presne tak!! mám to robiť ked nepočítam kamarádov za naftu a náklady tak radšej nech rus stojí a tý čo musia platit lizing nech robia aj za 20 ečiek. Ja robim za 20 ečiek a ked je velký prejazd tak plus 30 ečiek za prejazd. bud sa to niekomu oplatí alebo nie. ved lopatou sa tiež dá.....ipo píše:Ahojte, neviem či sa možem zapojit do debaty o peniazoch kedže som začitočník ale... Bol som včera pozerat jednu robotu u kamoša a ked som povedal sumu 15e na hodinu skoro ma vysmial či mi to vyjde že to je hrozne málo! Vraj JCB-čiek je ako maku a pod 30e nejdu a to nedokáže zaplatit. A najviac ho dostalo to čo tu niekde spomínal aj cont že tam možem nechat traktor. Proste po robote sa príde a kope 2,3...5hodín potom vypneš a ideš domov a zajtra zas. Ziadne mínanie dovolenky,stojné ani zbytočná preprava. Preto si myslím že chlap čo má trochu praxe si tých 20e može pýtat v pohode. I ked treba brat do úvahy že iný kraj iný mrav!
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Ale tak zase stim vieš poriadne robit, a stroj maš v perfektnom stave takže ti to odsípa, mna strašne brzdí ten volny otoč ked kopem dražku tak to važne dost zdržuje. Ale tak svoju robotu spravim takze vypada to ze ja dam aspon tych 17eur a hotovo. A chcel som sa opytat jako to robite ked sa vam u zakaznika niečo pokazi a musite napriklad hodinu stat, nechate si to zaplatit alebo tu hodinu odpočitate?presne tak!! mám to robiť ked nepočítam kamarádov za naftu a náklady tak radšej nech rus stojí a tý čo musia platit lizing nech robia aj za 20 ečiek. Ja robim za 20 ečiek a ked je velký prejazd tak plus 30 ečiek za prejazd. bud sa to niekomu oplatí alebo nie. ved lopatou sa tiež dá.....
Inak Majo niekedy by si mohol dobehnut mi pozriet čo mam stim otočom, a aj ten motor počuvnut že čo to tam buchoce.
Mne kopal pánko s JCB 2kou za 20€ za hodinu kopania. Keď sme nedokopali tak, traktor stál u mňa na dvore. A po práci sa išlo kopať zase. Báger má na splátky. Druhý tiež z taký istým bral 30€/hodinu. No a po tom ako som vykopal posledný základ zohnal som Bielorusa Ale toho robota ešte len čaká
Zdar Bělorusáci.
tak motor mám rozdělanej a zítra ho vezu na zavaření, jestli to půjde. Jak jsem ho ale rozdělal a vyndal klikovku, tak jsem si nepoznačil rozvody a rozšteloval jsem si je. Nevíte někdo, jak je nastavit zpět, jestli je tam někde nějáká značka, ryska, nebo něco jinýho, tak jak u jiných motorů. Jinak na návody a manuály jsem na tomto foru nenarazil, abych si stáhnul tu příručku na bělorusa, tak nevím, buď jsem slepý nebo nevím kde hledat. Díky za rady.
tak motor mám rozdělanej a zítra ho vezu na zavaření, jestli to půjde. Jak jsem ho ale rozdělal a vyndal klikovku, tak jsem si nepoznačil rozvody a rozšteloval jsem si je. Nevíte někdo, jak je nastavit zpět, jestli je tam někde nějáká značka, ryska, nebo něco jinýho, tak jak u jiných motorů. Jinak na návody a manuály jsem na tomto foru nenarazil, abych si stáhnul tu příručku na bělorusa, tak nevím, buď jsem slepý nebo nevím kde hledat. Díky za rady.
nevite nekdo s ceho pasuje palivovy filtr nebo kde sezenu original a co stoji
Blek píše:Zdar Bělorusáci.
viewforum.php?f=29
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
ja tam mám už naklonovaný tatrovácky aj z držiakom....MAO píše:nevite nekdo s ceho pasuje palivovy filtr nebo kde sezenu original a co stoji
jeste jedna otazecka palivova pumpicka pasuje z neceho ? k cemu je ten plastovy kolicek s perkem pod pumpickou ?
