Zapojení hydrauliky.

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
vrkoč

Re: Zapojení hydrauliky.

#61 Nový příspěvek od vrkoč »

Jak píše Bulánek.... funguje to vše jak má, když zatáčím, ale nevím jaký by to mohlo mít následky...

a jak píše terablick... přesně vím to samé co ty.. byl jsem se informovat o ceně děliče.. je to 2500 Kč za dělič 50/50 a přes 3000 za štelovatelný dělič.

Každopádně dvouokruhové čerpadlo mám tako doma v regálu, TOZ 120Bar ... Orsta má 160 Bar .... má to velký vliv na funkci? každopádně jak píšeš... mám problém tam dát jedno čerpadlo natož 2 nebo dvojité... uvidím jak to půjde vyřešit...zatím mockrát díky 8) :)

jiriSBS

#62 Nový příspěvek od jiriSBS »

Tlak na výstupu z orbitrolu může být 16 MPa,orbitrol to nepoškodí,výstup je stavěn na 16MPa,pokud hodnota tlaku za orbitrolem stoupne na hodnotu před orbitrolem,řízení bude pracovat bez posilování(jako bez motoru).Pokud bude orbitrol v serii čerpadlo-orbitrol-rozváděč-nádrž,tak orbitrol bude ovlivňovat funkci rozvaděče,vyjma toho ,když tlak poj,vent.orbitrolu bude nastaven min o 2MPa výše než tlak rozvaděče,za předpokladu ,že čerpadlo bude schopno plnit jak orbitrol tak prac.válce rozvaděče,dále bude také záležet na velikostí pístnice ,konstrukci řízení a terénu v kterém se vozidlo pohybuje.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#63 Nový příspěvek od Terablick »

Já bych ještě jen pro jistotu doplnil, že toto platí pro staré typy orbitrolů Orsta. U těch nových to sice často funguje bez následků také, (a dokonce pan Šálek takto montuje orbitroly "profesionálně" do svých výrobků), ale výrobce praví, že snesou jen 25 barů na výstupu :) Nicméně to prý konzultoval s výrobcem a neměl by nastat problém. Těžko říct, jestli jde o alibizmus výrobce, který uvádí jen 25 barů, i když snese mnohonásobně víc, a nebo jde naopak o nějaké výrobcem "tolerované" překročení provozních hodnot... :-/ A nebo jde o risk ze strany pana Šálka, který spoléhá na to, že to nějakou dobu vydrží, a pak se to svede na opotřebení, tedy mimo záruku :) Těžko říct. Doneslo se mi že snad někteří zákazníci údajně mají problém s prosakem oleje u takto namontovaných nových orbitrolů už po třeba 6ti měsících provozu, ale těžko říct. Ověřeno to nemám. Údajně se to řeší prostou výměnou O-kroužku za pár korun, a zase je na 6 měsíců klid. No nevím, ale přijde mi to lehce nedobrý přístup :) Ale vliv na poškození něčeho cennějšího to asi nemá. Každopádně ty staré od Orsty s tím opravdu počítají a snesou to :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

jiriSBS

#64 Nový příspěvek od jiriSBS »

Těch 2,5MPa na výstupu z orbitrolu to se jen výrobce jistí,při konzultaci s výrobcem vám povolí 16 MPa při dodržení daných podmínek.
Před dvěma měsíci jsem měl na opravu nový orbitrol zakoupený u jisté firmy a vůbec se nedivím,že odcházejí těsnicí gumičky,katastrofalní
zpracování dílů.Můj názor je,že orbitrol byl složen z dílů ,které neprošly OTK,proto mohu doporučit staré Orsty ,které měly proti tomu co
jsem viděl na té nové, super zpracování a tím i dlouhou životnost.Před tím jsem opravoval už pár nových orbirtolu a ty měly také tyto problémy.
Takže na vině není vysoký tlak na odpadu,ale špatné zpracování dílu orbitrolu.Z praxe mám vyzkoušené,že Orbitroly vydržely několika násobné
šokové tlaky na odpadu ve výši až 25MPa(na zkušební stolici),pak pracovaly na stroji bez problému ještě několik let.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od Terablick »

Super :) Díky moc za podrobný výklad i zkušenosti :) Také si myslím, že zejména ty levnější typy jsou prostě horší kvalita :) Zlaté staré věci z dob komunismu :) A samozřejmě v orbitrolu mimo těsnění (a možná ventilů) asi ani není moc co poškodit, leda nějakým opravdu "obřím" tlakem :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

peny

#66 Nový příspěvek od peny »

tak orbitrol za cca 150€ nemoze byt rovnako kvalitne spracovany ako danfoss ktory stoji 3 krat tolko

