Oprava vzduchových brzd

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
radovann
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava vzduchových brzd

#76 Nový příspěvek od radovann »

Dá se někde seřídit brždění přívěsu (vlek 5 t ), aby mi nebrzdil do smyku ? Pokud je naložený, tak je to vpohodě, ale když potřebuji zastavit s prázdným vlekem je to nepříjemné škubnutí a čáry zamnou ! :vztek: Regulátor tlaku mám přestavený na PRÁZDNÝ.

pawka

#77 Nový příspěvek od pawka »

to rozvrtas a pak težkej nezabrzdiš, mas na vleku regulator prazdny +1/2 + plny? jinak to nech,není to sranda na tak starym stroji poradit serizení ,muzes tospis rozvrtat a pak je k maleru kousek
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Tonci

#78 Nový příspěvek od Tonci »

Brzdic z traktora som dal repasovaný a zas nič :vztek: a potom mi trklo že som mal na sustave namontovany ventil ktorý mal len jeden smer vzduchu a tak som ho vytiahol a už to brzdí 8) kurnik to by ma nenapadlo lebo ZDT NS3 mi brzdil aj s tým ...
Zetor 6748

PavelPr

#79 Nový příspěvek od PavelPr »

Chtěl bych ještě nakousnout to téma seřízení brzd na vleku vůči traktoru, je nějaký rozumný způsob jak to seřídit? Mám problém s tím že vlek brzdí naplno dříve než brzdy u traktoru začnou vůbec reagovat(což je u lehkého vleku i přesto že má regulátor plný-1/2-prázdný docela problém) dobrzdit normálně do křižovatky která je s kopce -> nemožné :zly: Pokud by byl někdo ochotný napsat návod jak toto aspoň zmírnit byl bych mu vděčný. :valentyn: Jedná se o Zetor 4011.

pavel sk

#80 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak mas navod na pouzitie traktora tak t tam najdes. Ak ho nemas tak sa da stiahnut prirucka s netu. Napr. http://www.agportal.cz/cz/nd.html?cat=Z

PavelPr

#81 Nový příspěvek od PavelPr »

Prosím nenavedl by ste mě aspoň na kapitolu ve které to hledat? Příručku jsem pročítal ještě před tímto dotazem ale seřízení vzduchových brzd ke kapalinovým jsem nenašel.

pavel sk

#82 Nový příspěvek od pavel sk »

Konkretne na 4011 to presne neni popisane ale u novsich rád je to popisane. Ak ti vlek brzdi prilis skoro, tak tiahlo od pedala po ovladaci ventil mierne roztiahni (rozsrobuj).

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“