Palivovy filter kupiš origo, akurat boli dva typy tak treba odfotit a ukazat jaki potrebuješ. Unas na slovensku ich ma p. Bohuš ale určite ich ma niekto aj uvas takže treba hladat na nete a pod. Myslim ze nejaki Charvat predava uvas diely na Rusov tak treba zohnat čislo a je vybavena vec.nevite nekdo s ceho pasuje palivovy filtr nebo kde sezenu original a co stoji
Zdarec bagraci tady je čislo na p.CHarvata 605718989 kupoval jsem odněho nějaky dily a všechno v pohodě a docela lacine
Na těch rozvodech jsou značky 111 222 333 nedá se to dát špatně.
Zdar díky za ten odkaz na manuály, hledal jsem ho bez přihlášení a myslím, že se mi nezobrazí všechny položky jako když jsem přihlášen. Jinak jsem měl ten prasklý blok na opravě a zavařit to nejde, protože už to nějákej matlák zkoušel na koleni a víc tomu ublížil, jak pomohl, takže kdo ví o nějákym bloku, tak dejte vědět, díky.
Dobrý deň, nemáte niekto nahodou doma niekde pohodený zvišný držiak na aleternátor aj so španovákom? Ja mám na motore dinamo ale po smrti a alternátor z novšieho mi na ten držiak nepasuje.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Vyrobit, spodok je myslim +- rovnaky a šponovak s kusu pasoviny a je..... Lež ho zeženeš tak ho dotedy vyrobišDobrý deň, nemáte niekto nahodou doma niekde pohodený zvišný držiak na aleternátor aj so španovákom? Ja mám na motore dinamo ale po smrti a alternátor z novšieho mi na ten držiak nepasuje.
moc bych se divil, že nejde, hlavně když to máš rozebrané. Kolem Krumlovska byl někde maník, co vařil hlavy, měli jsme někde na offroad-frontera.com i thread s fotkama, co pamatuji, co odfrézoval s prasklinou to celé dovařil a vyfrézoval do původního tvaru.Blek píše:Zdar díky za ten odkaz na manuály, hledal jsem ho bez přihlášení a myslím, že se mi nezobrazí všechny položky jako když jsem přihlášen. Jinak jsem měl ten prasklý blok na opravě a zavařit to nejde, protože už to nějákej matlák zkoušel na koleni a víc tomu ublížil, jak pomohl, takže kdo ví o nějákym bloku, tak dejte vědět, díky.
Takže asi bude oprava a oprava, hele. Ty fotky z toho co dělal byly někdy masakrální.
Jo a zítra ruším Bělákovi zimní spánek. Už se to tu kupí, samé cmrndačky,ale je třeba to už udělat
Kopu jinak za cca 450Kč. Jak se mi chce, pokud někdo něco chce. . Opravy nejdou počítat, to je prostě riziko podnikání. Ale já to mám hlavně pro sebe, u mne se mi už dávno vrátil.
Kalkulace je cca náísledující : cena pořízení -55tis, odhadovaná minimální životnost a doba , kdy je reálné aby se vrátil.... 1000mth, tj 55Kč na mth, plus to samé celkové náklady na průměrné opravy za oněch 1000mth (oleje, gumičky, gumy atd.) cca řekněme až 30000Kč tj 30 Kč na mth, plus spotřeba, to je relativní (namítnete že ne, že normovaná na Mth, ale to tak neprožívám) řekněme 6-8 l na hodinu x 34, tj 7x34=238, plat obsluhy 120 Kč/hod a tedy celkem potřebuji min. 446 Kč/hod. Je to kalkulace bez vlivu DPH. Tak nějak...z ruky do ruky.
O co to lze ponížit? o náklady na stroj? ne, jinak to dotujete z platu obsluhy. Za palivo? neumím vyrobit podomácku a na pumpě chtějí peníze a zadarmo to dělat je humorné
Tak asi tak. Jo a 3CX a podobné už tady dělají za 700 a více. Pokud jde o pouhý výkop, tak Bělorus je dost silný pracant a dovolím si říct, že směle konkuruje. Není tak obratný,ale hodně dělá mezikus
A při skoro poloviční ceně....
Bělorus 2621A, ZETOR 6748.Opel Campo-dělník největší a nejvěrnější :)