Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Frezka TOS FA3U

#3106 Nový příspěvek od ota »

S tím svěrákem, když by Jsi si mohl vybrat v pohodě ve firmě, šel bych cestou těch novějších typů. Jenže už si nepamatuju výrobce. Je to svěrák na CNC stroje. Měli je kluci v té firmě na mašinách jak CNC, tak i na konvenčních. Ty s tím převodovým utahováním. Svěrák měl otočné čelisti a ještě takové šroubovací podložky. Takže se dalo upnout třeba jen za krapítek, za hrany. Nebo i z plna až na dno svěráku. Měli třeba upnutý obrobek jen za 4 mm a drželo to jako štolverk. Sice novej to je rána. Ale jsou to kvalitní přesné svěráky a dobře to v nich drží. Dobré bylo, že všechny byly stejné. Třeba na DMG dával 6 nebo i 10 svěráků vedle sebe a bylo to vše v ose a stejná výška. Běžně dělal klučina na Deklovce v 5 svěrákách 5 kusů najednou. Nastavil program a nasadil 5 ks a už to fičelo.
Nářadího je mraky. Záleží co bude mašina obrábět, kolik toho bude obrábět, jakou přesností, rychlostí výroby, atd, atd. Je toho spousty na určitou věc a určitý materiál. No mraky a mraky vercajku. Takhle všeobecně to těžko radit. Mám půl tuny nářadí a kažké je na něco. A to jsem jen čučkař v obrábění.
Ještě jsem si vzpoměl ohledně svěráků, mám na frézku asi deset různých svěráků. Používám tak pět a děličku a otočný stůl. To je tak pro běžné upínání kolem toho.

redcrown

#3107 Nový příspěvek od redcrown »

jo, ty svěráky s výměnnými čelistmi a seřízením jsem taky viděl. To by se mi líbilo. Ne že by o peníze nešlo, ale když už se kupuje mašina za pul mega, tak upínání musí taky odpovídat. Bude to na univerzální upínání, jak jako ta frézka bude sloužit na kde co.
jestli myslíme stejný typ svěráku, tak se na tom myslím nechají vyměňovat čelisti. Já protože do toho taky moc nedělám, tak jsem si říkal, že se zkusím zeptat tady.
Navíc Vihorlat asi skončil, nepletu-li se?
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

tumlik
Kontaktovat uživatele:

#3108 Nový příspěvek od tumlik »

redcrown píše:Ahoj,
potřeboval bych do práce koupit slušný (nový) svěrák na nově zgenerálkovanou FNGJ40. Stroj bude pro práci v nástrojárně. Máte někdo nějaký tip? Na co případně dát pozor. Dále, kde nejlépe koupit a jaké nástroje na tuto frézku?
dík
Vím, že dotaz je celkem obecný, ale jde mi spíš o značky, typy, případně o solidní prodejce. Ne ani tak o konkrétní rozměry.
Myslím, že s tímto chybku neuděláš, navíc v markagro mají do 31.12. slevu, jsou to typy FPZB ;-)
Vážení přátelé,

Do konce roku zbývá jen několik dní a s ním i možnost ještě letos dovybavit své stroje a dílny nástroji a nářadím, potřebným pro Vaši práci v dalším období. Naše nabídka se netýká pouze níže uvedených položek ale i dalších, které naleznete v odkazu NÁŘADÍ A NÁSTROJE PRO KOVOOBRÁBĚNÍ

ocelové svěráky, frézovací podložky, upínače nástrojů, soustružnické hroty

Akce trvá do až do 31. prosince
(nebo vyčerpání zásob)

Doprava zdarma od 1000 Kč bez DPH.

více na http://www.markagro.cz/eshop[quote][/quote]

ota

#3109 Nový příspěvek od ota »

