Pásová pila na kov Pilous

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiger

Pásová pila na kov Pilous

#1 Nový příspěvek od tiger »

Má někdo pásovou pilu PILOUS ARG 105 Mobil.Jedná se o menší,přenosnou pilku.Chtě bych si ji pořídit...Přemýšlel jsem o náké Promě,ale chtěl bych něco co mě vydrží dlouhá léta.Řešil někdo nákej podstavec (vozík) pro nákou menší pilku.Uvítal bych foto jako inspiraci.Případné majitele pilek(jakakolliv značka) o jejich zkušenostech s jejich typem pil.Díky

ota

Re: Pásová pila na kov pilous

#2 Nový příspěvek od ota »

Vím, že to je někde jinde, ale máme v práci Pilouse, ale většího. Je to 250 ale už ji máme nějakej pátek a na obrázku je novější a vylepšená. Dost na ní řežu věci pro sebe domů. Různé průměry a profily. Ale kdybych mohl, hned bych si ji pořídil domů. Takhle jsem už pár menších pásovek viděl, ale tahle se mi zdá nejlepší. Když je dobrej pás, řeže jako vítr. Když jsem řezal 120 kulatinu, tak potom při soustružení jsem vzal tak do 0,3 mm a bylo to krásně čistý. Řeže to pěkně rovně.
Vím, že tahle stojí hodně peněz, ale snad by i ty menší mohly bejt celkem slušný. Taky do budoucna uvažuju že bych si nějakou koupil, ale viděl jsem u známého malinkou Promu a vůbec mi ji nedoporučoval. Povídal, že řeže pomalu a křivě. No nevím, v ruce jsem ji neměl, ak nemůžu soudit. Uvidíme, kdo co poradí.
Přílohy
250std_nv.gif

amatér

#3 Nový příspěvek od amatér »

Před dvanácti lety jsem si koupil Pilous ARG 110. Je to perfektní pila pro domácí dílnu, pevná, stabilní, pečlivě vyrobená. Prodal jsem ji a byla to chyba. Dnes mám od stejné značky ARG 115 a ARG 250. Na těch pilách je vidět, že se vše podřídilo snaze o nejnižší cenu. Odlitky a hlavně zpracování připomíná čínské výrobky. Obě pily jsem si musel doma dodělat. Tu větší jsem do měsíce reklamoval. Způsob, jakým je řešena klička svěráku u té menší, je otřesný. Trapézový šroub svěráku má takovou vůli, že se s ním nedá ani točit. Dnes stále vzpomínám na starou dobrou ARG 110. Pokud mohu doporučit, ber litinu, hliníková se klepe, Měl jsem asi deset roků v dílně hliníkovou pilu BOMAR 150, ta stála za prd, té jsem nelitoval, když šla z domu.

Tata
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Tata »

co mam promu tak tež dost děla i pilovy pas ty činske staly za hovno a ted jsem koupil cosik lepšího a pohoda, ale tež bych si pořídil něco lepšího, ale za ty dva roky je o tolik min ramusu.
ted sousedum nevadi ramos ale jine věci :smich:
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

mufik

#5 Nový příspěvek od mufik »

Pokud můžu poradit tak neber pilu na ty nejužžší pásy tj. 10 mm.Mají tendenci dost praskat a stojí dost peněz ve srovnání s šířkou 16 nebo 27 mm.Pila sice vyjde o něco dráž,ale vrátí se to na provozu.Ty nejmenší pily jsou tak na trubky nebo jekly,na plný materiál moc nejsou,navíc nemají chlazení.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Nokia

#6 Nový příspěvek od Nokia »

Mám Bomar s označením pulldown 160.120 a jsem s ní docela spokojený.
Jediné co mi docela brzy odešlo je přepínač otáček. Volal jsem tam a oni za něj chtějí asi 700 plus daň. Tak řežu na jedny otáčky.

tiger

#7 Nový příspěvek od tiger »

Nokia píše:Mám Bomar s označením pulldown 160.120 a jsem s ní docela spokojený.
Jediné co mi docela brzy odešlo je přepínač otáček. Volal jsem tam a oni za něj chtějí asi 700 plus daň. Tak řežu na jedny otáčky.
Tak jsem koukal na netu na ten Bomar,určitě by byl lepší než ten pilous,ale je zhruba o čtyři tisíce dražší než pilous ARG 105.A to by mě už u mé ženy neprošlo :smich: .Muj strop je max.15 tisíc a to se chci vejít i s materiálem na výrobu nákého stolku na kolečkách pod pilku...

