Rozvadeč orsta

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
alobal

Rozvadeč orsta

#1 Nový příspěvek od alobal »

Zdravím.Sehnal jsem dva tří sekční rozvadeče značky orsta rok výroby 87 a mám dotaz ohledně jednotlivých sekcí.
Tak u jednoho rozvadeče je první sekce uplně normální :-) ,druhá sekce má takový vystouplý tvar vývodů a mezi vývody je propojení s dvěma kuličkami z každé strany a malým pístkem cca 3cm volně loženým v pouzdře,třetí sekce má taky vystouplý tvar,ale jen spodní kuličku a z vrchu je vyvedeno nějaké štelování přítlaku na ten malý pístek.Druhý rozvadeč má na všech sekcích ty vystouplé vývody,dva po jedné kuličce ze spodu bez horní regulace a jedna sekce zase se dvěma kuličkami naprosto totožné ze sekcí u prvního rozvadeče.Tak by jsem chtěl vědět jestli někdo z vás zná tyto rozvaděče ví něco o jejich funkci.Dík.
Vic hlav-vic rozumu :-)

jawis

Re: Rozvadeč orsta

#2 Nový příspěvek od jawis »

alobal píše:Zdravím.Sehnal jsem dva tří sekční rozvadeče značky orsta rok výroby 87 a mám dotaz ohledně jednotlivých sekcí.
Tak u jednoho rozvadeče je první sekce uplně normální :-) ,druhá sekce má takový vystouplý tvar vývodů a mezi vývody je propojení s dvěma kuličkami z každé strany a malým pístkem cca 3cm volně loženým v pouzdře,třetí sekce má taky vystouplý tvar,ale jen spodní kuličku a z vrchu je vyvedeno nějaké štelování přítlaku na ten malý pístek.Druhý rozvadeč má na všech sekcích ty vystouplé vývody,dva po jedné kuličce ze spodu bez horní regulace a jedna sekce zase se dvěma kuličkami naprosto totožné ze sekcí u prvního rozvadeče.Tak by jsem chtěl vědět jestli někdo z vás zná tyto rozvaděče ví něco o jejich funkci.Dík.
Ahoj, tenhle rozvaděč jsem nikdy v ruce neměl, ale dle tvého popisu mě napadlo, jestli ty sekce s vystouplýma předkama neobsahujou i hydraulické zámky.

alobal

#3 Nový příspěvek od alobal »

Zámky to asi budou,protože jsem zjistil že nemůžu do rychlospojek narvat hadice,drží to tlak a nějaké to rajblování páčkou nepomáhá ani při zaplém čerpadle.Tak jsem přehodil zkusmo hadice na tu jednoduchou sekci a už to jde bez problému nasadit.No nic musím ten rozvaděč sundat a přehodit sekce mezi sebou. :-(

jawis

#4 Nový příspěvek od jawis »

alobal píše:Zámky to asi budou,protože jsem zjistil že nemůžu do rychlospojek narvat hadice,drží to tlak a nějaké to rajblování páčkou nepomáhá ani při zaplém čerpadle.Tak jsem přehodil zkusmo hadice na tu jednoduchou sekci a už to jde bez problému nasadit.No nic musím ten rozvaděč sundat a přehodit sekce mezi sebou. :-(
Zámky jsou super věc akorát se asi nevyplácí dávat je před rychlostpojky a pak pohnout pákama. Jak se to natlakuje tak je ámen. Ale na sekci kde máš jenom pístnici napřímo to bude parádní. Sám bych zámky potřeboval. Mám přední radlici jenom na rozvaděči a klesá mi.....klesááááá.

hydrauliksvejda

#5 Nový příspěvek od hydrauliksvejda »

ty dvě sekce jsou se zámky.je to rozdělovač z 514-ky sekce nepřehazuj.možná by šlo je sundat ty díly se zámky a dát tam jiné redukce,ale nejsem si jist.každopádně u tohoto rozdělovače musíš mít zapojeny dva odpady a jeden přívod.bacha na to.

alobal

#6 Nový příspěvek od alobal »

No tak jsem je nakonec mezi sebou prohodil aby mě to vyšlo na hadice a žadný problem to nedělá.Ten rozvaděč co mám namontovaný má jen jeden odpad a ještě i možnost aretace v krajních polohách,ten druhý má odpady dva a je bez aretace.Ty zámky odmontovat nejdou,jedině z nich vyndat kuličky a vyzkoušet co to bude dělat.
Zatím to neřeším když mi funguje přesně jak chci.
Navíc ty sekce se zámky mají jestě možnost připojení ze zadu čím se vlastně zámky jako takové vyřadí z provozu.

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“