Zetor Maxterra
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor Maxterra
Nějaké fotky z Farmwebu z provozu Maxterry v okolí Brna: http://www.farmweb.cz/index.php?page=vi ... &gal=25414
Pánové Kritici Zetoru proč většina z vás co neustále kopete do Zetoru máte v Profilu Zetor(nebo Zetorů několik?) Já chápu že Zetory mají nějaké poruchy ( a někdy je jich i více) ale to co tady někteří předvádějí je doslova antizetor hysterie. a to se mi nelíbí.
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to moc líbí A zatím je brzy na jakékoliv závěry,až jich bude jezdit hafo po republice,pak se může klafat. Já myslím že to bude dobrý,a jedoduchý,prostě Zetor
Mě se taky líbí a Milhausi máš pravdu v tom že je mooc brzo na jakékoliv hodnocení a Zatracování když se ještě navyrábí čili nejsou zkušenosti s provozem a nejsou známe ceny za které sa bude prodávat. Ono Zetor nemá nemí Finanční možnosti Jaké mají Velkoznačky Typu JD,MF a td.. takže vyvíjí jen podle svých možností a upřímě buďme rádi že Zetor jakžtakž funguje a vyrábí a hlavně VYVÍJÍ!!!!!!!!!!!!!!!!! Vemte Liaz.. už není, Tatra paběrkuje nad krachem a je to škoda, jenže si za to můžou docela aj sami vyrábí vlastně jen 1 konstrukci těžkého terénního vozu jen rozdělenou do více typových řad se skoro 30 let starou kabinou, a to je ostuda! chce to novou Kabinu, ale HLAVNĚ DALŠÍ TYPOVOU ŘADU VOZIDEL!! něco lechčího.
Mýslím si že kdyby začly vyrábět malý náklaďáček vycházející s Tatry 805 s modení převodovkou, motorem a budkou upravenou třeba z Avie,pro Hasiče,Armádu,Policii, Silničáře, i do technických služeb mohli by mít ůspěch. v této Kategorii je jen Mercedes Unimog
Mýslím si že kdyby začly vyrábět malý náklaďáček vycházející s Tatry 805 s modení převodovkou, motorem a budkou upravenou třeba z Avie,pro Hasiče,Armádu,Policii, Silničáře, i do technických služeb mohli by mít ůspěch. v této Kategorii je jen Mercedes Unimog
- Chudej farmar
tak za 1 nevidim tu zadnou antizetor hysterii, jen realnej pohled na ten model a zkusenosti kdyz se na zetorech novych i starych neustale neco kazí a musis dokolečka opravovat ty samé veci, pohled lidi kteri maji traktor na dvore s karkou nebo na nakou 5ha zahumneku nemuze byt realny tzv traktor nic neskusí a nic nenaběha...
za 2 to co na farmwebu bylo napsano je docela smesný ten traktor nebyl vubec nasazen to co tahal se necha tahat s 7245. kdyby byl od jara nasazen v plném zapřahu misto treba nakyho 160k JD nebo co v tom podniku maji a najezdil 1000mth pak se muze zacit bavit o nakem nasazení a hodnotit poruchy atd a spokojenost obsluhy.todle je spis k smíchu
za 3 kdo vi jestli se to dostane do seriové vyroby. v brne je to ted co se proslýcha na kolenou jinak ono moc vývoje na tom nejni kdyby jste trochu znali traktory i jinych znacek tak si vsimnete ze krom motoru tam zadný vývoj udelany není, prevodvka ZF kabina taktéž hydraulika se zadkem tež nemecka.. když se podívate na 140k lamborginy same nebo DF tak je to krom motoru totožné... krom motorů jsou tam komponenty koupené, sož samozrějmě je lepe protože je to osvědčené. kdýž jsem loni vybiral traktor tak mě trochu mrzelo že v tom vykonu nejni i něco od zetoru, po schlednuti maxtery mě ten zajem o zetor uplně opadl, interier kabiny byl priserny jak na JD pred 15 lety a vsechny dratky hadice nic nemelo zadnej rad
tak a ted me sežerte
za 2 to co na farmwebu bylo napsano je docela smesný ten traktor nebyl vubec nasazen to co tahal se necha tahat s 7245. kdyby byl od jara nasazen v plném zapřahu misto treba nakyho 160k JD nebo co v tom podniku maji a najezdil 1000mth pak se muze zacit bavit o nakem nasazení a hodnotit poruchy atd a spokojenost obsluhy.todle je spis k smíchu
za 3 kdo vi jestli se to dostane do seriové vyroby. v brne je to ted co se proslýcha na kolenou jinak ono moc vývoje na tom nejni kdyby jste trochu znali traktory i jinych znacek tak si vsimnete ze krom motoru tam zadný vývoj udelany není, prevodvka ZF kabina taktéž hydraulika se zadkem tež nemecka.. když se podívate na 140k lamborginy same nebo DF tak je to krom motoru totožné... krom motorů jsou tam komponenty koupené, sož samozrějmě je lepe protože je to osvědčené. kdýž jsem loni vybiral traktor tak mě trochu mrzelo že v tom vykonu nejni i něco od zetoru, po schlednuti maxtery mě ten zajem o zetor uplně opadl, interier kabiny byl priserny jak na JD pred 15 lety a vsechny dratky hadice nic nemelo zadnej rad
tak a ted me sežerte
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
Tak, tááák.
