MINI 070, 075
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: MINI 070, 075
Prestuduj vlakno, diery pasuju vyfuk a sanie nie.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Salamala píše:Dnes bola posledná kvapka s origo Bridge motorom. Uz ma to prestalo bavit opravovat.
Uz len otazka...Aky motor kupit a kde? A existuje motor na ktorom vsetky miery budu pasovat a nic nebude treba prisposobovat?
Ahoj www.enhlava.cz kopie Hondy ovšem startérem cca 9000,- Kč průměr hřídele je v desetinách , mám podobný motor pod značkou Berlan a vše ok
Když náklaďák tak TATRA, když minitraktor tak AGROSTROJ Prostějov
VARI QUATTRO http://tatrovacek.rajce.idnes.cz/Moje_VARI_QUATRO/ MT8 - 075 mini http://tatrovacek.rajce.idnes.cz/MT8_-_075_mini/
VARI QUATTRO http://tatrovacek.rajce.idnes.cz/Moje_VARI_QUATRO/ MT8 - 075 mini http://tatrovacek.rajce.idnes.cz/MT8_-_075_mini/
[quote="čudla"]Ahojte,
... Zajímá mě jak reagují policajti když Vás zastaví a Vy nemáte origo vlečku ...
... vitaj Slovane..., Čudlo, já mám vlečku Made in Home na 14kách, na první pohled to není tovární výrobek, nikdy sebou nevozím žádné dokumenty, a už mě několikrát zastavili policajti. Vždycky se mě ptali , kde jsen to vzal, takový traktorek ? Jednou jsem jim odpověděl, že jsem ho našej v kindrvajícu ... Zasmáli se a jel jsem dál. Pokud Miník splňuje veškeré požadavky pro jízdu po komunikaci a vozík taky, tak nejsou problémy. Já jezdívám většinou po dědině, ale už několikrát jsem se pustil i o pár kiláků dál, po silnici II. a III. třídy, ale to už jsem si vzal aspoň řidičák sebou, kdyby náhodou ... I když max. konstrukční rychost je 15km/h. jezdím s rozvícenými světy, na přívěsu potřebné označení, jako na vozíku za auto , směrovky, koncovky, brzdovky+ trojúhelník a odrazky. Mlhovky a zpátečkové neřeším ...
... Zajímá mě jak reagují policajti když Vás zastaví a Vy nemáte origo vlečku ...
... vitaj Slovane..., Čudlo, já mám vlečku Made in Home na 14kách, na první pohled to není tovární výrobek, nikdy sebou nevozím žádné dokumenty, a už mě několikrát zastavili policajti. Vždycky se mě ptali , kde jsen to vzal, takový traktorek ? Jednou jsem jim odpověděl, že jsem ho našej v kindrvajícu ... Zasmáli se a jel jsem dál. Pokud Miník splňuje veškeré požadavky pro jízdu po komunikaci a vozík taky, tak nejsou problémy. Já jezdívám většinou po dědině, ale už několikrát jsem se pustil i o pár kiláků dál, po silnici II. a III. třídy, ale to už jsem si vzal aspoň řidičák sebou, kdyby náhodou ... I když max. konstrukční rychost je 15km/h. jezdím s rozvícenými světy, na přívěsu potřebné označení, jako na vozíku za auto , směrovky, koncovky, brzdovky+ trojúhelník a odrazky. Mlhovky a zpátečkové neřeším ...
Ahoj, moc diky za reakci. Ja jsem tak vytrepany ze skusenosti kdyz jsem mel jeste Rohi 151 a jezdil jsem na zahradu. Nekolikrat me stoply cajti a chteli ridicak, zelenou kartu a dychal jsem. Proto se ptam na Vase zkusenosti. Vidim ze jsi taky od Hradiste...tak v Traplicich sem uz dychal. Ale uklidnil jsi me. Uz si taky stavim vlecku. Bude sklopna. Kola pod korbou a budou siroka(zadni ze sekaciho trakturku). Korba bude cca 150x 100. To mi bude bohate stacit. Chtel bych ale na zaves pouzit normalne zehlicku a kulu z voziku. Jem musim jeste popremyslet jak tam tu kulu pripevnit. Trochu mi tam zavazi ta hydraulika. Ale s tim si snad nejak poradim.
Zdravím, nemáte někdo prosím návod, nebo katalog ND, případně jen foto předního závěsu BPS 175 ?
Díky moc za ochotu
Díky moc za ochotu
MT8-070 MINI
... vitaj Slovane ... , Čudlo,.. tá kula se řeší, tak, že ju máš zasunutou v závěsu, jako svořeň , a zajištěnou maticí ze spodu nebo sponkou , ale s tím, že kula trčí nad závěs, a šavle jsou dole. Ale nevím , nevím, jestli je kula na přívěs to správné řešení, svořeň je svořeň.... ale určitě pro to máš svůj důvod. Já mám kulu v šavlích, když potřebuju jet s vozíkem, takže si přívěs můžu snížit nebo přizvednout, ale blbě se s tím couvá, za to se s tím dá víc manévrovat, protože je kula až za kolama a úhel mezi podélnou osou traktorku a osou oje může být menší než 90°, ale je to jenom o zvyku. V zatáčce to nadjíždí ...čudla píše:.... Chtel bych ale na zaves pouzit normalne zehlicku a kulu z voziku. Jem musim jeste popremyslet jak tam tu kulu pripevnit. Trochu mi tam zavazi ta hydraulika. Ale s tim si snad nejak poradim.
