Fikejzova 67
Moderátor: Lukashil
Re: Fikejzova 67
Traktor ako z fabriky A ten zárub dreva tiež nemá chybu
Fotky hrozně klamou Budu muset ještě koupit štěteček a obejít to párkrát kolem a pozatírat spousty drobných šrámů a míst otlučených při kompletaci, jinak to bude rychle vidět i na těch fotkách.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Stav mh fotí úplně stejně jako km u auta, takže to musí být vidět
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Díky, tak to budu muset vzít kudlu a řezat. Původně to vypadalo, že to bude OK, ale teď když je budík na svém místě je vidět z počítadla úplný kulový
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Krásný traktor.
Mohu se zeptat proč tak krátký výfuk?
Mohu se zeptat proč tak krátký výfuk?
Asi ma rad veci pod kontrolou a rád inhaluje
Krátký je z mladické nerozvážnosti. Inhalaci trochu řeší klapka směřující plyny stranou, ale budu to ještě muset "doladit". Asi nějakým prodloužením. Nebo ho možná vyměním, klukům z dílny se líbila na třicítce kabrio.
Dnes jsem zkontroloval ten únik nafty. Zjistil jsem že to teče kohoutem pod nádrží kolem těch jeho korkových těsnění. Naštěstí to vypadá, že po zavření kohoutu to neteče.Projel jsem traktor a otestoval uzávěrku a řazení polních a silničních rychlostí, připojování PHN a brzdy. To všechno chodí slušně. I když třeba v případě přepínání mezi polními a silničními jsem musel chvíli cukat a až pak začalo chodit hladce. Taky jsem trochu dotáhl ruční brzdu. Ale násobič se ani nehne. Je slyšet jak odfoukne vzduch, když jeho páku pustím, ale při zařazení nic. Typoval bych to na zaseknutý, zalehlý pístek v tom vzduchovém ovládači.
Tie palivové ventily tečú všetky už od výroby
Kluci nám taky ukapávala nafta na vedení. Vždycky pod traktorem flíček. Tak jsme začali špekulovat. Na skleničce dole kapka. Aha tésnění skleničky. Výměna a druhý den kapka zase. To bude kohout. Byla na něm kapka a asi to stejká po trubce až na skleničku. Tak výměna kohoutu. Znovu flíček a kapka na skleničce. Na kohoutu už ne. Takže výměna mezikusu mezi kohoutem a čističem se skleničkou. Máme to tak, že od nádrže je kus trubky. Na ní kus té palivové hadice a zase kus trubky s očkem na skleničku. Na sklenične opět kapka. Nakonec jsme přepájeli na konci té trubičky to očko. A konečně to přestalo. To očko asi odprasklo nebo bylo špatně zapájené na té trubičce. A je klid. To nás nenapadlo, že by to tam teklo.
No včera měnil syn nádrž u Crystala. Taky pořát kapka na spodku nádrže. Odstrojil to tuhle a nádrž z boku od nafty. Dojel k rozebíračovi traktorů a z asi 20 nádrží vybrali tu nejhezčí suchou nádrž a přehodil je. Dneska uvidí, bo měnili i řízení a jede pro traktor má ho na dílně u kámoše. Ale prej to neteče už.
No včera měnil syn nádrž u Crystala. Taky pořát kapka na spodku nádrže. Odstrojil to tuhle a nádrž z boku od nafty. Dojel k rozebíračovi traktorů a z asi 20 nádrží vybrali tu nejhezčí suchou nádrž a přehodil je. Dneska uvidí, bo měnili i řízení a jede pro traktor má ho na dílně u kámoše. Ale prej to neteče už.
Já včera večer ventil zavřel a dal pod něj hadr. Dnes hadice suchá, ventil vypadá taky suchý, ale hadr je od nafty. No mám někde starý ventil. Zrepasuji ho a vyměním. Bo tenhle jsem dával nový a tekl od nova
Teď bych potřeboval zjistit co s tím násobičem. Řekl bych že nejde vzduch z ovládacího ventilu dál, protože to jen tak maličko foukne, když ho zmáčknu, jinak nic. Nejdřív ale musím nastartovat, protože mi od včera ušel vzduch. Přitom doteď držel.
Teď bych potřeboval zjistit co s tím násobičem. Řekl bych že nejde vzduch z ovládacího ventilu dál, protože to jen tak maličko foukne, když ho zmáčknu, jinak nic. Nejdřív ale musím nastartovat, protože mi od včera ušel vzduch. Přitom doteď držel.
Když šlápneš za jízdy na půlku je slyšet jak přeskakuje volnoběžka v převodovce nebo je ticho? Jestli je slyšet tak ti z nějakýho důvodu válec u spojky nevypne pojezdovou spojku... jestli je ticho tak už nejde vzduch z toho ventilu dál, nebo je k němu zarostlá trubka a má špatný přívod vzduchu... hledej kde vzduch je a kde už není...
K ventilu dá se sehnat nová náhrada s kulákem místo původního ventilu. Má k tomu i trubku ale jsou myslím 2verze,musel bys pohledat prodejce... jinak origo ventil se dal tou matičkou u "tlačítka" dotáhnout a korek nabyl. Nový nevím jak na tom jsou. Jednou jsem tam místo toho korku narovnal asi 5 malých o kroužků a taky to fungovalo...
K ventilu dá se sehnat nová náhrada s kulákem místo původního ventilu. Má k tomu i trubku ale jsou myslím 2verze,musel bys pohledat prodejce... jinak origo ventil se dal tou matičkou u "tlačítka" dotáhnout a korek nabyl. Nový nevím jak na tom jsou. Jednou jsem tam místo toho korku narovnal asi 5 malých o kroužků a taky to fungovalo...
Je ticho. Nešel vzduch trubkou k těm šroubům - vstupům do převodovky. Trubku jsem vyčistil, nechápu jak mohla být nová trubka ucpaná. Byla docela pakárna do ní nasoukat lanko a pak už celkem snadno šla profouknout. Dal jsem ji zpět a když není dotažený ten přední šroub na převodovce je po zmáčknutí ovládací páky slyšet jak syčí vzduch. Ale po dotažení není slyšet nic. Ani za jízdy, ani na místě ani při zastaveném motoru.
Ked vysrobujes mierku oleja a zašlapneš pedal nasobica, nepocut tym otvorom bublani oleja v prevodovke? Pokial valec nasobica za ložiskom vytlači ložisko spojky pojazdu, mal by si mat mäkky pedal spojky. Tu je dost dôležite presne nastavenie ložiska spojky podla manualu. Ak je lozisko ku packam nastavene a vôla dohnana len tiahlom, tak je mozne ze vypinaci piest toho valca nedotiahne na lozisko a spojku nevypne. S ovladacieho ventilu ide dostatok vzduchu po jeho zatlaceni?