Jedna věc je na traktor mrknout někde na výstavě, nebo se v něm občas svézt a tvrdit, že není špatnej a věc druhá je mít skutečnej zájem a zvažovat co mi bude léta dělat službu, v čem strávím kus života a jestli vložím mega a půl do něčeho co se mi líbí, nebo by možná nemuselo bejt špatný a nebo sáhnu po něčem osvědčeným, pohodlnějším a technicky mnohem vyspělejším.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
K těm drátkům a hadicím ti povím jen tolik že to byl prototyp! a i ty by jsi měl vedět že prototypy se dělají tak aby se v kostce nastínili vlastnosti a parametry výrobku a pokud ty dráty nejsou uspořádány patrně je to proto že se v té Elektrice ještě hrabou. prostě je na tom furt ještě vývoj. počkej jsi až bude série a pak kritizuj až finální dílo.. teď je ještě brzo hystericky zatracovat Zetor.. ale já jsem na tom podobně v tom že nadávám na to co není vyrobeno nebo aspoň spoluvyrobeno z velké částí u nás v Čr popřípadě na Slovensku. GREMLINI MĚ PROSTĚ DO BARÁKU NESMÍ.
nechcu tady polemizovat proč jej v testování na farmě nezapřáhli pořádně ale jestli neměli strach jej zapřáhnou proto že mají jeden prototyp a nechtějí riskovat nějakou vážnou poruchu bo jinak neměli co poslat na různé předváděčky a veletrhy až jich budou mít více věř že je prověří dokonaleji, nikdo přesně neví kolik těch prototypů je... Ono se posere cokoliv a třeba by se ten prototyp sesypal sotva by jsi za něj zapřáhl odpovídající pluh a nebo by s tím válel jak drak a bez poruch.. dokud to neudělají tak brzo nadávat..
a Sere se všechno. i ty vaše americké modly JD,MF a Jiné gremliny..je to kus od kusu.. znám v okolí zetory které drží a neserou se a znám jeden věčně sesypaný JD. víc stojí než jezdí dokonce tendo JD odradil natolik že už kupují Newhollandy. což mě osobně sere bo jsme češi a cizí křápy tu prostě nepatří. nevidím důvod proč krmit cizí Manažery a překupníky když můžem živit svoje Lidi
nechcu tady polemizovat proč jej v testování na farmě nezapřáhli pořádně ale jestli neměli strach jej zapřáhnou proto že mají jeden prototyp a nechtějí riskovat nějakou vážnou poruchu bo jinak neměli co poslat na různé předváděčky a veletrhy až jich budou mít více věř že je prověří dokonaleji, nikdo přesně neví kolik těch prototypů je... Ono se posere cokoliv a třeba by se ten prototyp sesypal sotva by jsi za něj zapřáhl odpovídající pluh a nebo by s tím válel jak drak a bez poruch.. dokud to neudělají tak brzo nadávat..
a Sere se všechno. i ty vaše americké modly JD,MF a Jiné gremliny..je to kus od kusu.. znám v okolí zetory které drží a neserou se a znám jeden věčně sesypaný JD. víc stojí než jezdí dokonce tendo JD odradil natolik že už kupují Newhollandy. což mě osobně sere bo jsme češi a cizí křápy tu prostě nepatří. nevidím důvod proč krmit cizí Manažery a překupníky když můžem živit svoje Lidi
To máte skoro se vším. někdo na Volkswagen nedá dospustit, já bych ho nechtěl....... atd....atd.....
