Zetor 7211 od petr.domo

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Lukashil

Re: Zetor 7211 od petr.domo

#31 Nový příspěvek od Lukashil »

I kdyz to tak asi neni, ale v tom pripade pokud ma traktor nospin, a neumerne ojeta predni kola vuci zadnim, nebo nedejboze pomalejsi prevod oproti zadku, nospin tento neduh "pohlti a vyrovna"?
Jakoze poloosa na tvrdcim podkladu bude predek roztacek, takze nospin odpoji a pak uz druhe kolo vyrovna dif?
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#32 Nový příspěvek od pavel sk »

NO-SPIN sa rozpaja len medzi pravym a lavym kolesom prednej napravy. Nie medzi predkom a zadkom. Ta neumera opotrebenia kolies predok VS. zadok je taka ista ako aj s klasickym diferakom v priamom smere jazdy. Tam sa diferencial tiez zacne odvalovat (pretacat) len pri zmene rejdu do zakruty, kedy sa kolesa zacnu tocit roznymi rychlostami voci ich rozdielnej drahe ktoru musia prejst. Pri priamej jazde na asfalte a zapnutom predku sa klasicky diferak tiez sprava ako keby bol zamknuty s uzaviekou. Lenze kto chodi so zapnutym predkom po asfaltke ? :smich: :-/

Lukashil

#33 Nový příspěvek od Lukashil »

Ja tirozumim, ale i pri zapnutem predku na rovnem asfaltu je vuci diferencialu jedno kolo dominantnejsi podle nekolika tisic faktoru povrchu a pneumatik, tudiz by se mohlo jedno kolo pri tomto pripade tvarit ze potrebuje jet rychleji, no a pokud se odpoji, tak uz druhe kolo ve volnem diferencialu si rychlost srovna prave otacenim satelitu v diferencialu.

Rozumnej, kdyz rozpojis jednu polosou, a mas pomalejai predek vuci zadku, uz je to jedno, protoze "odpojena"/preriznuta poloosa to dorovna otackami

Je to jen teorie, kterou prosim potvrdte nebo vyvratte, nemyslimtoani jako provokaci, ani to neprosazuji jako nazor, jen si overuji teorii
Stydím se za tuto zem

red.bill

#34 Nový příspěvek od red.bill »

V no-spinu žádný satelity nemáš, je to soustava zubových spojek a pružin... si najdi jak vlastně vypadá... na youtube se dá najít i video jak to funguje

To co píšeš by fungovalo u normálního difu ale jen pokud bys měl jedno kolo normální a druhý větší/menší... pokud budou obě větší/menší bude jiný "převod" nápravy a nepůjde to.

Lukashil

#35 Nový příspěvek od Lukashil »

Mate pravdu, video jsem nasel, prijmete mou omluvu.
Ale jak uz zde zaznelo, pokud i u john deere zapnu uzaverku predku (zapina se se zadni) tak posikmy blativy ceste to proste tahne z cesty poskopci, kdyz uzaverku vypnu krasne udrzim smer.
Takze za me kdyby predek, tak bych asi nospin nechtel.
Je mi jasny, ze pri tezbe dreva je kazdy zabiraci kolo znat, ale to uz bych snad radsi poradne balony s poradnym vzorkem a poradnym zavazim. To udela lepsi sluzbu
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#36 Nový příspěvek od pavel sk »

Noo neviem ako, ALE ak niekto uz jazdil a pracoval v terene, tak mu je na 500% jasne a pozna to ze pokial je vozidlo Zetor, Tatra, Praga zakopane mierne bokom a na klzkejšom povrchu,tak zapnutim uzavierok sa to este zhorši. Aktivovane uzavierky maju tendenciu este viac vozidlo stiahnut do škarpy ako bolo pred ich aktivovanim. U Tatry 815 ma uzavierky vycvičili hned na zaciatku ako som s tym Kopřivnickym "zazrakom" zacal jazdit. Az postupne som sa naucil kedy a ako ich pouzit 8). Prisiel som na to, ze mi ich ani nebolo treba. Tatra potrebuje v terene len jedno... forsáž. U traktora je to to iste. Uzaver diferencialu je dobry pomocnik, ale niekedy aj zlý pán.

