Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 15235
Registrován: úte lis 11, 2008 11:16 am
Bydliště: kůsek od Uh. Brodu

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#796 Nový příspěvek od kenybz »

no bacha na to našim sa to pokazilo měli šrubovací víčka a bylo jim řečené, že sů univerzální
co by děcko zme klobáse zavařovali do starých sklének se skleněným víčkem a oranžovů gumů za tu sa dycky potáhlo dostal sa vzduch do sklénky a šlo to otevřít jo a z tech gum zme dělali praky

Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6104
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#797 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,jak pravíš,akorát ty gumy do praka sa používaly z tych druhých skľének keré sa používaly převážně na kompóty a za keré sa netahalo alě bývál tam takový malý zápich do kerého sa vrazila špička noža a tým sa to povolilo.Na tých masovkách bývala ta guma o půlku slabší,věc jak raz tak široká a býl na ní takový výstupek kerý trčál z mezi teho víčka a skľénky ven a za ten sa dycky potáhlo,ono to udělalo psss a bylo to.A také ty skľénky bývaly takové širší a věcéj rovné,tagže sa z ní ty klobáse,nebo barsjaké maso podstatně lěpší vytahovalo.Nechápu,že je to včiľ samé retro a do tehto sa ešče nigdo nepustíl.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

Irčan
Příspěvky: 2512
Registrován: stř zář 28, 2011 8:55 pm
Bydliště: Boskovice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#798 Nový příspěvek od Irčan »

nejaký takový retro sklinky sem viděl v ňákým super hyper,vypadalo to trochu jak masovka ze širokó gumó ale zavírání né plechové pásek ale drátěné patent co béval kdysi na sódvkách s tým porcelánovým špuntem,taky mě to přpadalo drahý jak sviňa.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

honza461
Příspěvky: 2693
Registrován: stř zář 26, 2012 7:45 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#799 Nový příspěvek od honza461 »

Určitě koupím nový víka.taková kvalita se nesmí podcenit, :tyty: Nechat zkazit takovou dobrotu kvuli víkum....to bych si musel nafackovat.

Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6104
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#800 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,gdyž sů úplně dobré tož dáváme aj staré alě maximálně tak dvakráť alě novýma rozhodně nic nezkazíš.Irčane tu skľénku jak píšeš jednu mám,používám ju třeba na nakládání sýra,masa a podobných dobrot.Mám ju už mrtě roků a tak sa ně z čista jasna zdá,že stálana neco kolem stopadesáti kaček,tagže na nejaké klobáse to rozhodně néni.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

Uživatelský avatar
zde
Příspěvky: 2732
Registrován: ned dub 19, 2009 6:45 pm
Bydliště: H.Srnie

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#801 Nový příspěvek od zde »

honza461 píše:Myslel jsem vyuzený klobásy do sklenice.Zkoušel někdo?Ono když je toho hodně tak to není taky ono.Jinak je dáváme do mrazáku a je to taky dobrý.Ale do těch sklenic to chci někdy zkusit.


ja davam iba samotne klobasy do poharov zavrem vičkom /použivam iba zatačacie / a necham varit v pare 1,5 hod . Nepridavam nič do poharov .Ono si to pusti same trocha masti . robim to takto stale .

Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6104
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#802 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,gdyž už má moja skľénku nacpanů klobásama,tož do ní cvrňkne nejakých pět cenťáků vody.Hnál sem sa do sklěpa,že tu skľénku vyfotím a ejhľa,klobáse sem tam už nenašél,nakonec sem našél poslědní rozjezenů v lědnici alě to nic,to sa samozřéjmě brzo napraví.A nakonec,šak sme včéra nadělali přez padesát plěchaní paštiky,tož hlady nezamřem.Jo,včiľkaj je tam teho suľcu kůšček nad tyma šráfky,asi neco vypijů ty klobáse.Gdyž sem býl ve sklěpě,tož sem tam zebrál jednu tu široků gumu z téj staréj masovky skľénky.Toť za ten bazmeg sa to laplo,potáhlo a ve vteřině to bylo otevříté.Ve skutečnosti byla samozřéjmě menší alě my s nima máme přidělané papíry na desetikiľových kýbľoch se sádlem.

