Zdravotní problémy a jejich následky
Re: jiskra od flexi v oku
Eště jako předškolák jsem sa u nás motal okolo kovárny když fungovala.Koně sa podkovávali,svařavalo sa tam,brusilo,a ot té doby mám před očama pár skvrn jak masné oka na polévce.Sů vidět jenom proti bílém nebo proti jasné modré obloze.Tím sem sa často bavíl leža v trávě a snažil sa ty skvrny"chytit"když ty mrchy nejsů oprostřed čočky a sa na ně zadívám utěkajů do boka.Od fleksi mě okorát parkrát hořely montérky když jsem čuměl přes brýlé co řežu a né kam letí jiskry.No a svařování-parkráť oči jak angorák tak už přemýšlám o téj samozatmývající sa kukle.
Tož vitaj krajane toťkaj na fóru :-)
Také přidám první zkušenosť z "nablikání"
Gyž jsem byl eště malý ogara tož tata mě dělál no říkal jsem temu motokáru, ale bylo to šlapací...no a jak jsem na něho čučál přez okénko dosklepa do tech světélek blikacích od svářečky, tož jsem měl nablikané raz dva...tož očiska opuchnuté a červené jak angorák...potem po jakýchsi rokoch svařuju v práci a naráz si říkám co to je za smrad...pak cítím jakési teplo tož začaly mě hořet montérky tož jsem to uhasíl a všecko OK mám 2 děcka :-)
Také přidám první zkušenosť z "nablikání"
Gyž jsem byl eště malý ogara tož tata mě dělál no říkal jsem temu motokáru, ale bylo to šlapací...no a jak jsem na něho čučál přez okénko dosklepa do tech světélek blikacích od svářečky, tož jsem měl nablikané raz dva...tož očiska opuchnuté a červené jak angorák...potem po jakýchsi rokoch svařuju v práci a naráz si říkám co to je za smrad...pak cítím jakési teplo tož začaly mě hořet montérky tož jsem to uhasíl a všecko OK mám 2 děcka :-)
Tých iskričiek už som pochytal dosť, a na očnom som párkrát sedel. Naposledy pred rokom. Prvý krát ešte pred vojnou po vyučení som vyrážal dvomi kladivami na zdviháku remenicu zo Š-1203. Niečo prsklo do oka. Večer som zbadal bodku v oku. Tak bleskove na pohotovosť. Žiadna tmavá komora, nakvapkali do oka, ľahnúť na posteľ. Mlada lekárka povedala pozerajte na mňa a keď som hýbal okom, tak sa usmiala, rozopla gombík vo výstrihu a sem sa mi pozerajte. Keď už moc krvácalo a nedalo sa jej to dočistiť, skončila. Na druhy deň znova, ale stará lekárka, darmo hovorila aby som sa na ňu pozeral, keď som nemal načo. Ale podarilo sa. Najhoršie čo môže byť je udierať kladivom po kladive. Jeden úlomok mám ešte v ruke.
Mám docela pestrou sbírku očních vad, takže mě k nošení ochranných brýlí (pod nimi mám dioptrické) nemusel nikdo přemlouvat. Jak vás tak poslouchám, dobře dělám...
Pivo je moje palivo.
- buzičák
Chlapi otom mě ještě někdo chvilku povídejte já to znám velice dobře šponka od flxi to znám k očnímu ze šponkou v oce chodím na oční pravidelmě alespoŇ jednou za rok a taky se to povedlo že sem tam šel po týdnu a říká ně pan doktor Cuhra chlape co si dělal a já mu povídal nic že mě prostě začalo bolet oko tak se mě do něj kouknul a povídá mě zas tam máš cizí těleso a budem ho vindavat samozdřejmě sem bil štěstí bez sebe.No ale musím zaklepat že od Července loňského roku zatím nic.A jaké mám ponaučení vubec žádné protože skoro pořád brousím bez brejlí. A bolavé oči od svářečky taky dobře znám tak co ktomu dodat víc jen to že starého blbce novím kousku nenaučíte.
