Každej by měl mluvit, jak mu zobák narostl. Nemám problém hovořit se Slovákem česky on slovensky - je to normální. Nikdo si na nic nehraje. A vlastně máš pravdu, mám Slováků plné zuby, ale jak jsem již několikrát psal, netýká se to nikoho tady z fora, třeba. Má to souvislost se Zetorem a trvá to už od roku 1981. Takže nebuď popudlivý a hned nefňukej, že tě solím proto, že jsi Slovák. Tak to není. Ono jestli to nepochází z tvého přehnaného "patriotizmu"!!! No a teď k tomu oleji.
Když se v tom nevyznáš a jak jsem psal, nic proti, tak kupuju zásadně to, co tam patří a seru na něčí keci. Vím co mám chtít a když to nemají, jdu jinam, nebo domů. Mogul alfa je taky řešení, proč ne, já dokonce kupuju třeba 5W30 ve slevě v Lidlu za 70 kč a taky bez problémů, jen dodržuju interval výměny. Když proženu Hondu v parném létě v mulčovací a že se to letos stalo, asi 4 nádrže, vypustím ten olej hned a leju nový. Se neposeru kvůli cca 0.5L oleje a motoru to prospěje!! Jenže to jsou věci, které se projeví dlouhodobě, ne hned. Je chladno a bude chladno na to je olej SAE 30 nevhodný. V létě by Hondu umazal. Protože je jednorozsahovej bude zimou houstnout víc než předepsaný. A zase, to by až tak nevadilo, kdyby byl motor v teple. V chladu půjde ze začátku z tuha (větší odpor) a samozřejmě bude blbě mazat. No a co myslíš že ti Vari napíše? To co já? To si nemohou dovolit. Je nějaký návod, vněm nějaká doporučení a tak ti asi napíšou, že je olej nevhodný. Zase podle mě, pro všechny čtyčtaktní motory dnes používané na Vari strojích bohatě stačí olej pro motor XP 200.
AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja
Moderátor: DYK
Re: AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Re: AGZAT HONDA 190 GSV - vyber oleja
Ako odpovedia vo Vari sa dozvieme až,keď odpíšu.O.k necháme toho handrkovania k ničomu to nevedie. Taraz si my podal vysvetlenie vhodné pre laika Presne to ma zaujmalo ako sa jednotlivé oleje spravajú ako ovplivnia životnosť motora.Ďakujem
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"