Obrázek
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 15235
Registrován: úte lis 11, 2008 11:16 am
Bydliště: kůsek od Uh. Brodu

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#803 Nový příspěvek od kenybz »

gdyž bafne udírna tož to je pořádná liša
http://www.youtube.com/watch?v=V_BJ0bFSrEY

honza461
Příspěvky: 2693
Registrován: stř zář 26, 2012 7:45 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#804 Nový příspěvek od honza461 »

kenybz píše:gdyž bafne udírna tož to je pořádná liša
http://www.youtube.com/watch?v=V_BJ0bFSrEY
Taky mám vršek udírny dřevěnej a spodek asi tak 80 cm vyzděnej.Kouřovod mám 2,5 m dlouhej.Skoro před každým uzením ji vyčistím od tuku.Nikdy jsem s tím neměl problém.A to ji mám 10 let.Naši ji měly taky takovou leta a v pohodě.

Petan
Příspěvky: 30
Registrován: stř pro 05, 2007 11:26 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#805 Nový příspěvek od Petan »

Ahoj Uzenáři, tak dneska jsem po druhé dělal domací salámy a poprvé několik kusů domácích klobásek. Už to visí v chladu a odpočívá před vložením do udírny. Zítra to šupnu do udírny, jakmile bude výsledek hotov a podaří se podělím se, samozřejmě jen s fotkama... :), zatím Petr.
Přílohy
Obraz102.jpg
Obraz100.jpg

Petan
Příspěvky: 30
Registrován: stř pro 05, 2007 11:26 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#806 Nový příspěvek od Petan »

Ještě jednu...
Přílohy
Obraz106.jpg

Uživatelský avatar
ola
Příspěvky: 6104
Registrován: úte říj 21, 2008 8:09 pm
Bydliště: Kůsek od Vsetína

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#807 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,syn včéra zabíl pět lońských jahnic a dneskaj sme dělali klobáse.Než sa to všecko vykostilo,očistilo a pomlělo,tož býl večér.Samozřéjmě,že bůček a z mražáka sa k tom ešče vytáhlo aj jakési hovězí.

Obrázek
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

honza461
Příspěvky: 2693
Registrován: stř zář 26, 2012 7:45 pm
Bydliště: Příbram

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#808 Nový příspěvek od honza461 »

ola píše:Ahoj,syn včéra zabíl pět lońských jahnic a dneskaj sme dělali klobáse.Než sa to všecko vykostilo,očistilo a pomlělo,tož býl večér.Samozřéjmě,že bůček a z mražáka sa k tom ešče vytáhlo aj jakési hovězí.

Obrázek
To bude mastná huba :) .Já ted musím odpočinout,doktorce srdcařce se nelíbí moje výsledky.Musím orazit od mastnot a všelijakých žranic.

Uživatelský avatar
miro263
Příspěvky: 65
Registrován: stř úno 10, 2010 10:11 am

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#809 Nový příspěvek od miro263 »

Uz ste niekto skusal ISTRIJSKU KLOBASU?

Recept:

10 kg bravcoveho masa ( veprove)
180 gr soli
20 gr korenie
120 gr cesnak
4 dl bieleho domaceho vina
4 ks bobkovy list


Roztlacit cesnak nozom, a varit ho vo vine s bobkovim listom ( 4ks) pokial sa neodpari cca polovica vina.

Maso pomliet nahrubo , pridat ten prevareny cesnak, sol, korenie

natlacit do criev a nechat schnut cca 10-15 dni



Obrázek


Je sa bud sucha, alebo sa oprazi na panvici a prida sa biele vino ( skusil som aj na cervenom a bola vynikajuca)


Ja ich nerobim, nechavam si ich posielat z chorvatska

Obrázek
tu je na cervenom vine:

Obrázek


a na bielom:

Obrázek

Petan
Příspěvky: 30
Registrován: stř pro 05, 2007 11:26 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#810 Nový příspěvek od Petan »

Čau chlapi, tak včerejší uzeni domácích salámů a několik kusů zkušebních domácích klobásek se povedlo. Po tolika létech jsem s chutí zblajznul klobásku čerstvě vytaženou z udírny a je to super. Příště se pustím do většího počtu klobásek. Zdařilo se i to, že uzeniny nebyly zadehtované, což mě trápilo delší dobu. Chuť i barva je vynikající. Posílám několik fotek :) , Petr.
Přílohy
Obraz008.jpg
Obraz005.jpg
P1040738.JPG
P1040747.JPG
P1040721.JPG

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“