Mr.Tom

#67 Nový příspěvek od Mr.Tom »

Mám prosím obecný dotaz k připojení hydraulické hadice, která má na konci "banjo" s průtokovým šroubem.
Takový spoj jsem rozebral, protože přestal těsnit. Zjistil jsem, že banjo, ve kterém je průtokový šroub, bylo utěsněno z každé strany ocelovým plochým kroužkem, uvnitř kterého byla nějaká zdeformovaná pryž, možná "o" kroužek. Je prosím tohle takto normální utěsnit, nebo to někdo takto zfušoval? Já jsem v domnění, že by tam měl být z každé strany plochý těsnící kroužek z mědi nebo hliníku. Jak to tedy vlastně má správně býti? Děkuji

KOS

#68 Nový příspěvek od KOS »

Nebyla tam usitka???

Obrázek

Mr.Tom

#69 Nový příspěvek od Mr.Tom »

KOS píše:Nebyla tam usitka???

Obrázek
jo, to bude ono, má to nějaký jiný název a je to skutečně pro hydrauliku? Google mi nic nenašel. to slovo neznám. To je 1.pád a česky?

KOS

#70 Nový příspěvek od KOS »

Hledej "usit těsnění".

Jestli tam máš usit těsnění, tak člověk před tebou právěže nezfušoval, ale připlatil si za to, aby tam dal to nejlepší... :) (usitka na rozdíl od běžné měděné podložky stojí až 5x více :))

Mr.Tom

#71 Nový příspěvek od Mr.Tom »

KOS píše:Hledej "usit těsnění".

Jestli tam máš usit těsnění, tak člověk před tebou právěže nezfušoval, ale připlatil si za to, aby tam dal to nejlepší... :) (usitka na rozdíl od běžné měděné podložky stojí až 5x více :))
To sice vypadá zajímavě, ale když ta pryž je i na boku toho ocelového kroužku, tak se utažením deformuje až rožvejká a pak to teče. Jestli to má mít nějaký menší utahovací moment, tak kdy se pohne s hadicí je pak zle. Mě tedy přijdou klasické měděné kroužky spolehlivější. Ta usitka je nejspíš taky jen na jedno použití, tj. po demontáži je potřeba novou.

KOS

#72 Nový příspěvek od KOS »

Já osobně používám usitky raději než obyčejné měděné těsnění. U těchto podložek se mi nestalo, že by mi tekly. Což se o měděných podložkách dle mě říci nedá - stačí drobná nečistota pod podložkou, nebo nerovnost a je průser na světě.
Samozřejmě je nedávám všude - to bych se nedoplatil - ale dávám je na místa, která jsou špatně přístupná, nebo něčím specifická (například dlouhý průtokový šroub a na něm tři oka a čtyři těsnění...).

Navíc usitky se při dotažení "téměř" nedeformují. Takže jsou vhodné i pro opakované použití. Jen si člověk musí dát pozor při přetahování podložky přes závit(zvláště u těch se středícím břitem).

Mr.Tom

#73 Nový příspěvek od Mr.Tom »

KOS píše:Já osobně používám usitky raději než obyčejné měděné těsnění. U těchto podložek se mi nestalo, že by mi tekly. Což se o měděných podložkách dle mě říci nedá - stačí drobná nečistota pod podložkou, nebo nerovnost a je průser na světě.
Samozřejmě je nedávám všude - to bych se nedoplatil - ale dávám je na místa, která jsou špatně přístupná, nebo něčím specifická (například dlouhý průtokový šroub a na něm tři oka a čtyři těsnění...).

Navíc usitky se při dotažení "téměř" nedeformují. Takže jsou vhodné i pro opakované použití. Jen si člověk musí dát pozor při přetahování podložky přes závit(zvláště u těch se středícím břitem).
Takže to lze dotahovat de facto silně jako s měděným kroužkem. No tak díky za radu.

Tata
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od Tata »

všichni řeší čím těsnit ale ne každy přípoj sedne doprotikusu, připoje maji ruzne zahloubení a jak se to nakombinuje v nějakých šilenostiech tak to nejde temře ničim zatěsnit, taky se vyskytuji potiže jak někdo vyrabi přípoje nebo byly někde použite a ted se to nacpe do standartnich přípojů, a zavit je delší jak dira a jak o velký kus každy pozna ale někdy jen o chlup, a jsou potiže tenči mědene těsnění a všecko vypada že je ok ale furt teče
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

vitex

#75 Nový příspěvek od vitex »

Tata, :friends: vždyť na tom není nic složitého.Stačí umět trochu přesněji měřit a přemýšlet u práce. :-/ (jo a mít trošku přehled v připojovacích rozměrech).

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“