myshootkov TK 20, r.v. 1977

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
milstav1

Re: myshootkov TK 14, r.v. 1977

#406 Nový příspěvek od milstav1 »

myshootko píše:tak po dlhsom case pridavam opat par novych foto. rozsiril som rozchod uplne na maximum a gumy nechytaju o seba :pohar: bubny a naboje su natrete, rychlospojka nahodena, nova paka na zapinanie zadneho nahonu, nozny plyn nahodeny. bracho rozhodil rotavak. zajtra musim kupit nove loziska a poskladame ho znova. este stale cakam na ozubenie do orbitrolu na volantovu tyc :( ale mozno zajtra uz bude aj to, takze budem moct spravit uz aj riadenie :) natrel som uz aj drziaky na blatniky, takze uz to konecne bude hadam vyzerat ako traktor :) este zostava dorobit cidlo teploty, ale to tiez hadam zvladneme zajtra.
Tak pěkná práce to obutí dělá traktor 8) jide vidět že si puntičkář jen tak dále ať se ti daří :pohar:

myshootko

#407 Nový příspěvek od myshootko »

diky za pochvalu :) snazim sa. len uz ma zadok svrbi, uz by som si isiel najradsej zajazdit :D dufam, ze sa mi to cim skor podari uz dokoncit :)
Foton 254

myshootko

#408 Nový příspěvek od myshootko »

no chlapci, tak minuly tyzden sme dokoncili zadne svetla (este musim primontovat spinac na brzdovy pedal) a uchytenie trojcestneho ventilu. dokonca mam uz zgeneralkovany aj rotavak, este zostava nastriekat plechy, nahodit noze a moze zacat pracovat :) horsie vsak bolo, ked som sa rozhodol vypustit olej z prednej prevodovky... :'( najskor vytieklo asi pol litra vody a potom zacalo tiect nieco, co farbou a konzistenciou pripominalo bahno. to by stale nebolo az take hrozne, lebo s tym som tak trochu pocital. horsie vsak bolo, ze v tom sajrajte, co mi vytiekol na ruku, kym som vysroboval uplne vypustny srob som nasiel 3 kusky rozpadnuteho loziska :'( :'( neviem teraz z coho je, este som to nepozeral v katalogu. je celkom male. tipujem, ze vonkajsi priemer max 3 cm a cast cisla, ktore som videl na jednom kusku bolo tusim 602 alebo 620 teraz si to presne nepamatam. kazdopadne mi to dost ubralo na nalade. lebo som dufal, ze tu prevodovku nebudem musiet rozoberat zatial, kedze nijake problemy som zatial nemal. ani olej nikde netiekol ani ziadne divne zvuky tie prevody nevydavali, takze netusim, kde moze byt zrada :( kazdopadne neda sa nic robit, musim aspon pripravit zahradu a hold potom tu prevodovku asi budem musiet rozhodit :'( netusite niekto z coho by to lozisko mohlo byt? bracho tipuje, ze by to mohlo byt z toho hriadela, ktory ovlada uzavierku, ale tazko povedat.
Foton 254

peťo TK
Kontaktovat uživatele:

#409 Nový příspěvek od peťo TK »

myshootko píše:no chlapci, tak minuly tyzden sme dokoncili zadne svetla (este musim primontovat spinac na brzdovy pedal) a uchytenie trojcestneho ventilu. dokonca mam uz zgeneralkovany aj rotavak, este zostava nastriekat plechy, nahodit noze a moze zacat pracovat :) horsie vsak bolo, ked som sa rozhodol vypustit olej z prednej prevodovky... :'( najskor vytieklo asi pol litra vody a potom zacalo tiect nieco, co farbou a konzistenciou pripominalo bahno. to by stale nebolo az take hrozne, lebo s tym som tak trochu pocital. horsie vsak bolo, ze v tom sajrajte, co mi vytiekol na ruku, kym som vysroboval uplne vypustny srob som nasiel 3 kusky rozpadnuteho loziska :'( :'( neviem teraz z coho je, este som to nepozeral v katalogu. je celkom male. tipujem, ze vonkajsi priemer max 3 cm a cast cisla, ktore som videl na jednom kusku bolo tusim 602 alebo 620 teraz si to presne nepamatam. kazdopadne mi to dost ubralo na nalade. lebo som dufal, ze tu prevodovku nebudem musiet rozoberat zatial, kedze nijake problemy som zatial nemal. ani olej nikde netiekol ani ziadne divne zvuky tie prevody nevydavali, takze netusim, kde moze byt zrada :( kazdopadne neda sa nic robit, musim aspon pripravit zahradu a hold potom tu prevodovku asi budem musiet rozhodit :'( netusite niekto z coho by to lozisko mohlo byt? bracho tipuje, ze by to mohlo byt z toho hriadela, ktory ovlada uzavierku, ale tazko povedat.
...nazdar Miško, to ložisko čo cez páku zatvára dif na prednej náprave je 6008, stať sa môže čokoľvek, ale to je veľmi nízka pravdepodobnosť že toto ložisko utrpelo ujmu.Keď vezmeš do úvahy, že na tú páku moc často neskáčeš a otáčky ložiska sú ,,0,, tak neviem :-/ To ale neni problem zistiť, zhodíš dole páku vyšrobuješ tie 4 štoby a ten palec s ložiskom máš vonku.Skôr by to mohlo byť vyšrotované ložisko zo štvrtého prevodového stupňa na primárnej hriadeli (hridel za spojkou) tam je ložisko 6203!(čo zodpovedá tvojmu popisu)
Inak to čo sa ti pritrafilo po toľkej odvedenej práci je fakt do jedu :vztek: , ale čo ťa nezabije to ťa posilní!
Veľa zdaru!
Ujo, odveziete ma na traktore?