Tak už koukám v pohodě.To si ale pánové představte že u nás je oční sloučený s gynekologií prostě stejná čekárna a i ordinace když jsem tam vešel tak ty dámy co čekaly na gindu protože jsem přišel skoro po ordinaci oční a nastupoval druhej doktor pro ně a já s okem jak angorák na poslední chvíli vlítnul do ordinace tak ty kočky z toho měly málem smrt.Ale já stejně nic neviděl bolelo mě to blbý voko.
4011 a nejsem moc ukecanej
-
gynekologie je v pohodě. Netřeba se bát, tam nám nemůžou ublížit :-)tonda píše:...To si ale pánové představte že u nás je oční sloučený s gynekologií prostě stejná čekárna a i ordinace ...
Struska z oka vypadla, ale horuca spona od sustruhu je zazitok..
Teraz mam okuliare ako lyziar
Teraz mam okuliare ako lyziar
- havrican
mě z klasické stolní brusky vletělo cosi do oka, no s přestávkama asi hodinu pod tekůcí vodů a bylo to ok, bylo to kolem vánoc, jinak když neco dělám tož sa mě tata směje, že co blbnu, u flexy mám brýle a sluchátka , u klřovináku su jak rytíř 3 druhy rukavic mám na poličce v dílně, tak mu vždycky říkám, že nemám čas byt marod a že bych sa pak zbláznil od nudy.
jinak nejhorší je, když svařujete a furt neco přebrušujete, sem chytil svářečku a už už sem začal vařil a cvaklo mě, že mám na očách brýle od flexy a né v ruce kuklu a to je furt dokola, enom mosím do dílny pořešit odvětrávání
jo a aby sa mě ty brýle nemlžily toš jich mám trošku "navolno" prostě at má kama průdit vzduch
jinak nejhorší je, když svařujete a furt neco přebrušujete, sem chytil svářečku a už už sem začal vařil a cvaklo mě, že mám na očách brýle od flexy a né v ruce kuklu a to je furt dokola, enom mosím do dílny pořešit odvětrávání
jo a aby sa mě ty brýle nemlžily toš jich mám trošku "navolno" prostě at má kama průdit vzduch
- MarianKo
Asi 6x v ľavom a podobne v pravom oku.To mi naposledy spočítala doktorka na pohotovosti.Spočítala jazvy,ktoré mi tam ostali.Nepomáhali ani okuliare. Prestalo to až keď som prestal používať brúsku.
to tiež poznám, keď čosi lepím (zvarujem) že stále kuklu dole, potom okuliare na brúsenie a vtedy si poviem, že ten kúsok odbrúsim aj bez okuliarov a už to je v oku.. ideálna by bola samostmievacia kukla, ktorá má režim aj brúsenie, ževraj čosi také je, ešte som to nemal možnosť skúsiť..havrican píše:mě z klasické stolní brusky vletělo cosi do oka, no s přestávkama asi hodinu pod tekůcí vodů a bylo to ok, bylo to kolem vánoc, jinak když neco dělám tož sa mě tata směje, že co blbnu, u flexy mám brýle a sluchátka , u klřovináku su jak rytíř 3 druhy rukavic mám na poličce v dílně, tak mu vždycky říkám, že nemám čas byt marod a že bych sa pak zbláznil od nudy.
svařuju už jen doma sicej na to mám školu aj prošlý papír...no ale k tej samostmívačce:
nedávno sa mě dostala do pazůrů speedglaska byla mě skoro vnucená na poščaj no a tak si říkám no proč né do teďkaj jsem vaříl enom z růčo kuklů a ščítem no tož řeknu k temu totok...
je to parádní věcička ruka navíc sa hodí a pohled na šeré okolí je bezva.
