MF-70 r. v. 1983
Moderátor: DYK
Re: MF-70 r. v. 1983
No já to napsal podle sebe .Mám jak MF tak jsem koupil rotačku ale ne k ní ale kompletní s motorem ,nevím teď honem jak se jmenuje.Mám zahradu ve svahu a MFka je dost těžká abych ji vodil ta rotačka je parádní ale zase to trvá dýl.Tu přídavnou jsem kvůli tomu co říkal nekoupil,navíc ta samostatná nebyla o tolik dražší.A je pravda že jí nějaká nerovnost nebo kamínek nevadí.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Jasně že podle sebe .Kámošovi jsem sekal louku a taky byla lištovka lepší.Třikrát tam a třikrát zpátky a je to.Jenže kolem baráku je to hrbatý a samá příkopa.Další motorovej krám do baráku už nechcu to co mám stačí.
Má to s bubnovkou menší vibrace?
Má to s bubnovkou menší vibrace?
Tak dneska jsme vytáhli MF,nasadili ostrou kosu a chytla na druhý cuknutí.Nešla někdy od podzimu
Dílna je dílna
ten filtřík tam dej zas zpátky, neboj, snadno ho uvezeš. to sítko na kohoutu je moc hrubé a přece jen nečistoty propustí a jak jsem psal, stačí jen trošku bordelu a je problém s chudou směsí zas na světě. MF holt není ČZ175, která jezdí i bez simerinků na klice a s karburátorem plným šoušňat bez problémůBlajda píše:Tohle si napsal moc pěkně a výstižně.petr j píše:já bych jen maličko doplnil něco o těch simerincích na MF70.
MFka je prostě dobrej pomocník, když běhá a dobrej hlavolam, když běhat nechce
Jinak díky za rady.
Ten plastovej fitřík sem tam měl ale těd sem ho dal pryč.V nádrži nám novej kohout tak tam snad nějaka smet nepujde
Tak MFka už jde dobře, dal jsem novou hadičku na přívod paliva bez filtříku a jde už jak hodiny.
zetor 5748, Belarus EO 2621
- Blajda
S takovouhle úpravou seču meze.
Hůř se zatáčí ale vůbec se to nepřevrací
Jinak zatím pořád šlape jako hodinky
MF 70 ve svahové úpravě
Hůř se zatáčí ale vůbec se to nepřevrací
Jinak zatím pořád šlape jako hodinky
MF 70 ve svahové úpravě
Zetor 3011 a 6748
Máte niekto skusenosti s prestavbou MF na 4 takt briggs alebo diesel KAMA? Tiež mám problémy s motorom tak neviem čo spraviť.
no čo spraviť , přece opravit
- Blajda
někde sem to našel na netu, jsou to sady na přestavbu motor + nějaká příruba, ale je to pěkně drahý.Myslím benzín 20tis. a diesel 30tisíc.Jistě to nevím.Skus stránky výrobcewintrej píše:Máte niekto skusenosti s prestavbou MF na 4 takt briggs alebo diesel KAMA? Tiež mám problémy s motorom tak neviem čo spraviť.
Zetor 3011 a 6748
- naftak
Zdravím páni
Moja MF-ka túto sezónu raz naskočila, fungovala 3 minúty. Strelila do výfuku a zdochla. Odvtedy ju neviem nastartovat. Iskru dávala. Rozhodol som sa vymeniť simeringy. Najskôr som vymenil ten od prevodovky. Skusil som naštartovať. Naťahal som sa ako divý a nič. Raz bol drobný náznak ale nič. Potom som skúsil a už mi nedáva ani iskru. Vymenil som novú sviečku. Aj tak nič.
Ak by ste vedeli, prosím poradte ako dalej postupovat - ci navstivit servis alebo sa dá závada odstrániť aj doma (ak ano ako?)
Ďakujem
Jozef
Moja MF-ka túto sezónu raz naskočila, fungovala 3 minúty. Strelila do výfuku a zdochla. Odvtedy ju neviem nastartovat. Iskru dávala. Rozhodol som sa vymeniť simeringy. Najskôr som vymenil ten od prevodovky. Skusil som naštartovať. Naťahal som sa ako divý a nič. Raz bol drobný náznak ale nič. Potom som skúsil a už mi nedáva ani iskru. Vymenil som novú sviečku. Aj tak nič.
Ak by ste vedeli, prosím poradte ako dalej postupovat - ci navstivit servis alebo sa dá závada odstrániť aj doma (ak ano ako?)
Ďakujem
Jozef
Ahoj, když nedává jiskru tak to vypadá na indukční cívku špatnej kondenzátor. Nám se to taky jednou stalo tak jsme vyměnili kondenzátor a když nešla ani po tom tak jsme zkusili nabudit indukční cívku. Potom chytila bezvadně.naftak píše:Zdravím páni
Ďakujem
Jozef
zetor 5748, Belarus EO 2621
len či to ma cenu ked sa to furt sere samozapal neštartuje to dobre atd gufera..petr j píše:no čo spraviť , přece opravit
stoji to 22 tis aj 4 takt aj diesel rovnako aj spracou so všetkýmBlajda píše:někde sem to našel na netu, jsou to sady na přestavbu motor + nějaká příruba, ale je to pěkně drahý.Myslím benzín 20tis. a diesel 30tisíc.Jistě to nevím.Skus stránky výrobcewintrej píše:Máte niekto skusenosti s prestavbou MF na 4 takt briggs alebo diesel KAMA? Tiež mám problémy s motorom tak neviem čo spraviť.
...pokud takle střelila do vejfuku a teď už ani neháže jiskru, přidám k těm možnostem, co tu uvedl kolega nademnou ještě jednu. u MF 70 jsou kladívka ( přerušovač ) umístěna dost blbě, a to dole. všechen přebytečnej olej z mazacího filce ( umístěného nahoře ) a nastřádanej bordel skapává na pohyblivej kontakt, až ho ta mastnota uplně zkratuje vůči té osičce, na které se pohybuje. odmastit sprejem na brzdy, nebo vyměnit uplně a je též po problému. pak jen seřídit odtrh a je to. jinak v simerincích tu závadu nehledej. ty odcházejí postupně, ne tak naráz
když se to udělá pořádně, správné gufera, filtrace paliva a bohatost tak, jak má bejt, vydrží to i několik sezon bez problému. mám jich takle pár na starosti, takže to vím z vlastní zkušenostiwintrej píše:len či to ma cenu ked sa to furt sere samozapal neštartuje to dobre atd gufera..petr j píše:no čo spraviť , přece opravit