Moje stroje:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
Tady je to pořád dokola. Jak říkal prodejce na veletrhu: Zetor bude pořád hýřit vášně. Jedni ho budou chválit i když bude mít nějaké mouchy a jedni by si o něj nezamazali gumáky...
Co se týče toho nasazení u Brna, tak to nemůžem soudit, nevíme jaké byly požadavky ze strany konstruktérů Zetoru. Třeba potřebovali, aby taktor jezdil v mírném zatížení.
A co se týče fabriky Zetor, tak já jsem už slyšel tolik názorů např. že to kupují poláci a hned to zavřou apod.
Co se týče toho nasazení u Brna, tak to nemůžem soudit, nevíme jaké byly požadavky ze strany konstruktérů Zetoru. Třeba potřebovali, aby taktor jezdil v mírném zatížení.
A co se týče fabriky Zetor, tak já jsem už slyšel tolik názorů např. že to kupují poláci a hned to zavřou apod.
Fando všichni nadávají na Citroen.. mám picasso a bez závad dokonce i krpy v elektrice což je francouzká bolest sa mě zatím netýká a to už je 9 let staré krám pro mě je citroen spolehlivý naši mají ZX už 13 let a kromě běžné udržby šlape jak Hodinky... tak samo je to i s tím zetorem když se k čemukoliv chováš jak prase tak ti to spolehlivě sloužit nebude.. můj Autobus je toho příkladem.. jiné se furt serou ale můj jezdí pomalu jen na pravidelné prohlídky... vše je hlavně o tom jak se k tomu chováš a jesli tomu dopřáváš to co ten stroj potřebuje... z vlastní zkušenosti vím že většinou na na spolehlivost svých strojů nadávají ti, co se stroji nevěnujou tak jak by měli a navíc s k tomu chovají jak prasata.... s blbem za volantem sa posere i ten nejdokonalejší a blbuvzdorný stroj..Toť má zkušenost
Jasně, ale....
U Citroenu (mám C5, rv 2006) jsem už 2x měnil FAP filtr po cca 80 tis. Opravy jsou palba. Předtím jsem měl Xsaru (rv 98) a žádný problém, najel jsem s ní 400 tis. km, skvělé auto.
V mém nejbližším okolí jezdí 2 VW a odešla hlava, turbo. Když si vezmu, že VW se teď chlubí novými motory, které dává Citroen už 10 let, k smíchu. A jízda VW - jak na lavici, to hydrpneumatika je něco jiného.
Strýc má nový Zetor Forterra, po 40 mth přestal řadit želvy a tekl olej pod víkem převodovky. Nakonec se zjistilo, že je špatně odlité víko.
Takže vše řidič neovlivní, ale souhlasím, že hodně.
Kdyby tak někdo dělal pořádná auta a stroje bez elektroniky, to by byla paráda.
U Citroenu (mám C5, rv 2006) jsem už 2x měnil FAP filtr po cca 80 tis. Opravy jsou palba. Předtím jsem měl Xsaru (rv 98) a žádný problém, najel jsem s ní 400 tis. km, skvělé auto.
V mém nejbližším okolí jezdí 2 VW a odešla hlava, turbo. Když si vezmu, že VW se teď chlubí novými motory, které dává Citroen už 10 let, k smíchu. A jízda VW - jak na lavici, to hydrpneumatika je něco jiného.
Strýc má nový Zetor Forterra, po 40 mth přestal řadit želvy a tekl olej pod víkem převodovky. Nakonec se zjistilo, že je špatně odlité víko.
Takže vše řidič neovlivní, ale souhlasím, že hodně.
Kdyby tak někdo dělal pořádná auta a stroje bez elektroniky, to by byla paráda.