Bohužel zorné pole je dost malé a v mojem případě kdy jsem dělal venku pozemi flexa svářečka, materiál..a furt řezal a vařil a brůsil tak jsem tu kuklu dával furt z hlavy protože bych si asi rozbil hubu...neco iného je když děláte na pracovišti na pongu či svářecím stole to je asik lepší.
Ale používat samostmívačku na brůšení je luxus ono to výměnné krycí plastové sklíčko néni zadarmo.
když dělám v dílně tak mám v ruce štít a na očách brýle a v ušách vatu...občas si bliknu do xichtu ale žádná hrůza takže pro mě ta samostmívačka sa neoplatí. Jo a eště mňa sralo že jsem v ní měl furt zamotané vlasy kvůli tomu ani nepoužívám sklopnů kuklu a držím ščít v ruce
nedávno sa mě dostala do pazůrů speedglaska byla mě skoro vnucená na poščaj no a tak si říkám no proč né do teďkaj jsem vaříl enom z růčo kuklů a ščítem no tož řeknu k temu totok...
je to parádní věcička ruka navíc sa hodí a pohled na šeré okolí je bezva.
Bohužel zorné pole je dost malé a v mojem případě kdy jsem dělal venku pozemi flexa svářečka, materiál..a furt řezal a vařil a brůsil tak jsem tu kuklu dával furt z hlavy protože bych si asi rozbil hubu...neco iného je když děláte na pracovišti na pongu či svářecím stole to je asik lepší.
Ale používat samostmívačku na brůšení je luxus ono to výměnné krycí plastové sklíčko néni zadarmo.
když dělám v dílně tak mám v ruce štít a na očách brýle a v ušách vatu...občas si bliknu do xichtu ale žádná hrůza takže pro mě ta samostmívačka sa neoplatí. Jo a eště mňa sralo že jsem v ní měl furt zamotané vlasy kvůli tomu ani nepoužívám sklopnů kuklu a držím ščít v ruce
- Jan.F
No ale naštěstí se dá ještě koupit kukla která má normální tmavé sklo, a náhradní sklo vyjde vcelku levno já jednou viděl za cca.30kč (.
Asi jeto teda blbost ale já mám furt pocit že ty samostmívací se můžou časem nějak poškodit a při sváření ztmavne se zpožděnim a člověk si pak poškodí zrak
Jednou táta něco řezal a jak od flexi vylítly jiskry tak jsem měl mikinu děravou jak cedník
Stál jsem totiž kousek dál za nim. Od té doby si dávám pozor
Asi jeto teda blbost ale já mám furt pocit že ty samostmívací se můžou časem nějak poškodit a při sváření ztmavne se zpožděnim a člověk si pak poškodí zrak
Jednou táta něco řezal a jak od flexi vylítly jiskry tak jsem měl mikinu děravou jak cedník
Stál jsem totiž kousek dál za nim. Od té doby si dávám pozor
Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/
Mám a mohu jen doporučit...edo píše:ideálna by bola samostmievacia kukla, ktorá má režim aj brúsenie, ževraj čosi také je, ešte som to nemal možnosť skúsiť..
Moje stroje:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
Vím že to vypadá blbě, ale poslední dva roky jsem do oka nic nechytl zřejmě proto že jsem sundal z flexi kryty. Dělám doma se dvěma a jsou to 125 s kotoučem 150 nebo i 180. Kryty se tam nevejdou a už je tam ani dávat nechci. Bez krytu jiskry lítají pořád a drží se přesně v ose kotouče takže jsou dobře vidět a vím přesně kudy půjdou. Hned je přes obličej cítím a tak si dávám mnohem větší pozor než dřív. Většinu času dělám naslepo. 80% bordelu v oku jsem vždycky chytl v brýlích, s jistotou že je mám jsem do toho vejral a bylo. Vždycky se najde škvírka kudy to projde.
4011, 25 A, Zebra, Prcek