Nakladač do třibodového závěsu traktoru

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
jura50
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakladac do tribodoveho zavesu traktoru

#61 Nový příspěvek od jura50 »

Zdarec.Mám od soukromníka taky balíky v síti a dokonce si letos koupil novej ten lis a je to nabouchané a rozhodně je to lepší než z hestonu.Ale musí být kvalitně usušeno to je pravda.
Duvod je ten že balík v síti nechanej venku tolik nepromokne a tudíž moc nehnije ,koně se tím zabaví jak to škubou,hned se nerozjede tudíž toho tolik nepošlapou,víc tam vleze váhově a já platím za kus ne kg :)
Nevíhoda je ta že manipulace se u nás provádí ručně a to je fuška je v něm dobrých 450kg.
Nemusíš mít strach 8)
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --

antipo

#62 Nový příspěvek od antipo »

To u nás se platí zase za CM průměru-když má balík průměr 100cm tak stojí 100kč a když má průměr 120 tak stojí 120 za kus-ceny jsou jenom objektivní nevím to přesně. Lisuje to nejnovším lisem Welger s variabilní komorou, nastaví kolik chcete průměr i jak chcete mít natlakovaný balík.
Jak už tady někdo říkal pokud vám balikujou za stejnou cenu uplně natlakovaný balík a nebo balík který je jenom svázáný nikoli natlakovaný tak vás okrádá
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341

jirka_holub

#63 Nový příspěvek od jirka_holub »

No seno bylo ususeny na troud, ale baliky potom znacne promokly. Ty tvrdy stale jeste stoji na sousedove louce, do nich tolik nenasakne jak jsou slisovany. Ty stoji 130kc/ks. Ty co mame my, delal ten jinej lis, stoji 100kc/ks a 20cm po obvodu jsou tvrdy ( ale ne tak moc jak ty sousedovy betonovy), stred baliku je znatelne mekci nez obvod. ( kdezto ty sousedovy jsou betonovy uplne ! vsude ).

Chlapi, co znamena pojem "pevna komora" a "variabilni komora" ?
Neni to tak, ze z jednoho lezou ty celoobemove tvrde baliky ( uz od stredu je videt jak jsou do spiraly) a z druheho typu stroje ty baliky s mekcim stredem ( stred mame jakovy peti-listek a az pak je 20-30 cm obvod tvrdy spiralovite navinuty).

Ahoj Jirka

dratek

#64 Nový příspěvek od dratek »

Nevim jak si kdo tyto pojmy vykládá ale co já znám tak jsou (nebo aspon´ za mé činnosti byly)3 druhy lisovacích komor,1.je pásová,gumové pásy se točí po obvodu třeba =HESSTON,2. je s pevně uchycenýmí válečky po obvodě komory=WELGER,3. pohyblivý pás s příčkamy který se pohybuje po obvodu komory= POTTINGER, ze všech těchto typů komor jsem svážel balíky ,s Pottingerem jsem několik let dělal a mohu říci že vždy záleží na seřízení stroje a nebo na tom jak koho kdo chce okrást,stroje se dají nastavit na různé tlaky lisovaného materíálu a jak již jsem psal dříve tak se dá udělat balík na 100m (dle množství hmoty)tak i na 200m stejné hmoty,v první chvíly rozdíl opticky nepoznáte až když ho nakládáte tak se z něj udělá elipsa a je lehounký a naopak,dobře zabalený a slisovaný balík vydrží i mnohonásobné pády,z vlastní zkušenosti vím jak takovýto dobrý balík udělal škodu na FELÍCII za 14000kč když urazíl úctyhodnou cestu z prudkého svahu cca 800m dlouhého bez porušení,tak si na to prosím dávejte pozor

antipo

#65 Nový příspěvek od antipo »

Pevná komora-nejde nastavit průměr balíku, je stálý tuším 120cm
Variabilní komora-jde nastavit průměr balíku většinou od 90-160cm, tedkom zvládnou i 200cm.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od Terablick »

A když se povede pěknej 200cm natvrdo slisovanej balík tak má tak půl tuny, ne? :-/ . Jak se s tím manipuluje? I když je fakt, že jsem kdysi vezl kamarádovi balíky co měli tvar jako cihla, ale rozměr menšího auta!!! Měl tak nejmíň 250x150x100cm a váhu taky měl řádnou. Vůbec nevím jak to dělali. Vím jen, že jsme na káru na vození aut (větších rozměrů) horkotěžko dostali 3 za sebe (delší stranou napříč káry, až přes kola) a čouhali jak do stran přes kola tak i nad oje a dozadu. Nakládali jsme je ručně (ve více lidech) takže druhá vrstva byla nemyslitelná ;-)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

dratek

#67 Nový příspěvek od dratek »