No ty klasický svěráky Vyhorlat, Narex se objevují sem tam i nové. Ale ceny jsou taky celkem závratný. Právě třeba doma mám tyhle ale jetý. Novej 120 čelisti jsem kdysi sehnal za perfektní cenu. To musí být fakt trefa aby to bylo za dobré peníze. Ale když je trochu použitý, tak je taky ještě v cajku. Oni snesou dost.
Ono by to chtělo i výklopný svěrák. Ty se taky objevují sem tam. Právě i ty používám celkem často. Mám velkej a malej. To zase podle toho co se dělá, aby to bylo úměrné tomu obrobku. Nemá cenu dávat na mašinu 160 výklopnou která má 40 kg a v ní potom dělat obrobek kterej má pár gramů. Proto je dobrý mít svěráků několik. Menší, větší. Třeba děličku mám DU 250 a tu pro jistotu dávám kočkou na stůl. Je celkem těžká.
Kdybych já hlava prázdná si vzpoměl na výrobce těch CNC svěráků, našel by se na ně odkaz. Když přivezli novej byl ve škatuly a v ní potom sady podložek, čelistí k němu. To podle objednávky příslušenství. Ty čelisti se daly otáčet a vyměňovat za ty z příslušenství. A právě podložky se přišroubovaly na čelist zevnitř a dělaly ten vejškovej doraz.
Nu jinak FNGJ 40 to je už celekm dospělá mašina. Maličko jsem se vochomejtnul kolem FNGJ 32 a měla komplet příslušenství. To byla plná almara toho. Ale tak nějak zkusmo jsem na ní dělal. Když marodil jeden pán co na ní dělal.

mufik

#3110 Nový příspěvek od mufik »

Nebyl to Vertex?To je osvědčená značka svěráků.Mám 160 hydraulického číňana,ten byl za sokolské nazdar a jede úplně v pohodě.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

redcrown

#3111 Nový příspěvek od redcrown »

mě padl do oka třeba tento:
Obrázek

http://www.markagro.cz/produkt/presny-o ... bo-150-300
Jestli to dobře chápu, tak se normálně použije bez točny a jen v případě potřeby se dá na točnu. Co myslíte na FNGJ40, stačí ta 150-ka? - univerzální použití.
Jenže u zboží např. na http://www.markagro.cz/ trochu řeším problém, co to je za kvalitu. Obecně jak odlišovat čínu/taiwan a slušnou kvalitu. Většinou to nemají napsané. Svěrák je asi nejmenší problém, horší to začne být např. u nástrojů nebo trnů.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

winch

#3112 Nový příspěvek od winch »

Bral som od nich klieštinové upínače ER40 a ER32 výroba Polsko, tepelne spracované, kvalita celkom slušná- na jednom bol ťukanec na stopke ISO 40. Súosovosť dutina/ stopka asi v 3-5 tisícinách
Obrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

ota

#3113 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, já měl dneska balíček a v něm kombi trn. :wink: Juchajdá, fungláč i se šroubem ISO 40/27. A ta cena, psal jsem prodávajícímu a zdál se mi podle fotky takovej zašlej. Měl jsem celkem bobíky co mi přijde. Ale vzhledem k ceně 200 Kč :D jsem si říkal, už jsem vyhodil víc peněz za jiné cajky. A přišel ve škatulce ve voskovaném papíře fungláč. Trošinku zaprášený, jen jsem ho otřel a svítí jako žárovka. :jazyk: Juchajda to byl zase kauf! Bohužel jsem podle fotek typoval, že ty věci co měl budou jetý a objednal jsem si z asi 5 trnů jen tenhle. Pro jistotu. Ostaní co nabízel mám. Ale měl jsem je vzít všechny. :( Byla to akce hurá a myslím že jsem měl trochu štěstí že jsem dostal i tenhle.
S tím Markagrem jsem jednou komunikoval. Myslím, že asi nějakým co to má nastarost. Psal jsem, že scháním válcové upínací pouzdra na revolverový soustruh. Venek válcový a vnitřek morse. Nikde jsem je neviděl v nabídce. Pán mě ujišťoval, že je mají a špatně hledám. Psal jsem mu aby mi tedy posla emailem odkaz. Poslal mi odkaz na morse vložky. Znovu jsem psal co vlastně scháním. On odepsal, že to mají i ty rozměry a odkaz na morse. Znovu jsem tedy psal, že je to morse venek i vnitřek a já že potřebuju venek vácový. Znovu odpověděl a dal mi odkaz na celé stránky. Tak jsem hledal a nic. Zase jsem psal co potřebuji a on že to mají a že to neumím najít. Tak jsem mu napsal, aby mi tedy poslal nabídku přímo jako přílohu. Přišla nejcřív nabídka celého sortimentu. Po dalším emailu přišla nabídka na morse/ morse. To že je to co potřebuji. No vzdal jsem to. Bohužel jsem potřeboval něco jiného, i jsem zaslal obrázky toho co potřebuji a nakonec znovu odkaz na celé stránky tak už jsem neodpověděl. Prostě jsem to už nedal. A to mám celkem trpělivost. A po čase mi začaly chodit nabídky nářadí. V emailu bylo, že po naší velmi dobré spolupráci a obousměrné spokojenosti s obchodem mi zasílají nabídky se slavami. :pistol:
Něco podobného jako třeba překupníci Kaxima. Kde jsem dal již adresu blokovat. :pohlavek:
Ale zase na druhou stranu jsem tam včera čučel na ty Weldony celkem to není tak předražené o proti nabídkám z inzercí. Tak o 1/3 ale mělo by to být nové. Právě bych potřeboval asi dva a ještě redukci ISO 40/MK4.
Ještě od oka k tomu svěráku co tu máš obrázek, myslím si, že ta točna když se k tomu přidá a budeš na tom obrábět něco tužšího, tak se to bude klepat jako sulc. Přijde mi to upnutí slabé.

