toho udělanej kompresor, a 6 nafouká v pohodě, akor co mám problém že mi jde furt olej do vzduchojemu a nevím co s tím?
Ano, dá se použít jako kompresor na vzduch. Převod zvolte tak, aby otáčky kompresoru byly do 650 ot./min. Při vyšších by se začal z výstupu vytlačovat olej. Výkon motoru 550 - 750W, vypínací tlak 10 barů.
Pokud je kompresor v dobrém mechanickém stavu a má těsné ventilky, dává výkon cca 60-70 litrů vzduchu za minutu. To sice není moc, ale s 50l vzdušníkem už se dá použít na stříkání drobných dílů, např. na motorku. Celé auto s tím ale neuděláte.
Výhodou těchto kompresorů je nízká hlučnost a solidní životnost oproti rychloběžkám z baumarktů.
Pokud je kompresor v dobrém mechanickém stavu a má těsné ventilky, dává výkon cca 60-70 litrů vzduchu za minutu. To sice není moc, ale s 50l vzdušníkem už se dá použít na stříkání drobných dílů, např. na motorku. Celé auto s tím ale neuděláte.
Výhodou těchto kompresorů je nízká hlučnost a solidní životnost oproti rychloběžkám z baumarktů.
kahi: kolko otacok ma motor ? 1400? lebo prevod vyzera byt cca 1:1 tak trebalo by znizit otacky (okolo 700) a problem s olejom by sa mal ciastocne obmedzit
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Tomáš S.: Díky za odpověď, já tam mám asi 3 vývody, když ručně otáčím tak z jednoho fouká ať točím oběma směry a na bloku není nikde šipka jakým směrem točit. Je možné, že lze otáčet libovolným směrem ?
Jako sání použít asi ten vývod kde se tvoří podtlak.
Díky za příp. odpověď.
P.S. ten oválný profil válce je z důvodu, že tam jsou 2 písty, nebo 1 oválný, nebo vedle pístu jdou nějaká zdvihátka (to je asi blbost) jako ventily tam budou asi nějaké klapky ? Olej použít asi nějaký motorový a vyleju to asi tím nalévacím šroubem, jiný dole není.
Jako sání použít asi ten vývod kde se tvoří podtlak.
Díky za příp. odpověď.
P.S. ten oválný profil válce je z důvodu, že tam jsou 2 písty, nebo 1 oválný, nebo vedle pístu jdou nějaká zdvihátka (to je asi blbost) jako ventily tam budou asi nějaké klapky ? Olej použít asi nějaký motorový a vyleju to asi tím nalévacím šroubem, jiný dole není.
Naposledy upravil(a) novak dne čtv kvě 09, 2013 7:13 am, celkem upraveno 2 x.
kahi: Díky, to sání máš udělaný v karteru, jak je ten cedník ??
Tak kamaráde z úplně stejnýho kompresoru mám vyrobený dílenský kompresor a je super, používám ho už víc jak 5 let a chodí jak hodiny, jestli chceš pošlu ti i fotku hlavně se toho nezbavuj, je to kvalitní dvoupísťák.novak píše:Ahoj,
našel jsem doma tento zapomenutý kompresor, je to z chladícího agregátu.
Jinak posílám odkaz na fotku, kde je můj kompresor v pozadí pod stolem.
http://postimg.cc/image/gmav4yvot/
Kdo maže ten jede
Na řemenici by měla být šipka. Ten můj je levotočivý, ale z konstrukčních důvodů ho poháním opačným směrem a nevadí mu to.
Jasně, sání tam kde nasává. Je vhodné dát filtr.
Je to dvouválec, tedy dva písty. Ventilky jsou takové penízky, přitlačované do sedla pružinkou. Jeden je v pístu, druhý v hlavě.
Olej dávám kompresorový K-12, ale vzhledem k nízkému tepelnému namáhání by mohl stačit i obyčejný motorový.
Vypuštění starého oleje je lepší po odšroubování spodního víka. Zároveň je možné vyčistit usazeniny v klikové skříni.
Jasně, sání tam kde nasává. Je vhodné dát filtr.
Je to dvouválec, tedy dva písty. Ventilky jsou takové penízky, přitlačované do sedla pružinkou. Jeden je v pístu, druhý v hlavě.
Olej dávám kompresorový K-12, ale vzhledem k nízkému tepelnému namáhání by mohl stačit i obyčejný motorový.
Vypuštění starého oleje je lepší po odšroubování spodního víka. Zároveň je možné vyčistit usazeniny v klikové skříni.
Díky všem za reakce.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak je ten cedník tak je tam molitanovej filtr, tudy nasává:)
zdravím mám tenhle kompresor doma, nevíte nekdo kolik se tam lije oleje je tam jen nalévací otvor ale žádný kontrolní
diky za odpovedi
diky za odpovedi