moje 050

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
polemnepolem

Re: moje 050

#76 Nový příspěvek od polemnepolem »

Kluci,prosím vás poradťe,dneska jsem rozhodil brzdy-klasika,zarezlé pístky a sjeté lamely,ale když jsem sundal z pravé strany celej ten brzdovej vehement,jak je chycenej 4x10imbusem k nohavici převodovky,tak z dvou spodních děr začal lejt převoďák....co stím?ta strana brzd byla taky mastná.Mám ty šrouby při zpětné montáži zalepit? :prace:
Zetor 6245

kiterman

#77 Nový příspěvek od kiterman »

Také mě to teklo, zřejmě konstrukční vada. Zalepil jsem to silikonem.

polemnepolem

#78 Nový příspěvek od polemnepolem »

dík,to jsem si myslel,ještě mám dotaz,kde jste koupily brzdové válečky?našel jsem je akorát tady http://www.tz4k14.sk/brzdy-c3_26_2.htm a to se mi zdá dost...tak nevím :shock:
Zetor 6245

Bara

#79 Nový příspěvek od Bara »

zkus nd traktory,agroad tam to maji urcite.prosim pomer jeste zitra kdyz uz budes v tom kolik ten vyfuk kouka nad kapotu.diky moc.

Chopper

#80 Nový příspěvek od Chopper »

Je to celkem dost, ale asi normální cena. Ja jsem je kupoval tu
http://www.nd-traktory.cz/2793-brzdovy- ... letni.html
a cena je podobná.

dvoracek.a

#81 Nový příspěvek od dvoracek.a »

nebo to mělo pasovat z brzdiče ze š120 (ta sundavací část) tělo stojí asi 550 + gumičky ,váleček, odvzdušňovák ale mělo byto vyjít levněji nebo navštívit nějaké vrakoviště a vzít celej brzdič
ale jestli není tělo vyrezlé
tak bych přegumičkoval nebo vyměnil váleček namazal silikonovým olejem a jede se dál(tak jsme to udělaly my )

tady je odkaz na nějaký krám kde maji dily toho brzdiče http://www.automedik.cz/autodily.html?p ... uct=150846
určitě těch krámu bude víc nebo nějaká mototechna tam by to mohly mít někde v šuplíku(a rádi se toho zbaví za rozumnou cenu)

TRACK MT8

#82 Nový příspěvek od TRACK MT8 »

kiterman píše:Také mě to teklo, zřejmě konstrukční vada. Zalepil jsem to silikonem.
tohle není konstrukční vada, tohle je vada, toho kdo tam lezl předtím, díry jsou vyvrtany durch ale z vnitřní strany tam je zahloubení a je tam dany plechové kolečko, na principu jako mrazová zátka, je to trošku vybouleny a zakleply, tak to tam brží a těsní, někdo to vymáčkl, buť dlouhym šroubem, nebo pod šroubem byl při skládání olej atd. pokud se ti to povede utěsnit, coš asi tmelem povede, tak to bude asi dobry, ale horší je to, že máš v převodovce ocelové kolečka, velikosti trošku míň jak 1kč, a to už moc dobry není. zuby na osubenej kolech by si to mohly pěkně pokřoupat, zkusil bych asi aspoň vypustit olej a mrknout se na vypustnej šroub, kterej by na sobě měl mít magnet, tak esi to na něm není chyceny.

polemnepolem

#83 Nový příspěvek od polemnepolem »

Mám dotaz chlapi,nebo spíš mě zajímá váš názor-co je lepší na sekání louky za 050?Busatiska nebo rotačka(inzeco,wikov) mě se na te protiběžce líbí že je lehčí a nemá při převozu takovou páku na traktůrek. hm? :prace:
Zetor 6245

polemnepolem

#84 Nový příspěvek od polemnepolem »

Tak včera při práci čelním nakladačem se najednou traktor zastavil-zasekl se kardan z reduktoru do převodovky o rám kabiny.Zjistlil jsem že se muj stroj zlomil,ještě večer jsem ho rozebral :prace: ,vyndal středovou rouru a zjistil že je utržená příruba na rouře u převodovky,což o to,oprava celkem schůdná,ale na na víku převodovky vytrženej šroub i s kusem litiny--to je asi konečná co? :shock: hodím nějaký fotky,vezmu si dnes do dílny foťák..
Zetor 6245

Tom

#85 Nový příspěvek od Tom »

Jak se daří, tak se daří :'( Zkusil bych tu litinu zpátky navařit a vyřezat nový závit... Akorát to asi bude na komplet rozložení převodovky :(
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#86 Nový příspěvek od Milhauss »

Toto je moje noční můra :'( :'( :'( Čím to je,že to takhle dopadne. Vůle v trubce,nebo volné šrouby na trubce,nebo vada materiálu,nebo co??

Tom

#87 Nový příspěvek od Tom »

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se traktor zlomí... Vem si to, že ty traktory mají skoro třicet roků... třicet roků nějaké práce... občas vezeš v ramenech něco těžšího, jedeš s tím po cestě, houpe to, pak s traktorem něco škubeš, pak to zatížíš čelákem, kroutí se to v terénu... no souhrou všeho co jsi napsal to prostě za tu dobu povolí... :-/ samozřejmě, do materiálu nevidíš.. může být ten odlitek trošku víc pórovitý a už to má větší náchylnost k prasknutí... blbý svár... cokoliv...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

kiterman

#88 Nový příspěvek od kiterman »

řekl bych že to je tímto dosti neštastným provedením trubka v trubce. Nejlepší varianta je kyvná přední náprava. Toto provedení trubka v trubce je dost náchylné na zlomení.

polemnepolem

#89 Nový příspěvek od polemnepolem »

No ta trubka nebyla uplně dotažená na "krev",a ohledně praskance na přírubě roury-řekl bych jako svářeč že tem svár nic moc,jak provedením a poddimenzováním-to řešitelné je,a podle lomu už to bylo chvíly načatý.Jinak ten kus litiny nenalezen,asi vezmu souseda s mrcasem a vyrazíme..
Zetor 6245

polemnepolem

#90 Nový příspěvek od polemnepolem »

Obrázek

Obrázek
Zetor 6245

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“