Tonyho štěpkovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Tonyho štepkovač
Milan ono to pôjde, len tomu viacej pridajte na otáčkach. Super má dobrý výkon ale nie na voľnobehu, tak isto potom ten výkon neprenesie na kardan keď ide na voľnobeh, ak tomu pridáte bude to papať aj väčšie konáre, uvidíš, na tej nafte proste neušetríš, špalíkovač potrebuje silu na preseknutie toho konára, a to dosiahneš buď že dáš ešte prevod po pomala na špalíkovači alebo pridáš na traktore.Ideálnejší by bol ten prevod okolo 200 ot na špalíkovači...
Neviem či sa mi to zdá..ale aký máš uhol ostria a aké hrubé máš nože,?? ak sú hrubé a je zlý uhol, potrebuje špalíkovač väčšiu energiu na preseknutie...
Inak je to dobrý a jednoduchý stroj, vychytáte muchy a budete makať ako diví....
Mihi
Neviem či sa mi to zdá..ale aký máš uhol ostria a aké hrubé máš nože,?? ak sú hrubé a je zlý uhol, potrebuje špalíkovač väčšiu energiu na preseknutie...
Inak je to dobrý a jednoduchý stroj, vychytáte muchy a budete makať ako diví....
Mihi
Mihi
-
každopadně na tom videu je zaze jeden z nebezpečnych stroju,všichni dělate stejnou chybu jako jsem dělal ja nejlepší je mít přítlačnou desku nahoře a ne dole pokud použijete druhou aby to drtilo slabe větvičky tak se to vrací spatkymilan22 píše:mna ale najviac zaujima uhol aky zviera vstup do stiepkovaca a rotor ak je to merane od spodnej dosky. spodna doska a os rotora je v kolmici. ak sa podari tak hodim video.http://youtu.be/CRkwYW4B7UE
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
Jardo to ho mam akoze otocit dole hlavou? Aby bola pritlavna doska hore. Lebo takto nejako som to pochopil.
-
ano to je spravně
Tak to si musim poriadne premisliet ako to urobit. Ake najhrubsie konare mozes sekat? Mislim tim hrab. Ak tam dam viac jak styri centimetrovy priemer sa mi zda ze toberie dost zle.
-
jsou tady videa jak to funguje jsou to moje první stroje te už jsou zase trochu vylepšene se spalovacím motorem to bere do 7 cm za traktorem až 8 cm ale ja sam drtím tak do 6cm kvuli traktoru drtič se neda zničit zastaví i velky traktor když tam hodíš něco moc velkeho
No mihi plan bol nedrzat traktor na plne menovite otacki ale iba na pol plynu. A noze su z desiatki hardoxu zfrezovane na sesdesiat stupnov. Ale vdala foru a rafam som ich dal prebrusit na styricatpet stupnov na ostry kvoli zivotnosti. Asi urobim upravy ako mi poradil pan jardo aby to bralo vrchom lebo es te nemam dorobene vstup ani visipku. A na redukovani otacok sa uz pracuje. Retaz 16 b to v pohode utiahne. Zotrvacnik nechame na pohone od kardana a spekulujem nieco na tlmenie razov do prevodovki. Uvidime cito vijde.
-
pokud chceš jet na poloviční otačky traktoru tak je nejlepší to dat bez převodu aby to mělo dostatek otaček a ten uhel nožu maš moc velky ja používam 20 stupnu čím větší uhel tím jde ten stroj těžko.
Radšej to sprevoduj a trošku mu pridaj na otáčkach ..
A aj ten uhol zmenši a pôjde to lepšie , spalikovač bude sekať ľahšie .
Mihi
A aj ten uhol zmenši a pôjde to lepšie , spalikovač bude sekať ľahšie .
Mihi
Mihi
Na prevode sa uz pracuje. Malo by to vist na prevodovy pomer1.75 cize nic radikalne pri 1000 otackach by mali byt otacji kardana asi 400 takze si to videl. Tym narastie sila pri malom ubrati otacok stiepkovaca. Mozno to bude ten rozdiel ktory potrebujem. A uhol 45 stupnov na nozi je iba na ostry podla tvrdeni na tomto fore by sa mala predlzit zivotnost ostria bez neziaducich vplivov na strich materialu.
Pan jardo mal by som otazocku. Neni mi ceokom jasny princip zalomenia ns vstupe. Najprv je na vstupe 30 stupnovy sklon a neskor sa lomi ostrejsie a na kraji je strizna hrana? Dik za odpoved
-
zalomení je na vystupu nedřív se to střihne o jednu desku a pak o druhou.Podívejte se na pomaloběžné štěpkovače bosch nebo monfild je to podobny pryncip
Diki. Uz spracuvam nejake videa z youtube.