myshootko

#410 Nový příspěvek od myshootko »

kurna Peto, ty mas asi pravdu. mne sa dost tazko radi stvorka. v podstate paka ako keby ani nezaskocila uplne. proste ked zaradim 4 tak to sice drzi, ale paka je zasunuta tak ledva ledva. kazdopadne ale tu prevodovku budem musiet asi roztrhnut, ze? mne sa to zdalo divne uz ked som kupil moju masinu, ale skor som to pripisoval tomu, ze je to mozno len nahoda, ale ked vravis, ze to moze byt toto, tak mi to aj dava logiku. diky za info 8) :friends:

inak na kolko asi odhadujes vymenu toho loziska? myslim otvorenie prevodovky, vymena a zlozenie. za sobotu sa to asi nebude dat, ze? :vztek:
Foton 254

milstav1

#411 Nový příspěvek od milstav1 »

myshootko píše:kurna Peto, ty mas asi pravdu. mne sa dost tazko radi stvorka. v podstate paka ako keby ani nezaskocila uplne. proste ked zaradim 4 tak to sice drzi, ale paka je zasunuta tak ledva ledva. kazdopadne ale tu prevodovku budem musiet asi roztrhnut, ze? mne sa to zdalo divne uz ked som kupil moju masinu, ale skor som to pripisoval tomu, ze je to mozno len nahoda, ale ked vravis, ze to moze byt toto, tak mi to aj dava logiku. diky za info 8) :friends:

inak na kolko asi odhadujes vymenu toho loziska? myslim otvorenie prevodovky, vymena a zlozenie. za sobotu sa to asi nebude dat, ze? :vztek:
No tak to je na :pistol: jinak já tu převodovku měl rozdělanou rosipalo se mi jedničkové koleso a trvalo nám to cca 5 hodin

myshootko

#412 Nový příspěvek od myshootko »

milstav1 píše:
myshootko píše:kurna Peto, ty mas asi pravdu. mne sa dost tazko radi stvorka. v podstate paka ako keby ani nezaskocila uplne. proste ked zaradim 4 tak to sice drzi, ale paka je zasunuta tak ledva ledva. kazdopadne ale tu prevodovku budem musiet asi roztrhnut, ze? mne sa to zdalo divne uz ked som kupil moju masinu, ale skor som to pripisoval tomu, ze je to mozno len nahoda, ale ked vravis, ze to moze byt toto, tak mi to aj dava logiku. diky za info 8) :friends:

No tak to je na :pistol: jinak já tu převodovku měl rozdělanou rosipalo se mi jedničkové koleso a trvalo nám to cca 5 hodin
no kiez by si mal pravdu. ja planujem stvrtok alebo piatok odstrojit predok, aby sme v sobotu len zhodili motor a otvorili tu prevodovku. zajtra kupim este loziska a v sobotu to dufam zmakneme. myslel som, ze najskor zasadim a az potom to otvorim, ale lepsie to bude teraz kym este nemam zapojenu hydrauliku a mam vlastne aj vypusteny olej z prevodovky, takze to bude urcite jednoduchsie teraz. este ma napadlo - neviete nahodou cislo loziska na primarnom hriadeli? to, ktore je vlastne osadene v skrini prevodovky. niekde som to tu na fore videl, ale nejak to nemozem najst. vopred diky chlapci.
Foton 254

myshootko

#413 Nový příspěvek od myshootko »

chlapci, prosim, poradte, ake je to cislo loziska na primarnom hriadeli? to ktore je v skrini prevodovky na strane od spojky. to, ktore mam zrejme rozsypane mi poradil peto - 6203, ale to, ktore je pre dnim neviem nikde najst a chcem si to zajtra kupit, aby som to mal v sobotu vsetko pripravene. diky moc.
Přílohy
P1010001-2-1-2.jpg
Foton 254

Romantk

#414 Nový příspěvek od Romantk »

myshootko píše:chlapci, prosim, poradte, ake je to cislo loziska na primarnom hriadeli? to ktore je v skrini prevodovky na strane od spojky. to, ktore mam zrejme rozsypane mi poradil peto - 6203, ale to, ktore je pre dnim neviem nikde najst a chcem si to zajtra kupit, aby som to mal v sobotu vsetko pripravene. diky moc.

