čím zavariť bubon navijaku v3s
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
čím zavariť bubon navijaku v3s
pri ukladaní lana mi praskla bočná stena bubna na navijaku v3s....vyzera to liatinu ktorá asi nepojde zavariť klasickou elektrodou.... chcel by som poprosiť o radu aký typ elektrody použiť resp. ci uz niekto tento bubon zvaral a aké ma skusenosti...dakujem za rady (zvaracka klasika 315).
Re: čím zavariť bubon navijaku v3s
Pokud to je svařitelná litina tak buď speciální elektrody na litinu za studena. Nebo jestli chceš experimentovat tak mi se zatím daří bazickou s předehřevem. Nahřát, zavařit, zasypat popelem a nechat pomalu vychladnout.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš použít ESAB OK NI-CL /původně OK 92.18/, nebo zaručený speciál Chem-Weld 7100-rutilo bazická kontaktní elektroda.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
dakujem za rady ....na svarumfore mi poradili ESAB ES 723...uz su doma... 1 ks 2,5----- 1,8€.... uvidim co to povie a dam vediet...len sa musim ku tomu dostat
staří svářeči by na to šli autogenem a pístními kroužky. zní to hrozně, ale vím o takto svařeném svěráku co drží 30 let /jen se toho svaru nechytá flexa
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Není to nic hrozného, běžně se to používalo, sem tam to taky používám. Kdo u mně byl, tak se divil, na co mám staré pístní kroužky na skladě.
takže se tak svářelo klasicky jen místo drátu se přidával pístní kroužek?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, musí se opatrně, ono to dělá takovou kaši, do ní přidává roztavený pístní kroužek.
které materiály se tímto postupem svářely?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
řekl bych šedá litina
pistnima krouzkama se drive svarelo bezne jeste se na autogen používali nikelitove tycky taky se snima dobre svarela litina
takze moje zistenia ....včera som to skusil s tymi ES 723....1x zvar bol ako emental ale po vybruseni a následnom opakovani zvaru bol zvar pekný hladky a hlavne nepraskal... horšie je to , že ta prasklina ja dlhsia ako som si myslel a pri cene 1,5€ za 1 2,5ku to nebude najlacnejsia oprava....chcem tam spraviť z dvoch polmesiacov výstuhu.. poradili by ste mi prosím typ na zvaranie liatina zelezo?? dakujem
-
Tiez sa mi zadarilo prasknut bubon, nakupil som 723-ky 2.5 aj 3.2 .. S tymi 2.5 je strasne moc roboty, 3.2-ka to zaleje hned... 2.5-kami som len pobodoval, pripadne varil uz len na konci tensie pasiky, s 3.2-kami som normalne zavaril vecsinu zvaru... Neviem aky je rozdiel v cene (kupoval som do zasoby aj aj), ale kalkulacka tvrdi, ze su 3.2ky lacnejsie ??, takze by som sa s 2.5-kami vobec nezaoberal ... Postupoval som podobne - zvar, vyklepat co islo, vyflexovat, a znova. .. asi na 5x hotovo .. (potom druha strana). (nie som ziadny zvarac). (uvidime, kolko to vydrzi).
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je litina nevar to a vyhod todo srotu.Nejde o dil ktery vy se nedal vcelku dobre sehnat (popř vyrobit).Litinu NIKDY nesvaris tak aby drzela jako novy kus to proste nelze!!!
Jasne ono se to nějak slepi a nejak to drzet bude,Tam kde o nic nejde (hrozi minimalni nevezpeci urazu ci smrti v oripade selhani) a ten dil je minimalne (idealne staticky namahany ) takovy spoj muze vyhovet.
Ona je takovahle oprava dobra jen do chvile nez to prdne a nekomu se neco stane!!
Jasne ono se to nějak slepi a nejak to drzet bude,Tam kde o nic nejde (hrozi minimalni nevezpeci urazu ci smrti v oripade selhani) a ten dil je minimalne (idealne staticky namahany ) takovy spoj muze vyhovet.
Ona je takovahle oprava dobra jen do chvile nez to prdne a nekomu se neco stane!!
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)