Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,kurva,Já sem hneď věďél,že v tom bude jakýsi fígľ.A co máme dělať my chudáci s ručním pohonem.Tož to je potom iná,to tam možeš narvať lědu jedna k jednéj a nepřekvapí ťa vůbec nic.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
to je moc potom ti mrzne pazora jak to cpeč do plničkyola píše:Ahoj,kurva,Já sem hneď věďél,že v tom bude jakýsi fígľ.A co máme dělať my chudáci s ručním pohonem.Tož to je potom iná,to tam možeš narvať lědu jedna k jednéj a nepřekvapí ťa vůbec nic.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
díky za vaše rady tak použiji vodu odraženů jak piše ola tady u nás každý výrobce jiný názor. já si taky mzslím , že voda studená se používá více
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dle získaných poznatků zde na foru v pátek budu plnit maso do střev a v sobotu udit.Pokud se mi podaří vloži foto tak se podělím o výsledek.
- pepa.traktor
- Příspěvky: 4261
- Registrován: úte led 27, 2009 3:03 pm
- Bydliště: táborsko
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
jo pánové čím více teplá voda tak více pomnožených mikroorganismů a více možných problémů pro naše tělo
střeva se namáčí ve vlažně vodě a z koupených sdíraných je potřeba odstranit sůl kterou se konzervuje ale můžou být i nesolené důkladně proprat ve vodě a spouštět z mísy plné vody a nedělají se uzlíky jak to jede ve vodě tak to jede jak se to zacuchá je stím akorád pakárna
jinak k míchání klobás a masných výrobků se používá šupinkový led který se vyrobí ve výrobníku a nééé že se drtí led je to ůplně něco jiného a dílo se jím chladí aby výrobek při zpracování se nepřehříval a teplota díla se nemá dostat přes 10 stupnů ,na kutrech se používá dusíková mlha a ta má lepší vlastnosti než ledová tříšt která na sebe zase váže vzduch a to zase má za výsledek že se hotový výrobek snadněji kazí z důvodu množství vzduchu z ledové tříště pokud se dokonale nerozpustí a nedochladí hotové dílo .
chápu že doma se stím blbě pracuje ale nějaké zásady dodržovat není vůbec špatný to samé platí při mletí masa na mlýnku čím tupější tím se maso přehřívá a vede to k podlití hotového výrobku v udírně a pod obalem se vysráží tuk a ložiska vody .
snad vám nebude vadit trošku technologie z výroby
střeva se namáčí ve vlažně vodě a z koupených sdíraných je potřeba odstranit sůl kterou se konzervuje ale můžou být i nesolené důkladně proprat ve vodě a spouštět z mísy plné vody a nedělají se uzlíky jak to jede ve vodě tak to jede jak se to zacuchá je stím akorád pakárna
jinak k míchání klobás a masných výrobků se používá šupinkový led který se vyrobí ve výrobníku a nééé že se drtí led je to ůplně něco jiného a dílo se jím chladí aby výrobek při zpracování se nepřehříval a teplota díla se nemá dostat přes 10 stupnů ,na kutrech se používá dusíková mlha a ta má lepší vlastnosti než ledová tříšt která na sebe zase váže vzduch a to zase má za výsledek že se hotový výrobek snadněji kazí z důvodu množství vzduchu z ledové tříště pokud se dokonale nerozpustí a nedochladí hotové dílo .
chápu že doma se stím blbě pracuje ale nějaké zásady dodržovat není vůbec špatný to samé platí při mletí masa na mlýnku čím tupější tím se maso přehřívá a vede to k podlití hotového výrobku v udírně a pod obalem se vysráží tuk a ložiska vody .
snad vám nebude vadit trošku technologie z výroby
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak klobásy jsou už hotové a podle ochutnavčů jsou i moc dobré. Bohužerl slíbené foto není poněvadž mám porouchaný foťák tak snad příště
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
ani jsem nevěděl že takový košt ještě někde existuje. no ale ten z tím pytlíkem je na přes držku
https://www.youtube.com/embed/JlYQPAwRfec
https://www.youtube.com/embed/JlYQPAwRfec
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To je košt jak sviň. Ten šulin s tým igelitákem
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No to je hovado nenažraný.
- Antony30011
- Příspěvky: 13210
- Registrován: pát říj 21, 2011 9:29 pm
- Bydliště: Brněnsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Asi zásoby na dobu ledovou
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
teď jsem si všimnul dodatku prej to měli povolené si to rozebrat http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... basky.html
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
A nechceš to jaro potom až budou hotový provonět i u mě??
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dokud neokoštuju neuvěřím že jsou dobrý. Pak Ti s Tomoušem vystavíme doklad o kvalitě. :ano:To musím číst zrovna na velkej pátek když je půst. zajíctomous píše:A nechceš to jaro potom až budou hotový provonět i u mě??
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
vypadá to hodně jedle