Tříbodový naviják - identifikace

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
konesak

Tříbodový naviják - identifikace

#1 Nový příspěvek od konesak »

Ahoj, potřeboval bych pomoc s určením značky navijáku. Mám takové tušení, že by to mohl být naviják Maxwald. Původně byl asi žlutý, ale pak ho přestříkali na červeno. Dále mohli byste mi někdo vysvětlit, jak bych tam měl navázat provázky na ovládání? A nevíte někdo, kde bych mohl sehnat nové obložení na spojku?
Přílohy
3u.jpg
1u.jpg
2u.jpg
5u.jpg
4u.jpg

konesak

Re: Tříbodový naviják - identifikace

#2 Nový příspěvek od konesak »

Teďka mám ten naviják rozebraný, tak kdybyste kdokoliv cokoliv potřebovali nafotit, ozvěte se.

radas

#3 Nový příspěvek od radas »

zajímavá koncepce pokud jsi ochotný to poměřit byl bych rád . ještě by ně zajímala fotka z boku a detail té otočné kladky dík.

konesak

#4 Nový příspěvek od konesak »

Co konkrétně chceš proměřit? Foto z boku dodám až vyvařím štít, teď mám naviják položenej. Kladku mám rozebranou, tak jestli jí chceš nafotit rozebranou a nebo až jí dám dohromady?

bigles
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od bigles »

Mě by zajímalo jak tam funguje ta spojka a ten buben a tak proste princip toho ze zapnes nahon a jak to vsechno funguje

radas

#6 Nový příspěvek od radas »

konesak píše:Co konkrétně chceš proměřit? Foto z boku dodám až vyvařím štít, teď mám naviják položenej. Kladku mám rozebranou, tak jestli jí chceš nafotit rozebranou a nebo až jí dám dohromady?
zajímá mě postavení štítu proti navijáku a proti ramenům traktoru. možá by se hodilo foto té rozebrané kladky + orientační míry průměry nespěchá sbírám inspiraci pro nějaký výtvor

konesak

#7 Nový příspěvek od konesak »

bigles píše:Mě by zajímalo jak tam funguje ta spojka a ten buben a tak proste princip toho ze zapnes nahon a jak to vsechno funguje
Náhon běží stále a pohání přes řetězy kotouč, na kterém je nalepené obložení. Pro zapnutí navíjení musím zatlačit na páku, která přes tři kolíky přitlačí (vychýlý buben v axiálním směru) buben s lanem ke kotouči s obložením a tím se začne buben otáčet. Buben je zajištěn proti odvíjení rohatkou - západkou. Stačí tak?

bigles
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od bigles »

Jo diky a kdyz to mas rozdelany neslo by to aji vyfotit kdyby se ti chtelo ?

konesak

#9 Nový příspěvek od konesak »

Nahoře na pátém obrázku máš jednu část toho vysouvacího mechanismu. A tady je ten protikus, který je upevněn na zadní desce.
Přílohy
k4.jpg

konesak

#10 Nový příspěvek od konesak »

radas píše: zajímá mě postavení štítu proti navijáku a proti ramenům traktoru. možá by se hodilo foto té rozebrané kladky + orientační míry průměry nespěchá sbírám inspiraci pro nějaký výtvor
Posílám zatím tu kladku. Vodič lana (ten váleček s dírou) byl napevno, nyní ho chci udělat pohyblivý.
Přílohy
k2.jpg
k1.jpg
k31.JPG

radas

#11 Nový příspěvek od radas »

dík

bigles
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od bigles »

Jo takže tou pákou to vysuneš do boku vlastně něco jak spojka přitlačí to k tom ua už se to motá

konesak

#13 Nový příspěvek od konesak »

Jo tak to je, pak povolím páku a pružina rozdělí buben a kotouč s obložením a přestane se to navíjet.

bigles
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od bigles »

Přemejšlim jestli by to šlo udělat doma toto :) a ja to mocjeste nechapu to oblozeni je na tom ozubenym kole z retazem ? a kdyz to pritlacuejs tak s tim jak hejbes to musi bejt spojenu nejak sbubnem ne ? mě to musíš vysvětlit do podrobna :D

konesak

#15 Nový příspěvek od konesak »

Buben je tam na volno nasazen jen na tej hřídeli. Na pátým obrázku je vidět ta páka (jak jí držím v ruce), která se odtáhne od té zadní desky (foto přidané před tou kladkou) a tím se opře o buben a zatlačí buben směrem ke kotouči s obložením. Tato páka je navlečená na hřídeli a je umístěná pře bubnem. V zadní desce i v páce jsou díry, které mají jednu stranu zkosenou. Otočením páky se kolíky, jakoby narovnají, tím se vyvodí axiální síla a nebo při otočení na druhou stranu jsou v šikmé poloze, tím vlastně jsou ty dva kusy u sebe. Obložení je na kotouči, na kterém je i ozubení (je to jeden celek).
Největší problém asi bude udělat, ty díry se zkosením. Jestli budeš chtít, tak bych tě je detailně nafotil.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“