plynový kotel nenahřeje teplou vodu
-
plynový kotel nenahřeje teplou vodu
u panímámy máme problém. vždycky to fungovalo, teďka ne. Plynovej kotel nenahřeje teplou vodu v bojleru. krátkou chviličku teče teplá, pak už jen studená. když se hodnou chvíli počká, opakuje se to - trošku teplá, pak studená. nepolíben topenařinou ani plynovými ohřevy, ptám se - co tomu může být?
Re: plynový kotel nenahřeje teplou vodu
Průtokový ohřev nebo zásobník? Když zásobník tak v kotli nebo externí?
jaký druh/typ plynového kotle to je?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Jestli to je kotel určenej i k vytápění, pak bych hledal závadu v termostatu a uzávěru pro okruh bojleru, jen tak dle logiky věci.
Kromě termostatu to může dělat i diferenciální tlakový spínač. Ten říká, jestli kotlem teče voda. Nebo nějaká jiná věc, včetně řídící desky. Tohle je prostě klasické Mirkovo vlákno, kde budeme pár dní hádat
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
-
Všechno nebo skoro všechno co jsem napsal je blbě.
Je to plynovej bojler. Žádnej kotel.
Jak se vada projevuje - bojler je umístěnej ve sklepě. V přízení je samostatná bytová jednotka, tam teplá voda teče. O patro výš teče tak, jak jsem popisoval - chviličku to teče teplý, pak už jen studený. Když se počká chvíli, zas trochu teplý, potom studená.
Je to plynovej bojler. Žádnej kotel.
Jak se vada projevuje - bojler je umístěnej ve sklepě. V přízení je samostatná bytová jednotka, tam teplá voda teče. O patro výš teče tak, jak jsem popisoval - chviličku to teče teplý, pak už jen studený. Když se počká chvíli, zas trochu teplý, potom studená.
A dělá to jen jedna baterie nebo všechny na tom patře? Pokud jen jedna, tak bych hádal, že je přicpaná na teplý vodě.
Prostě se teplá natlakuje, otevřeš a teče co se tam skrz nějakou dírku dostalo.
Prostě se teplá natlakuje, otevřeš a teče co se tam skrz nějakou dírku dostalo.
Jestli to je bojler, tak má zásobu teplé vody, tj. je možné ho vyloučit a podívat se po těch trubkách okolo. Není ta baterie náhodou termostatická, že ne?
-
Dělá to k kuchyni i v koupelně ve sprcháči a ve vaně. Baterie určitě termostatický nejsou.
Buď je něco ucpanýho nebo prorezla trubka v bojleru na odtok teplý vody.
Asi budeš muset vzít do ruky hasák a opatrně povoluj za bojlerem teplou vodu. Dej si tam kýbl a schválně, jestli se to bude chovat jako u baterie. Pokud ano, je chyba v bojleru. Pokud poteče stále teplá, tak je chyba na trase a šel bych po ventilech, přetlakáčích a podobnejch prvcích.
Asi budeš muset vzít do ruky hasák a opatrně povoluj za bojlerem teplou vodu. Dej si tam kýbl a schválně, jestli se to bude chovat jako u baterie. Pokud ano, je chyba v bojleru. Pokud poteče stále teplá, tak je chyba na trase a šel bych po ventilech, přetlakáčích a podobnejch prvcích.
-
Psal jsem, že v přízemí teče všechno normálně...
Pokud v přízemí teče normálně, pak se v patře míchá teplá se studenou.
Tipnul bych si na WC spršku, ventil na spršce uzavřený, ale baterie v otevřené poloze a přes tu baterii se ta voda míchá.
Tipnul bych si na WC spršku, ventil na spršce uzavřený, ale baterie v otevřené poloze a přes tu baterii se ta voda míchá.
A tohle se dá snadno ověřit zavřením kohoutu u bojleru. Pokud pořád poteče z teplého koutku, někde je to propojené.