winch

#3114 Nový příspěvek od winch »

Oto napiš tie puzdrá aké potrebuješ, mám nejaké myslím 50/ morse 2-3.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

ota

#3115 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, já jsem potom pár pouzder sehnal. Myslím že dokonce od Vratíka Olši. A za pár korun fungláče. Právě tenhle můj revolver má ty díry malí. Teď z hlavy to netrefím, ale jsou tam dvě míry. Tuším že 20 mm a 30 mm? Musel bych to poměřit, ono mám tak na běžné práce pouzdra a střídám to v nich. Je tam u toho většího uvnitř MK 3. Pak mám pár těch rřáků na CNC mašinu s tou stopkou.

Franta.cz

#3116 Nový příspěvek od Franta.cz »

tumlik píše: Myslím, že s tímto chybku neuděláš, navíc v markagro mají do 31.12. slevu, jsou to typy FPZB ;-)
Vážení přátelé,

Do konce roku zbývá jen několik dní a s ním i možnost ještě letos dovybavit své stroje a dílny nástroji a nářadím, potřebným pro Vaši práci v dalším období. Naše nabídka se netýká pouze níže uvedených položek ale i dalších, které naleznete v odkazu NÁŘADÍ A NÁSTROJE PRO KOVOOBRÁBĚNÍ

ocelové svěráky, frézovací podložky, upínače nástrojů, soustružnické hroty

Akce trvá do až do 31. prosince
(nebo vyčerpání zásob)

Doprava zdarma od 1000 Kč bez DPH.

více na http://www.markagro.cz/eshop
Tumlíku jsi si jistej, že je to veřejná akce a ne jen pro vybraný zákazníky?
Já jsem tam registrovanej navíc včera jsem to cíleně hledal a nenašel nic. :-/

tumlik
Kontaktovat uživatele:

#3117 Nový příspěvek od tumlik »

člověče nevím, ale podle mě už jsou ty ceny upravené přímo na webu, já koukal na tento http://www.markagro.cz/produkt/presny-o ... zb-150-300 a původní cena je 12 989 bez výpalu, takže už to bude asi na tom webu upravené, zkus tam zavolat, jako mám sto chutí to vzít, mám od nich bezšroubé brusičské a ty jsou fakt parádní, je to s označením Darmet. Na tyto jsem koukal na str. veletrhu a vypadají věru parádně, jestli to je čína tak pěkně provedená, dokonce jsem borca zkoušel, jestli ví, k čemu jsou ty plastové podložky pod čelistma...........a věděl :) 8)

Franta.cz

#3118 Nový příspěvek od Franta.cz »

tumlik píše:já koukal na tento http://www.markagro.cz/produkt/presny-o ... zb-150-300 a původní cena je 12 989 bez výpalu,
Mě tenhle link zobrazuje 16982 včetně DPH. :-/

tumlik
Kontaktovat uživatele:

#3119 Nový příspěvek od tumlik »

jj já to doblbl :) , ta cena 12989 bez dph za tento konkrétní typ je už po slevě :) na tom šopu je to bez slevy, mám to v meilu, můžu ti to přeposlat 8)

Franta.cz

#3120 Nový příspěvek od Franta.cz »

Přeposílat mě to nemusíš já Ti věřím :friends:
Já jsem od nich chtěl něco objednávat a slevy jsem se nedopátral.Podle mě je to sleva pro určité zákazníky.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“