kompresor orlík

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
AlexTc

Re: kompresor orlík

#46 Nový příspěvek od AlexTc »

Zpětnou klapku tam musíš mít funkční ať použiješ ten tlakáč s odfukem nebo elektroventil. Oboje napojuješ místo stávajícího odfuku.
http://www.svarecky-kompresory.cz/tlako ... 1/d-72412/

Pepik_Plzen

#47 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Tak jsem Orlikovi nainstaloval softarter 3RW 3018, sice jsem začal výpadkem celém domu, ale po nastavení pocatecniho napětí na 60% místo 40% a časové rampy 7sek. rozběhu se 7,5kW motor rozbiha jak ventilátor na WC.
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od elbarto »

Koukam na to, pekna vecicka, bohuzel pokud ti "nezbyde" v praci, je jeho cena blizici se cene celeho kompresoru. Sykace s casovym spinacem co prehodi Y/D automatiko udelaji dobrou sluzbu za par stovek a dam to dohromady ze suplikovych zasob.
Tim nerikam, ze bych tuhle hracku nechtel, pokud si to nosis domu :-)

Pepik_Plzen

#49 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Zdravím, tímto přepínání jsem byl zklamán, zkrátka Y/D u motoru 7,5kW jenom stekalo v Y, je tu problém s tím, že motor je 2900ot/ min. Být to 1400, tak je to jinak. Softstarter jsem zobnul na cukru za 2350,-. Jinak stojí asi 6...V práci ho bohužel nemám na jedné mašině. Pokud chceš zachovat výkon, 860l/ min, tak tam musíš nechat otáčky kompresoru - 1800.. :)
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od elbarto »

Pokud tu moznost mas, je to jiste uplne dokonale reseni. Pokud nekde nejaky nahodou "zbyde" jsem trvaly zajemce :-)

Pepik_Plzen

#51 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Kdyby náhodou :)

Vavry

#52 Nový příspěvek od Vavry »

:help: Zdravím všechny. A prosím o radu, mám kompresor Orlík JSK-58-2. Dostal jsem ho zcela zdarma a snažím se ho dát do cajku. Vyměnil jsem hadice vše vyčistil atd...chybělo rozběhové relé (vyměněno), odstředivý spínač byl taky KO (vyměněn)...a teď, kompresor jede potichoučku paráda, natlakuje na 6atm, vypne...to je vše OK. Ale když má znovu zapnout cca. v 4,5atm tak jen bzučí, okamžitě jsem ho vypl.Upustil tlak na 0 a zkusil znovu zapnout, jel jak má. Nevíte prosím čím to může být? ps:Když má tlak cca. více jak 1atm. a víc, nejde moc točit vrtulkou chlazení, jako by na píst tlačil vzduch z nádoby (přidřený není). Je tam nějaký ventil, který to uzavírá? Přiložím foto... Díky za radu
Přílohy
20150105_201707.jpg

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od elbarto »

Mozna snadna rada :-) Bud ti neodfukuje odstredivy ventil a hlava zustane natlakovana nebo se poradne neuzavira zpetny. Mam na vytlaku malicky manometr a potom krasne vidim, jak se zavre zpetny a odstredivy to odpusti.

Vavry

#54 Nový příspěvek od Vavry »

Když vypne, tak neodfoukne...zkusím obě možnosti ;-).Snad ty dvě věci najdu.Díky za radu ;-)

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od elbarto »

S tim odstredivym mrdke.. si musis pohrat, je to docela zlo. Nebo si to predelej na jiny odfuk uz se tady o tom psalo a mas klid.

Vavry

#56 Nový příspěvek od Vavry »

tak to byl zpetny ventil...tesnici gumku jsem tam menil ,ale praskla a tak se mi vracel vzduch zpet do kompresoru...vymenil jsem za jinou a ok :)

miru01

kompresor orlík

#57 Nový příspěvek od miru01 »

Ahoj, nemáte někdo orlík pks 17, ne ten novodobý.

1) Potřeboval bych objem oleje, má to někde výpustní šroub?

2) Dá se použít kyslíkový redukční ventil z autogenu na regulaci výstupního tlaku ze vzdušníku (ventil má vstup 0-300 bar, výstup 1-15 bar) nebo je to pod rozlišovací schopnost toho redukčáku.

Díky všem!

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od elbarto »

Kontrolni je na boku a vypustni myslim hnedka pod nim. Ven se podivat nejdu, uz tam je zima :-) Autogenni regulatory se bastlily na kompresory za komancu, kdy nic nebylo. Dnes stoji regulator se sitkem i bez par stovek, tak snad uz neni duvod bastlit.

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#59 Nový příspěvek od Jakub »

Redukčák má malou světlost ventilku, bude kolísat výstupní tlak podle odběru. Hodí se to pouze pro malé průtoky na úrovni autogenu.
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.

rourek

#60 Nový příspěvek od rourek »

Redukčák z autogenu mám na kompresoru se vzdušníkem 80 l a žádné kolísání tlaku jsem nikdy nezaznamenal. Chodí to bez problemu a to střikam ploty, brany, vrata.. kolikrat cely den....
Jestli se ti RV válí doma, klidně ho namontuj, pokud ne šel bych do redukčáku určeného přímo pro stlačený vzduch, který má v sobě integrovaný odkalovač.
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“