Ferova štiepačka
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Landsverk
Re: Ferova štiepačka
Paráda,jak silný bude motor na hydraulické jednotce?Podobnou hydraulickou jednotku mám doma a je tam motor 1,5kw.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Aj ja mam 1,5 a predpokladam že sa to bude meniť ešte som ho neskúšal
kolipak das tlaku fero,tusim ze na 200atm budes zacinat,jak budes stipat 1m polena kdyz zdvih pistu je 40cm?nemel jsi zvolit variantu 3 vyklapecich stolu?aby se dalo lip ty metrovy polena stipat? jinak pekna prace.
ja si ted svaril stipaci kriz a stipacka to neutahne,takze vsechno znova
ja si ted svaril stipaci kriz a stipacka to neutahne,takze vsechno znova
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Hydraulika bude celkom určite slaba to viem ale to že ma piest vysuv 40 cm a nepreštiepi metrove poleno toho sa nebojim klin je široký 10 cm a 20 cm dlhý Ked moja kuželova štiepačka s kuželom 80 mm dokaže pri konci preštiepiť metrovicu s priemerom 20-25 cm tak neviem prečo by tento klin nemal preštiepiť metrove polenu ked sa doneho zasunie 40 cm
http://www.stream.cz/video/6/363062-kuzelova-stiepacka
http://www.stream.cz/video/6/363062-kuzelova-stiepacka
porad nejak ale nechapu ze vsichni stipou metrovy polena na topeni,copak mate vsichni kotle na 1m polena?? ja stipu hned na 50cm pak uz jen beru ze hraze i v zime,ze ja vul kdyz jsem si kotel varil,neudelal ho na metrovy drevo ten klin mas macatej,to ja kdyz ji delal pred 3roky tak jsem ho udelal malej max nahore ma 5cm,zase ale pekne prekroji suk jako nic-ono to spis kraji nez stipe.
kdyz si vzpomenu jak jsem¨s brachou pred tak 13 lety nechal vyrabet kuzel na stipani-ze to vubec nekdo stocil a ted zajdu do zelezarstvi a tam jich maji ,jen vzit a jit,je mi do place. mi ten kuzal meli primo na motoru tak 4kw a 1450ot/m ale suky tomu nedelali dobre.-bylo to na 20cm polinka.
kdyz si vzpomenu jak jsem¨s brachou pred tak 13 lety nechal vyrabet kuzel na stipani-ze to vubec nekdo stocil a ted zajdu do zelezarstvi a tam jich maji ,jen vzit a jit,je mi do place. mi ten kuzal meli primo na motoru tak 4kw a 1450ot/m ale suky tomu nedelali dobre.-bylo to na 20cm polinka.
Väčšina ľudí píli polená na kratšie ako 50cm a používa na to elektrickú cirkulárku a pochybujem že by sa na tom dal rozpíliť klát o priemere väčšom ako 30cm.
- daniel
Nazdar Feri, ako mas uchyteny klin o ten piest? Mohol by si to aj odfotit? Inak je to krasna pracicka, idem postavit stiepacku podla teba, paci sa mi toto prevedenie, akurat ja to chcem len za traktor.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj je tam len kovove púzdro s dierov priemeru 50 mm a vonkajšim priemerom 70 mm a dlžkov 70 mm do ktoreho je zasunuta piestnica na konci ktorej je taká čudesna skrutka a do drážky v tej skrutke je to zaistene 2x skrutkov M12
download/file.php?id=69009&mode=view
download/file.php?id=69009&mode=view
- daniel
Aku mas zvaracku, tie zvary vyzeraju krasne. Material si davas rezat laserom, alebo mas autogen?
Sváry nedělá jen svářečka,hlavně je to rukama.....
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Mám usmernený trafak ale nieje to bohvie čo 3,2 taha len tak tak a material mi režú podla hrúbky do 15 mm plazma a nad autogen a tenke plechy laser
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
No niečo natom bude ale môžeš mať aj zlate ručičky ked maš vnich nasraté potom to tak aj vyzerá tym nasratým som myslel nejaký čkep na zváranieHonzaT. píše:Sváry nedělá jen svářečka,hlavně je to rukama.....
- daniel
tak tak Feri, este by ma zaujímalo ci to, ze si obvaril hydr. valec nemá vplyv na tesnost piestnice? Aká hrubá je tá stena valca?
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Celkom určiťe nie lebo tento valec nasebe už mal prirubu navarenú a omnoho večšiu ako su tieto moje pozri foto v strede valca je poznať ako som ju odbrusoval pokial spravýš prikuby presne bez vôle aby sa roztiahol valec a nebudeš tam valiť nejake extra zvari tak mu to nemôže nijako ubližiť samozrejme pred zvaranim ho treba rozobrať download/file.php?id=69152&mode=view
- daniel
Nevies nahodou o nejakom hydraulickom valci, kto by predal?