Moje stroje:
- Chudej farmar
cipisek ty mi prijdes ze jses taky takovej gremlin, precti si co jsem psal ten tvuj ,,ceskej zetor" je komplet kom motoru smontovanej z nemeckejch a v nemecku vyráběnejch komponentů, zetor vlastní slovaci, a 2/3 delníku tam je z ukrajiny maradska apod. ptz co vim tak je zetor ve státe čimžto do statní kasy taky kulový dava. dneska třeba ani nevystavoval na picnim dni( a to tam byli i ty sileny belorusky krapy) v kameni takze kdo vi co se tam deje.
vim že spousta komponentu na mem NH je od nas napr. sedačka.(sedak)
nebudu se tady s tebou hadat to je jako s rotačkama od agrostroj pelhřimov, v životě už bych to nechtel i když je to 100%čekej výrobek, to si rači koupim petinger o kterym vim že je neměckej ale taky to že ho komplet vyrábějí v Agrostroji pelhřimov s tim že si tam vozí material a hlidají kvalitu.
dneska řict ze neco co se u nas vyrábí je našeho původu(potazmo velké firmy zvlášte se zahranicmi vlastniky) je docela směsne a kratkozraké.( k tomuto ode me vše.
vim že spousta komponentu na mem NH je od nas napr. sedačka.(sedak)
nebudu se tady s tebou hadat to je jako s rotačkama od agrostroj pelhřimov, v životě už bych to nechtel i když je to 100%čekej výrobek, to si rači koupim petinger o kterym vim že je neměckej ale taky to že ho komplet vyrábějí v Agrostroji pelhřimov s tim že si tam vozí material a hlidají kvalitu.
dneska řict ze neco co se u nas vyrábí je našeho původu(potazmo velké firmy zvlášte se zahranicmi vlastniky) je docela směsne a kratkozraké.( k tomuto ode me vše.
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
Když jsme uvažovali o koupi nového návěsu za traktor, tak jsme chtěli kvalitní český výrobek. Bohužel v té třídě návěsů kvalitní český nebyl.Když jsem se díval na Molčíka, tak jěště snad, ale byl rozměrově nevyhovující.Úpravy by Molčík provedl, ale nezapsal do techničáku a to jsem nechtěl, tak jsem oslovil ZDT na jejich návěs s požadavkem na úpravu ani neměli snahu mi odpovědět a to se po telefonu chvástali,že nic není problém, Pak jsem viděl v reálu různé návěsy a ze ZDT jsem byl zklamaný, 2 roky provozu s obecním traktorem a jen takové prndání a už jim praskl rám u nápravy a to, že by se přetěžoval se říci nedá. Nakonec jsme zakoupili polského Pronara a od všech co mají tuto značku jsem neslyšel nic špatného, celkově je návěs daleko bytelněji a technicky lépe udělán a levnější jak ty naše české.Dokonce májí i certifikát kvality ISO
Jinak známej hospodaří a koupil si 2 Zetory a po 3 letech si raději koupil Fendta v té samé třídě. Kvalitní Zetor skončil rokem 1997.
Jinak známej hospodaří a koupil si 2 Zetory a po 3 letech si raději koupil Fendta v té samé třídě. Kvalitní Zetor skončil rokem 1997.
Tak to uz je bohuzel vlastnost ceskeho cloveka ojebat co jde... taky me to sere proste se musime naucit vyrabet kvalitneji... ale k tomu jen nadavat nepomoze tady na foru nebo v hospode u piva. je treba bombardovat vyrobce a jejich lidi odpovedne za to E-Mailema s konkrétníma zavadama a zadat jejich odstraneni at je to Zetor, nebo ti ostatni vyrobci.. Jo pravda je ze tam je prevodovka nemecka.. a nevis jak to bude treba u serie muzou to vyresit treba Licencni vyrobou v zetoru, treba i s Kabinama to tak udelaji.. A nikdy jsem neslysel ze v zetoru delaji ukrajinci a madari... nemam takove Informace jak ty.. ze zetor vlastni slovaci to vim..
Uplně stačí to, že na řadu major už nevyráběj jedinej díl... Všechno "origo zetor" je vyrobeno v POlsku, Izraeli, na Ukrajině apod. Ti koupili licenci a pod garančním dohledem Brna vyrábějí. Ať se ale nechají vysmát. Minimálně 4 věci se mi okamžitě vysypaly. Tuhle když jsem byl ve skladě pro čerpadlo a pojišťovák, došel tam nešťastný majitel co generálkoval na 67ce rychlostku s ojebanejma kolama který tam měl 14 dní. Dali mu ty samý, jen nový, že třeba vydržej, tak ať slavnej zetor(potažmo jeho výrobci) jdou někam. Takhle se zákazníci nedržej. Pokud oni nevidí tak daleko aby si podrželi tisíce doposud relativně spokojenejch uživatelů, pak já nevidím do Brna(obrazně řečeno).
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA