CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#21736 Nový příspěvek od Čárls »

Jestli takhle bude pokračovat zejma tak další dva roky dělat dříví nemusím :smich:
Dnes bylo hezky a tak sme udělali s Elfinou dlouhou procházku no a pak ji musel vykoupat vypadala jak prasátko :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

vitex

#21737 Nový příspěvek od vitex »

Jó Oto,to dřevo mě na hromadu naskákalo z lesa samo.

ota

#21738 Nový příspěvek od ota »

No vidíš Čárlsi, to je výhoda velkejch psů! Maximálně mají zlemtaný packy tak do 10 cm od země. Otřu mu je hadrem a je to. Tuhle jsem potkal známou a šla s takovím mrňousem. Ten byl jako mop po vytření verandy. Špinavej a mokrej celej. Šli po cestě a byla rozježděná a bláto.
Na cestě včera.

Obrázek

Obrázek
A jedna z našeho lesa. Ten smrk bude min 100 letej. Má tak 80 cm průměr. Prase tam buďto hledalo myšáky, nebo dofám že to ne, líkožrouta. Když byl brouk vedle v lese, napodzim prasata obhrabaly min 10 stromů podobně. Všechny pak v létě sežral brouk a všechny kolem. Ohrabali to tak, že byly kořeny v luftě.
Obrázek

ota

#21739 Nový příspěvek od ota »

Víťo to se máš! To bych potřeboval taky, aby mi dřevo naskákalo dom z lesa samo. Klidně bych mu na cestu oostavil vlečku, aby nemuselo ten kilometr ,,po svejch". Dneska jsem to prošel a ten dub co se vyvalil do břízy vedle a nakonec společně fikly do státní oplocenky ten nemá moc větví. Ale ta bříza, ta je košatá a dlouhá jako tejden. To bude pakárna. Bude se muset ořezat, vynosit ven z oplocenky. Pak rozřezat na metry a znovu všechno vynosit. A nakonec opravit oplocenku. Myslím si, že tak 5 metrů od pařezu budu muset roštípnout na místě. S tím asi ani nehnu. Zkusím si na to domluvit brygádu. Jinak to snad nezdělám.

hobr

#21740 Nový příspěvek od hobr »

Dnes poprvé odklízení sněhu. Moc mě to nebaví (ale musím)! :vztek:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Čárls

#21741 Nový příspěvek od Čárls »

Nejsi sám u nas je to mokrý těžký hnus kdyby to byl prašan byla by to zábava Kdo ví jak je na tom Vladimírek s tím svým fukarem na sních
Napadl sních a už mladej že by to chtělo frezu na sníh lenoch lenivej :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

fikejz

#21742 Nový příspěvek od fikejz »

Ještě obrázek ze včerejšího dopoledne se silničáři, když se pokusil pluhovat a už na to asi bylo pozdě, protože tam zůstal vyset. Do toho ho začali objíždět spěchající osobáky, masakr:
Obrázek Obrázek

Odpoledne jsem už začal kácet na mezi. Trochu to kazí fakt, že je to vedle drátů a nakloněný na ně. Tak doufám, že si "nevydělám". Dnes pokračování, první strom je už na zemi, odvětvený a rozporcovaný. Po kafi jdu pokračovat:
Obrázek
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ota

#21743 Nový příspěvek od ota »

To Fikejz to máte sněhu! Tady to všechno odtálo. Nahoře na kopci na krajnici koule sněhu. Tam asi i prohrnovali. Mi tady u nás nečekáme na cestáře. Jezdíme opatrně i v závějích. Jsme zvyklí, že to tady na konci světa nikdo neudržuje. Kolikrát tu cestáři vůbec nejedou. Max to večer nasolí. Jako obec nemá žádnou radličku, to si obstaráváme sami. Kdysi tu v zimě kámoš 4kolkou s radličkou polítal kde co. A když mu přestala 4kola jezdit, rozebral ji a zjistil, že si dojebal variátor a novej stál 40 000 Kč dal to dohromady a radličku prodal. Chybama se člověk učí!
No jinak motorovka a práce s dřevem. Závidím, dneska tak pěkné počasí! Bezvětří celkem slunečno a já nemohl vyrazit. Měl jsem jiné ukoly. To se ví, že jsem lamentoval. Ale snad zase jedna velká fajfka udělaná. A uvidím zítra jak bude. Teď půjdu chvíli něco pošťourat do dílny. Tak max do 20h. Manželka že tak buď už doma pusť si telku a můžeš si koukat na co chceš ty! Ále já tu dílnu musím potěšit mojím luzným zjevem!

fikejz

#21744 Nový příspěvek od fikejz »

Už tu toho sněhu mnoho nezbylo a je to nacucané vodou jak houba. Takže je to spíš taková tužší voda. My tady nahoře na kopci taky moc silničáře nepotřebujeme. Ale když to dole pod kopcem na silnici první třídy posolí, nechají být a pak to ani sami pluhem neutáhnou, tak máme škodolibou radost jací to jsou kkt, o kterou se musíme podělit s ostatními :)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Chose11

#21745 Nový příspěvek od Chose11 »

Polepoval jsem okna v Liptálu u Vsetína už jsem si odvykl a bolí mě celý člověk, musím to nechat mladejm :)
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Tomas6

#21746 Nový příspěvek od Tomas6 »

A na kafe se nestavíš. Jsi byl za kopcem
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Chose11

#21747 Nový příspěvek od Chose11 »

Pán stavbyvedoucí si vzpomněl ve 4 odpoledne v pátek že chce okna zakrýt, ani jsem neměl lidi na práci, ale nakonec jsem dva ukecal, tak taková rychlá akce, každopádně se tam ještě pojede.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

ota

#21748 Nový příspěvek od ota »

Soudruzi v Číně udělali někde chybu! Koupil jsem si držák na kolečko vozíku na trubku kolečka 50 mm. A ne tam tu trubku navlíknout! Změřím cca díru a 48,3. Hm co už, použiju dar přítele Víťi. I když jsem nejdrív držák pasoval do soustruhu. A tam to vůbec nevycházelo. Takže do frézky. Sice to musím udělat z jedné strany, pak otočit z druhé strany. A zkutit to po svém.
Když jsem tam to kolečko chtěl vložit, nešlo to ani zavřít k sobě a nešel tam ani prostrčit ten stahovací závit. Vycházel v tom rozevření uplně mimo. No ještě že mám tu dílnu!
Čumtec o co jde.

Obrázek

Obrázek

chobotek

#21749 Nový příspěvek od chobotek »

Ten držák byl zadarmo? I tak byl drahý. Musel jsi to moc potřebovat už dnes, že jsi to prodejci nehodil na hlavu ;-) Prostě máš štěstí, že jsi tak daleko. Přinesl bych ti normální držák a nemusel stát u frézky.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

boleslav

#21750 Nový příspěvek od boleslav »

Oto něco podobného se mi přihodilo s radiátorem,koupil jsem radiátor a doma jsem zjistil,že jim asi někde upadl a zkurvený závit bylo to pod krytkou nebylo to vidět ted co s tím jedna cesta 30km a stejně tě pošlou kam si ,že sis to udělal sám topenář neměl už čas ,aby počkal jak to vyřeším trubky zaslepil aby se mohlo topit a bylo to to jsou situace ,že člověk neví hned co má dělat.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“