Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
LukasPF

Re: Vari System

#2446 Nový příspěvek od LukasPF »

Dyku ide o to že ak kúpim zostavu DSK317+PJXP200+ANV400 tak to mam za 1499€ a ak by som to kúpil len ako PJXP200+DSK317 + závažia tak to by bolo za 1399€. Tak ja osobne si myslím že tá zostava s vozíkom je asi výhodnejšia. Čo sa závaží týka tak som kúpil z bazošu 3x5kg+držiak nové za 30€ a to veľké 33kg som tam videl za 40€. Takže čo povieš teraz? Čo bude výhodnejšie plne zaťažený traktorik za 1399€ alebo nezaťaženy ale s vozíkom za1499€ ale samozrejme s tým že dokupim postupne z bazošu závažia?

DYK

#2447 Nový příspěvek od DYK »

Koupíš později jinde vozík za 100 eur? Potřebuješ vozík? V případě zklamání je ten vozík prodejný za 100 eur?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

LukasPF

#2448 Nový příspěvek od LukasPF »

Vozík za 100€ nekúpim. Potrebujem ho ako soľ bude využívaný dennodenne. A pevne dúfam že sklamaný nebudem. Sklamania som si užil dosť pri PF-ke a TJ-cku takže dúfam a verím že teraz to konečne bude dobre.

DYK

#2449 Nový příspěvek od DYK »

Jde o to, čím tě jmenované stroje zklamaly?

LukasPF

#2450 Nový příspěvek od LukasPF »

Je to na dlhšie rozprávanie ale v podstate sú to stroje viac pre potechu než na robotu. Sú to úžasné stroje ale...

DYK

#2451 Nový příspěvek od DYK »

No ne abys v některých oblastech prací nemyslel, že je Vari bezezbytku nahradí?

LukasPF

#2452 Nový příspěvek od LukasPF »

Práve naopak potrebujem malý ľahký stroj

DYK

#2453 Nový příspěvek od DYK »

Když víš co můžeš očekávat a víš co chceš, pak nic proti!!!. Podle mne, když ten vozík vemeš a za 200 eur ho prodáš a to si myslím že jo, budeš mít na zbytek. Problém je, že si toto mnozí neuvědomují a nebo si myslí, že za vozík můžou chtít podobnou cenu jako v ceníku.

LukasPF

#2454 Nový příspěvek od LukasPF »

Vozíku sa zbaviť nechcem potrebujem ho denne. Doteraz som používal Suzuky Samurai na rôzne druhy prác okolo statku ale nakoľko je to už starší stroj tiež som sa ocitol v situácii keď som viac robil "Na" technike ako "s" technikou. Podobne to bolo aj s PF-kou a TJ-cku stále dookola odstraňovanie nedostatkov a neduhov, absolútny nedostatok náhradných dielov, prispôsobovanie naradia... a takto stále jeden kolotoč. A na druhej strane asi na všetky druhy prác okrem orby to boli dosť ťažké a veľké stroje a naopak na dopravu bolo zasa obmedzujúce že celá jazdna súprava bola veľká a aj keď trakčne nebol problém s prenosom výkonu na podložie tak pre obsluhu to bolo opäť nepríjemné zápasenie so strojom. Od Vari vôbec neočakávam trakciu ako od vyššie uvedených "starcov" ale vidím plusy v tom že časy opráv a údržby budú minimálne, náhradné diely stále k dispozícii, veľké množstvo rôznych adaptérov a príslušenstva bez nejakých úprav rovno použiteľných. Takže dúfam že sa moje očakávania naplnia a to viac pracovať "so" strojom než "na" stroji. :friends: Ešte dodám pár informácií o mne len na dotvorenie nejakého celistveho obrazu. Som vyučený nástrojar a puškar (CZ Uh.Brod) celý život mám k strojom a technike blízko doma máme zariadenú komplet kovoobrábaciu dielňu, a aj napriek tomu som zavrhol tie staré poctivé kusy železa lebo som prišiel na to že chcem so strojom pracovať a nie sa s ním hrať na to mam deti a rodinu. Určite až raz budem na dôchodku tak sa vrátim k týmto veteránom ale teraz dám prednosť mladším. 8)

Proximák

#2455 Nový příspěvek od Proximák »

Když jsem tu četl o nahrazení PFky a TJčka Varinou, tak jsem se zděsil. Naštěstí se vše vysvětlilo :) pokud tam máš kopce, asi bych i upustil od sulky za DSK-316.1PSVN, Vari moc koníků nemá a sulka by ti jich ještě dost vzala. Nemáš poblíž někoho kde by jsi mohl vozík okouknout? Ale cenový zvýhodnění je velkej plus pro Vari :) 16tisíc bych za vozík za Vari nedal, přesně jak píše Dyk :)
Dnes jsem rotavátoroval. Narouboval jsem kryty a mohl pořádně ozkoušet převodovku. Tam kde jsou kryty, je půda lépe zpracována, objevil jsem Ameriku :D jeden přejezd na jedničku, druhý na dvojku. Ráno u nás pršelo tak to nebylo zcela ideální, ale aspoň to teď bude moct lépe proschnout. A na dvojku to fakt valí, přesně jako na videu od Vari 8) Škoda že jsem neměl někoho, kdo by něco natočil :(
Obrázek

LukasPF

#2456 Nový příspěvek od LukasPF »

Si sa zlakol co????? Neboj sa sudnost som zatial nestratil :typek: kazdy s menovanych ma nieco do seba ale momentalne vyuzijem Vari najviac.

DYK

#2457 Nový příspěvek od DYK »

Já se tolik nelekl, zase ale vím, co někteří jsou schopni vymyslet nebo si myslet či vykombinovat.

LukasPF

#2458 Nový příspěvek od LukasPF »

:smich: no to mas pravdu

mraveneček

#2459 Nový příspěvek od mraveneček »

Proximák. Už máš stromky co kvetou na zahradě postříkané do květu? :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

LukasPF

#2460 Nový příspěvek od LukasPF »

V nedeľu sa idem pozrieť na čerta NM4-202. Čo vy na to? Zobrať ho či nie? Dajú sa na to nájsť tie vyoravacie prsty? Ďakujem za rady

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“