Vertikulátor zahradní
Re: Vertikulátor zahradní
Trávu s tím jedině tak přihnojíš. Já trávu pouze kompostuji ale nemělo by to vadit zvířectvu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Chlapi s čím pobehať trávnik teraz pred sezonou? nože alebo tie struny?
Nejdřív nože a pak struny.
Já mám jenom nože, pojezdím to podélně a pak napříč bez koše a posbírám to traktůrkem. Nakonec to pohodím hnojivem a paráda.
Tak nožmi pobehané a vyzbieralo to hodne bordelu.
To mi povídej. Mám 800m a nikdy nevím kam s tím. Dalo by se to prodávat jako seno.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
nemate nekdo tip na vertikutator? staci elektrika, mam to cca 300m2
koukal jsem a treba bosch pouziva uplne jiny system nez ostatni
mam rok stary travnik a potrebuju, aby zacal poradne odnozovat a zahustil se, mam misty hole plochy napr 10x10cm a jak jsem to projel pred setim branama, roste ta trava v pruzich, jak se po hrebu drzi voda, rad bych to tedy prorezal a vycesal, hola mista jsem dosel
koukal jsem a treba bosch pouziva uplne jiny system nez ostatni
mam rok stary travnik a potrebuju, aby zacal poradne odnozovat a zahustil se, mam misty hole plochy napr 10x10cm a jak jsem to projel pred setim branama, roste ta trava v pruzich, jak se po hrebu drzi voda, rad bych to tedy prorezal a vycesal, hola mista jsem dosel
Dlho tu nikto nebol Tak som zase prerezal trávnik nožmi , čo by teraz ešte mali urobiť tie struny? Stále sú v krabici nepoužité
Ty by ti měly vyčesat suchou trávu. Měl jsem také mašinu s těmi pružinami, ale stačí malá nerovnost a ty pružiny hned prasknou. Používám jenom nože a ty toho také vyčešou pěknou spoustu.
Po tříletém provozu vertikulátoru jsem udělal výměnu pružin a prohlídku stroje. Při rozdělání jsem zjistil, že suchá tráva se nachází za molitanem, který tam slouží za filtr.Při pohledu na motor byla tráva mezi vinutím. Rozhodl jsem se, že stroj vylepším, aby se suchá tráva už nedostávala dovnitř a tak nedošlo k případnému požáru.Úpravou jsem zlepšil chlazení a tráva se už nedostává dovnitř.https://josef49.rajce.idnes.cz/Vertikul ... chlazeni/
No a mně zase praskl loni jeden nůž a pérka mám stále všechny a celé--ten ulomený nůž jsem našel a uklidil že až budu mít čas tak ho přivařím jen si nemohu vzpomenout kam jsem ho dal tak jsem to letos pojezdil bez jednoho nože myslel jsem že to bude vibrovat ale dobrý.Ty perka jsou dobrý na stařinu a i pěkně vyčesají mech kterého mám od loňska dost a taky to sbírám sekačkou protože ten vertikutátor má malej košík a to bych se uběhal s vysejpáním.