Lukashil

#37 Nový příspěvek od Lukashil »

Tak jasne pod kopcem nasadit kvalt aby motor nezadusilo a nepovolovat na plynu, s vezpredkovym traktorem se z lesa jinak zivy nedostanes, jak v kopci zacnes radit a jednou s sebou trhnou kola, uz hrabe furt......
Stydím se za tuto zem

pavel sk

#38 Nový příspěvek od pavel sk »

Preto sa do lesa a kopcov s polotraktorom nejazdi. Teda aspon u nas :smich: . U nas ma obec cca 3400 obyvatelov. V obci je cca. cez 35 traktorov. (musel by som to presnejsie porátat)
S toho v prevedení 4X2 su asi len štyri. 4X4 je 28 kusov. A to som pocital len traktory v dedine. Nie v byvalom RD. Tam mame vsetko 4X4.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Já bych se toho NO-spinu nebál 8) Funguje to. Do budoucna bych to chtěl dát do 16145 :rally: Ta uzávěra je prostě znát at máš gumy jaké máš. Tady ti začne hrabat to kolo co jde lehčeji a druhe stojí :typek: Takže pak ti ten předek moc nepomůže. No a pak dáš šperu zadku a pojedeš jak tank.... :321: :vysmech:

-sheppard-

#40 Nový příspěvek od -sheppard- »

No pěkně se to tu rozjelo :smich: , jak jsem si to tak pročítal tak je to tak 50-50 no, někteří nadávají někteří chváli. Nicméně jsem rozhodl že asi nechám klasický dif., půjdu cestou velkých kol s pořádným vzorkem, raději dám ty peníze do těch pláštů a uvidím co to bude dělat. Vím že zase půlit nápravu jenom kvůli výměně diferaku je blbost ale když by byla nouze tak se to tam dá dodělat vždycky. Do toho lesa, což já traktor používám nejvíc, to stejně člověk nevyužije, jedině s vlekem nějakou 7tunou naloženou, tam traktor sedí na vlastní váze a potřebuje mít dobrý grip ale v tom lese když dám naviják tak se dotížím a jede hlavně zadek kolikrát jde předek nahoru a uzavěrka je tam k ničemu. Přece jen je to nějakých 16 tis, za to mám radialky plaště. A s tím zapínaní uzávěrky jsem se už taky vyškolil, jel jsem s mojí 7211 přes brod za mnou naložena 5tuna plna dřeva, říkám si dam tam uzávěrku malý kvalt a jedu pod plynem, no a najednou traktor zastavil a zadek jel někde po kamenu bokem, říkám jsem v prdeli, tak jsem zkusil vypnout uzávěrku a jel jsem dál :D
Zetor 7211 Tunis

-sheppard-

#41 Nový příspěvek od -sheppard- »

pár dalších foto jak to pokračovalo

teď přišla na řadu podlaha, kastliky a odhlučnění
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Plynový pedál zespod
Obrázek

Namíchaní kvalitního autolaku :D :D :D
Obrázek

Hned to vypadalo suprovně, škoda že to tak nevydrží napořád :smich:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Váleček z páky ruční brzdy, nejspíš ještě originál z fabriky :smich:
Obrázek

Obrázek

Nějaké nové drobnosti
Obrázek

Tady je to sranda která nějak komunikovala s GPS
Obrázek

Obrázek

Takhle jsem to vymyslel abych zaslepil díru
Obrázek
Zetor 7211 Tunis

pavel sk

#42 Nový příspěvek od pavel sk »

8) 8) 8)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Co jsi použil za nové odhlučnění? ;-)

Lukashil

#44 Nový příspěvek od Lukashil »

Nemas prosim detailni foto, jak jsi prichytil ve strese to led svetlo? Dekuji
Stydím se za tuto zem

-sheppard-

#45 Nový příspěvek od -sheppard- »

Michal(zetor) píše: ned úno 04, 2024 11:59 pm Co jsi použil za nové odhlučnění? ;-)
Dával jsem vatu zhruba o síle 3cm která měla z jedné strany folii a z z druhé jsem tu folii dodělával, ale není to ono molitan je molitan. Dneska už je přímo na odhlučnění takové pevné desky které jsou z nějaké hmoty, to bych dneska volil spíš, mají taky okolo 3cm.
Zetor 7211 Tunis

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“