Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
no bacha na to našim sa to pokazilo měli šrubovací víčka a bylo jim řečené, že sů univerzální
co by děcko zme klobáse zavařovali do starých sklének se skleněným víčkem a oranžovů gumů za tu sa dycky potáhlo dostal sa vzduch do sklénky a šlo to otevřít jo a z tech gum zme dělali praky
co by děcko zme klobáse zavařovali do starých sklének se skleněným víčkem a oranžovů gumů za tu sa dycky potáhlo dostal sa vzduch do sklénky a šlo to otevřít jo a z tech gum zme dělali praky
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,jak pravíš,akorát ty gumy do praka sa používaly z tych druhých skľének keré sa používaly převážně na kompóty a za keré sa netahalo alě bývál tam takový malý zápich do kerého sa vrazila špička noža a tým sa to povolilo.Na tých masovkách bývala ta guma o půlku slabší,věc jak raz tak široká a býl na ní takový výstupek kerý trčál z mezi teho víčka a skľénky ven a za ten sa dycky potáhlo,ono to udělalo psss a bylo to.A také ty skľénky bývaly takové širší a věcéj rovné,tagže sa z ní ty klobáse,nebo barsjaké maso podstatně lěpší vytahovalo.Nechápu,že je to včiľ samé retro a do tehto sa ešče nigdo nepustíl.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
nejaký takový retro sklinky sem viděl v ňákým super hyper,vypadalo to trochu jak masovka ze širokó gumó ale zavírání né plechové pásek ale drátěné patent co béval kdysi na sódvkách s tým porcelánovým špuntem,taky mě to přpadalo drahý jak sviňa.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Určitě koupím nový víka.taková kvalita se nesmí podcenit, Nechat zkazit takovou dobrotu kvuli víkum....to bych si musel nafackovat.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,gdyž sů úplně dobré tož dáváme aj staré alě maximálně tak dvakráť alě novýma rozhodně nic nezkazíš.Irčane tu skľénku jak píšeš jednu mám,používám ju třeba na nakládání sýra,masa a podobných dobrot.Mám ju už mrtě roků a tak sa ně z čista jasna zdá,že stálana neco kolem stopadesáti kaček,tagže na nejaké klobáse to rozhodně néni.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
honza461 píše:Myslel jsem vyuzený klobásy do sklenice.Zkoušel někdo?Ono když je toho hodně tak to není taky ono.Jinak je dáváme do mrazáku a je to taky dobrý.Ale do těch sklenic to chci někdy zkusit.
ja davam iba samotne klobasy do poharov zavrem vičkom /použivam iba zatačacie / a necham varit v pare 1,5 hod . Nepridavam nič do poharov .Ono si to pusti same trocha masti . robim to takto stale .
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,gdyž už má moja skľénku nacpanů klobásama,tož do ní cvrňkne nejakých pět cenťáků vody.Hnál sem sa do sklěpa,že tu skľénku vyfotím a ejhľa,klobáse sem tam už nenašél,nakonec sem našél poslědní rozjezenů v lědnici alě to nic,to sa samozřéjmě brzo napraví.A nakonec,šak sme včéra nadělali přez padesát plěchaní paštiky,tož hlady nezamřem.Jo,včiľkaj je tam teho suľcu kůšček nad tyma šráfky,asi neco vypijů ty klobáse.Gdyž sem býl ve sklěpě,tož sem tam zebrál jednu tu široků gumu z téj staréj masovky skľénky.Toť za ten bazmeg sa to laplo,potáhlo a ve vteřině to bylo otevříté.Ve skutečnosti byla samozřéjmě menší alě my s nima máme přidělané papíry na desetikiľových kýbľoch se sádlem.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
gdyž bafne udírna tož to je pořádná liša
http://www.youtube.com/watch?v=V_BJ0bFSrEY
http://www.youtube.com/watch?v=V_BJ0bFSrEY
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Taky mám vršek udírny dřevěnej a spodek asi tak 80 cm vyzděnej.Kouřovod mám 2,5 m dlouhej.Skoro před každým uzením ji vyčistím od tuku.Nikdy jsem s tím neměl problém.A to ji mám 10 let.Naši ji měly taky takovou leta a v pohodě.kenybz píše:gdyž bafne udírna tož to je pořádná liša
http://www.youtube.com/watch?v=V_BJ0bFSrEY
-
- Příspěvky: 30
- Registrován: stř pro 05, 2007 11:26 pm
- Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj Uzenáři, tak dneska jsem po druhé dělal domací salámy a poprvé několik kusů domácích klobásek. Už to visí v chladu a odpočívá před vložením do udírny. Zítra to šupnu do udírny, jakmile bude výsledek hotov a podaří se podělím se, samozřejmě jen s fotkama... , zatím Petr.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,syn včéra zabíl pět lońských jahnic a dneskaj sme dělali klobáse.Než sa to všecko vykostilo,očistilo a pomlělo,tož býl večér.Samozřéjmě,že bůček a z mražáka sa k tom ešče vytáhlo aj jakési hovězí.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To bude mastná huba .Já ted musím odpočinout,doktorce srdcařce se nelíbí moje výsledky.Musím orazit od mastnot a všelijakých žranic.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Uz ste niekto skusal ISTRIJSKU KLOBASU?
Recept:
10 kg bravcoveho masa ( veprove)
180 gr soli
20 gr korenie
120 gr cesnak
4 dl bieleho domaceho vina
4 ks bobkovy list
Roztlacit cesnak nozom, a varit ho vo vine s bobkovim listom ( 4ks) pokial sa neodpari cca polovica vina.
Maso pomliet nahrubo , pridat ten prevareny cesnak, sol, korenie
natlacit do criev a nechat schnut cca 10-15 dni
Je sa bud sucha, alebo sa oprazi na panvici a prida sa biele vino ( skusil som aj na cervenom a bola vynikajuca)
Ja ich nerobim, nechavam si ich posielat z chorvatska
tu je na cervenom vine:
a na bielom:
Recept:
10 kg bravcoveho masa ( veprove)
180 gr soli
20 gr korenie
120 gr cesnak
4 dl bieleho domaceho vina
4 ks bobkovy list
Roztlacit cesnak nozom, a varit ho vo vine s bobkovim listom ( 4ks) pokial sa neodpari cca polovica vina.
Maso pomliet nahrubo , pridat ten prevareny cesnak, sol, korenie
natlacit do criev a nechat schnut cca 10-15 dni
Je sa bud sucha, alebo sa oprazi na panvici a prida sa biele vino ( skusil som aj na cervenom a bola vynikajuca)
Ja ich nerobim, nechavam si ich posielat z chorvatska
tu je na cervenom vine:
a na bielom:
-
- Příspěvky: 30
- Registrován: stř pro 05, 2007 11:26 pm
- Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Čau chlapi, tak včerejší uzeni domácích salámů a několik kusů zkušebních domácích klobásek se povedlo. Po tolika létech jsem s chutí zblajznul klobásku čerstvě vytaženou z udírny a je to super. Příště se pustím do většího počtu klobásek. Zdařilo se i to, že uzeniny nebyly zadehtované, což mě trápilo delší dobu. Chuť i barva je vynikající. Posílám několik fotek , Petr.