Ložisko je 6205 N To N značí drážku na vnějším šálku ložiska
Gufero je 25x35x7

myshootko

#415 Nový příspěvek od myshootko »

diky strasne moc. snazil som sa najst to lozisko na http://www.nd-traktory.cz/nd-pro-malotr ... /?strana=2 lenze, tam nemaju pri vsetkych obrazok, tak som nevedel identifikovat, ktore tam patri. zajtra idem na nakupy a v sobotu to dufam stihnem spravit. a hlavne dufam, ze je odpisane "len" to lozisko a nic viac. zajtra musim zhodit znova kapotaz a vsetky veci z predku, aby sme to v sobotu len rozhodili a zmontovali. fakt dufam, ze to za sobotu stihneme spravit. drzte palce :friends:
Foton 254

Ursus 73

#416 Nový příspěvek od Ursus 73 »

začnem takto, prepáč myshootko, že sa ti sem votriem :friends: ale nechcem zakladať nové vlákno.
Mám podobný problém ako ty, dnes som na našej Tk-14-ke vypustil olej z prevodovky a v oleji som našiel guličky o priemere 4mm. bolo ich tam 7 kusov, a polovičku vonkajšieho krúžku ložiska. Ložisko malo vonkajší priemer 22mm. a šírku 7mm. Prezrel som katalóg ale na nič som neprišiel, také malé ložisko tam asi ani nie je :zly: . Chcem poprosiť o pomoc majstrov, ktorý túto prevodovku mali rozobratú a vedia čo je to za ložisko, aby sa k tomu vyjadrili. Ďakujem.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Romantk

#417 Nový příspěvek od Romantk »

Ursus 73 píše:začnem takto, prepáč myshootko, že sa ti sem votriem :friends: ale nechcem zakladať nové vlákno.
Mám podobný problém ako ty, dnes som na našej Tk-14-ke vypustil olej z prevodovky a v oleji som našiel guličky o priemere 4mm. bolo ich tam 7 kusov, a polovičku vonkajšieho krúžku ložiska. Ložisko malo vonkajší priemer 22mm. a šírku 7mm. Prezrel som katalóg ale na nič som neprišiel, také malé ložisko tam asi ani nie je :zly: . Chcem poprosiť o pomoc majstrov, ktorý túto prevodovku mali rozobratú a vedia čo je to za ložisko, aby sa k tomu vyjadrili. Ďakujem.
Je tam řadí se s ním uzavěrka(608)

Ursus 73

#418 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Romantk:
ďakujem, ale nie som z toho o moc múdrejší....iba žeby v katalogu bola chyba, na str. 181 je položka 24 ložisko 6008, myslel si toto?
alebo položka 2 na str. 189? tiež je to písané ako ložisko 6008.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

myshootko

#419 Nový příspěvek od myshootko »

tak chlapci. loziska uspesne vymenene :) nakoniec to rozbite lozisko bolo lozisko uzavierky s cislom 608. Takze najskor ma skoro porazilo, lebo som to zistil az ked sme otvorili prevodovku :D no ale co uz. kazdopadne dobre, ze sme ju otvorili, lebo sme ju aspon komplet odmastili a vycistili a taktiez som vymenil lozisko na stvorkovom hriadeli (6203), ktore nebolo este uplne zlikvidovane, ale bolo znacne hrdzave a malo dost loker. a taktiez lozisko 6205 N (lozisko na hlavnom hriadeli) + semering. nastastie vsetky kolesa maju zuby v poriadku, takze stacilo vymenit loziska. ale mozem vam povedat, ze z toho celeho bolo najhorsie dat tu prevodovku znova dokopy. pri tom sme sa traja riadne zapotili a parkrat sme mali chut ju uz rozbit kladivom na prach :D najvacsi problem sme mali usadit tam poloos, kedze na tom hriadeli niesu zrazene hrany, triafalo sa to tam skutocne dost blbo. ale chvalabohu. prebodovka spojena a traktor je opat v jednom kuse a aj motor sme stihli nahodit. takze cez tyzden uz len nahodim kapotu no a uz mam aj vsetky suciastky na riadenie, takze asi v sobotu konecne doklepem riadenie a hura do pola :)
Přílohy
PICT0110.JPG
PICT0111.JPG
PICT0114.JPG
PICT0115.JPG
PICT0116.JPG
PICT0117.JPG
Foton 254

Romantk

#420 Nový příspěvek od Romantk »

Ursus 73 píše:Romantk:
ďakujem, ale nie som z toho o moc múdrejší....iba žeby v katalogu bola chyba, na str. 181 je položka 24 ložisko 6008, myslel si toto?
alebo položka 2 na str. 189? tiež je to písané ako ložisko 6008.
Nevím co máš za katalog,ja mam navod + katalog tk 14 z roku 95 je to ma straně 86 ovladací páky pozice 2. ložisko 608 BC, ložisko 6008 v převodovce neni, jen v nahonu čerpadla hydrauliky je6007

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“