Ano ,nesetkal jsem se osobně s pásovými lisy WELGER RP402/420 s možností nastavení průměru balíku takže o nich mnoho nevím a opoměl jsem je do svého příspěvku zařadit,omlouvám se,co se týká velkých hranatých balíků tak ty se v naši oblasti nevyskytovaly takže vím jen zběžně že se dělají a jsou to zvětšeniny těch bývalích malích balíčků z německých lisů a oproti kulatým balíkům které celkem slušně na dobrém terénu 1 člověk rozkulí ,na ty hranaté asi budete potřebovat mechanizaci

antipo

#68 Nový příspěvek od antipo »

No ty 2 metrové balíky budou mít určitě těch 500kg jestli ne náhodou i víc. Když 150cm balík váží běžně 350kg dobře slisovaný.
Ty velké hranaté se dělají hlavně proto aby se dobře převážely-u nás se jich moc nedělá ale v zahraničí to je na každém rohu, a taky se lépe stohují venku třeba sláma. Nakládají to běžným čelním nakladačem a jestli se nepletu tak tady někdo s fóra taky službaří s takovým lisem Krone

jirka_holub

#69 Nový příspěvek od jirka_holub »

dratek píše:Nevim jak si kdo tyto pojmy vykládá ale co já znám tak jsou (nebo aspon´ za mé činnosti byly)3 druhy lisovacích komor,1.je pásová,gumové pásy se točí po obvodu třeba =HESSTON,2. je s pevně uchycenýmí válečky po obvodě komory=WELGER,3. pohyblivý pás s příčkamy který se pohybuje po obvodu komory= POTTINGER, ze všech těchto typů komor jsem svážel balíky ,s Pottingerem jsem několik let dělal a mohu říci že vždy záleží na seřízení stroje a nebo na tom jak koho kdo chce okrást,stroje se dají nastavit na různé tlaky lisovaného materíálu a jak již jsem psal dříve tak se dá udělat balík na 100m (dle množství hmoty)tak i na 200m stejné hmoty,v první chvíly rozdíl opticky nepoznáte až když ho nakládáte tak se z něj udělá elipsa a je lehounký a naopak,dobře zabalený a slisovaný balík vydrží i mnohonásobné pády,z vlastní zkušenosti vím jak takovýto dobrý balík udělal škodu na FELÍCII za 14000kč když urazíl úctyhodnou cestu z prudkého svahu cca 800m dlouhého bez porušení,tak si na to prosím dávejte pozor
Diky za vyjasneni. Pristi rok si to naplanuju tak, abych u toho byl a reknu mu at to sesteluje na tvrdsi balik.

jura50
Kontaktovat uživatele:

#70 Nový příspěvek od jura50 »

Tak u nás farma Klokočov má jenom ty velké hranaté a mají cca 450kg/ks.Manipulace je hnus bez nakladače si člověk ani neprdne(jednou jsem koupil 10ks ) :vztek: .Tak beru ty velké kulaté v síti mají taky cca 350kg-160cm.Manipulace taky strašná ale alespoň se to dá kutalet. :)
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()

antipo

#71 Nový příspěvek od antipo »

a proč si neuděláš jednoduchou jehlu za traktor?

jura50
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od jura50 »

No nejsem moc velkej kutil :red: ale už jsem sehnal starej bodec ale je dokřivený jak paragraf no popřemyšlím co sním provedu :-/

antipo

#73 Nový příspěvek od antipo »

myslím že pokud umíš svařovat tak by neměl být problém, zvládne to i exot z paneláku co se tam bydlí od narození

jura50
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od jura50 »

Už jsem sehnal bodec za flašku :) .Je trochu ohlej ale dneska jsem svažel a v poho.Časem to opravím .Až bude trochu času tak dám foto.
Svařovat umím ale odvaha není.Mám strach aby to neprdlo a nebylo více škody jak užitku.Ale pomalu se učím :friends:

Robert
Kontaktovat uživatele:

#75 Nový příspěvek od Robert »

dnes jsem vyzkoušel nový nakladač na novém traktoru :smich: :smich:

víc fotek je tady http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 2&start=15
Přílohy
traktor 013 [800x600].jpg

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“