Viťa1

#8 Nový příspěvek od Viťa1 »

Taky plánuju novou pilku na kov není lepší koupit něco takového místo pásovky? prý májí lepší řezy
Přílohy
meta_3840355_p_md.jpg
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Miches

#9 Nový příspěvek od Miches »

zrovna minulý týden jsem řezal nejmenším pilousem pás 1350x 13x0,6? mm. Hlavně jekle 60x40 x 2 chladil jsem řezným sprayem pro jistotu protože jsem nevěděl kolik řezů pás vydrží řezal jsem asi 50 řezů 90 a 45 st. a výsledek mnohem přesnější než na velkém Bomaru (značně rozhrkaném). Ale důležitá byla příprava pily a přísun materiálu. Řezal jsem ze 6ti m. tyčí délky hlavně kolem 1m ale i 2,6m s požadavkem přesnosti do půl mm. jinak by mě kolega sežral. Znovu s překvapením říkám úhly i délky maximální spokojenost. stáří pily asi 7 let. Takže velké překvapení. Když si sestrojíš válečkovou dráhu pro komfortní řezání tak určitě budeš spokojen. 8)
ZT 300. Svařujeme nerez a hliník i olejotěsné sváry.

tiger

#10 Nový příspěvek od tiger »

Tak jsem si před týdnem koupil toho Pilouse.Jěště jsem přemýšlel o Promě (je o pár tisíc levnější),ale nakonec jsem rád,že jsem ji nekoupil.S pilousem zatím naprostá spokojenost 8) Na chlazení používám taky řezný olej ve spreji..Taktéž výborná věc.

ota

#11 Nový příspěvek od ota »

A co tam přibastlit malé čerpadýlko a hadici s řezým olejem na chlazení? Máme na Pilousovi v práci chlazení a pás vydrží ohodně víc, než jen nasucho. Tady u našeho je uvnitř taková bednička, na ní placka s čerpadýlkem a hadicí nahoru na začátek listu a na konec. Dolů to potom tače zase hadicí do té bedničky. Jednoduchá věcička, ale účelná. Takhle něco malinkýho nabastlit a bude to znát na životnosti listu.

Viťa1

#12 Nový příspěvek od Viťa1 »

Kolik tě stála tam pásovka? taky nad ní uvažuju :)

tiger

#13 Nový příspěvek od tiger »

Viťa1 píše:Kolik tě stála tam pásovka? taky nad ní uvažuju :)

Měl jsem štěstí,že jsem ji sehnal ještě za starou cenu (14280,-)Měli ji u nás dlouho vystavenou ;-) Zhruba v květnu ji výrobce zdražil na 15240 kč,nák mě to hlava nebere v době krize šla většina věcí s cenou dolu...
Hned jsem si vyrobil pod pilku stolek na kolečkách a podávací váleček na případný dlouhý materiál.Jo a taky mě to vzal známej sobě na firmu takže jsem to měl bez DPH takže za 11900 kč :wink: :wink:
Dlouho jsem o ní uvažoval,přemýšlel jsem jestli ji vubec využiju atd,atd....A hlavně už i žena se mnou začala komunikovat :friends: (samozřejmě byla proti :smich: )
1 022.jpg
Přílohy
1 024.jpg

Viťa1

#14 Nový příspěvek od Viťa1 »

Pěkná pilka jaký má průžez na dutý material na 45 stupňů? :) viděl jsem nějakou kolem 7 tis.

tiger

#15 Nový příspěvek od tiger »

ota píše:A co tam přibastlit malé čerpadýlko a hadici s řezým olejem na chlazení? Máme na Pilousovi v práci chlazení a pás vydrží ohodně víc, než jen nasucho. Tady u našeho je uvnitř taková bednička, na ní placka s čerpadýlkem a hadicí nahoru na začátek listu a na konec. Dolů to potom tače zase hadicí do té bedničky. Jednoduchá věcička, ale účelná. Takhle něco malinkýho nabastlit a bude to znát na životnosti listu.

Tak určitě by to nebylo špatný,zatím budu používat řezný olej ve spreji.Do budoucna uvidím on tej sprej vyjde zhruba na dvě stovky-uvidim jak mě dlouho vydrží....
Přílohy
1 026.jpg

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“