Ahojte, som pomerne čerstvým majiteľom 070. Traktor som kúpil v stave pôvodnom, ako som zistil moc neudržiavanom, navyše asi 5r nejazdenom. Naštartovať sa mi ho podarilo asi po mesiaci(kupoval som mačku vo vreci, na mieste neštartoval, musel som prečistiť karburátor), keď som sa ku nemu konečne dopracoval, postupne ho dávam dokopy.
Kúpil som ho aj s originálnou vlečkou a čelnou lištovou kosačkou, ktorú dávam dokopy posledné dni. Ako som zistil, pôvodný majiteľ asi z nosníka lišty odrezal kraje, na ktoré sa uchytávajú vonkajšie papuče, alebo bočnice, neviem ako to nazvať. Našiel by sa prosím niekto ochotný nafotiť mi detail toho kraja, alebo nakresliť jednoduchý náčrt, aby som vedel, čo tam mám privariť? Ďakujem veľmi pekne...
Lišta:
Moja situácia:
[/url]
A na záver moje mini
[/url]
Kúpil som ho aj s originálnou vlečkou a čelnou lištovou kosačkou, ktorú dávam dokopy posledné dni. Ako som zistil, pôvodný majiteľ asi z nosníka lišty odrezal kraje, na ktoré sa uchytávajú vonkajšie papuče, alebo bočnice, neviem ako to nazvať. Našiel by sa prosím niekto ochotný nafotiť mi detail toho kraja, alebo nakresliť jednoduchý náčrt, aby som vedel, čo tam mám privariť? Ďakujem veľmi pekne...
Lišta:
Moja situácia:
[/url]
A na záver moje mini
[/url]
MT8 Mini 070
Dakr FD3
Dakr FD3
Ďakujem pekne Tie kóty by mi veľmi pomohli, ale aj tento detail už je nápomocný.
Neviem čo bývalého majiteľa motivovalo k tomu, aby bočnice odrezal.
Predný záves BPS 175 mám, to bol v podstate jediný dôvod, prečo som sa na konkrétne toto mini ulakomil, ale už ma to asi dobehlo. V zime to vidím na generálku, vôle všade, kde sa človek pozrie.
Momentálne mi ešte treba doriešiť teplé štarty, zahriaty motor nemá šancu chytiť. Neviem, či je to karburátor alebo niečo iné. Je to môj prvý traktorček a som skôr samouk, tak uvidíme
Neviem čo bývalého majiteľa motivovalo k tomu, aby bočnice odrezal.
Predný záves BPS 175 mám, to bol v podstate jediný dôvod, prečo som sa na konkrétne toto mini ulakomil, ale už ma to asi dobehlo. V zime to vidím na generálku, vôle všade, kde sa človek pozrie.
Momentálne mi ešte treba doriešiť teplé štarty, zahriaty motor nemá šancu chytiť. Neviem, či je to karburátor alebo niečo iné. Je to môj prvý traktorček a som skôr samouk, tak uvidíme
MT8 Mini 070
Dakr FD3
Dakr FD3
Vymeň sviečku. Ešte môže byť chyba v cievke a fake, ale to je málo pravdepodobné. daj dole hlavu a skontroluj tesnosť ventilov. Nezabudni skontrolovať ich vôlu. A musí to ísť. Samozrejme čistý karburáor...daj pred karburátor filter .
Sviečku som dával novú, aj palivový filter. Vymenil som aj vzduchový s predfiltrom a všetky náplne (motor, prevodovka, hydraulika). Karburátor som vyčistil dosť kvalitne, zložil som ho na mm presne ako bol. Reálne to vidím potom na tie ventile, verím že sa im ešte nikto nevenoval... Nemám tie mierky na meranie vôle, kúpim a vyskúšam. Myslel som si, že zlé teplé štarty sú vecou moc bohatej zmesi. Možno by to vysvetľovalo aj to, že motor sa občas po dlhšej práci ťažšie dostáva do otáčok a má trochu nepravidelný chod.
MT8 Mini 070
Dakr FD3
Dakr FD3
Ak má motor veľa zmesi, tak sa aj dosť prehrieva. Ventily - najskôr skoontroluj technickým benzínom či tesnia + optická kontrola. Môže sa stať, že je malá vôla a podfukuje ventil, keď je motor horúci. Menší tlak = slabšie nasávanie zmesi.
Ďakujem za radu, pozriem a vyčistím. Popri tom by som skontroloval aj tie vôle, hádam sa mi podarí dovtedy kúpiť tie šablóny, aby som to pozrel spolu.
OK1XGI posielam detail závesu BPS-175. Možno to pomôže aj niekomu inému, tak to dávam tu:
OK1XGI posielam detail závesu BPS-175. Možno to pomôže aj niekomu inému, tak to dávam tu:
MT8 Mini 070
Dakr FD3
Dakr FD3
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Niekto tu zhanal nejake diely na mimika, v odkaze je kontakt na pana co vyraba ozubenia a hrusky a taniere. tak sa skuste opytat ci vam nevyrobi.
http://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic ... a16a77260c
http://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic ... a16a77260c
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.