Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Péra do sběráku i s ohnutím na Welgera mají objednací číslo 540250 a vloni na jaře stály 40,- Kč/ks. Na tyhle staré zahraniční stroje nakupuju u Prillingra po nebo před sezonou (adresa www.prillinger.cz). Mám ještě obraceč fahr, skulovač pottinger, rotačku fellu a náhradní díly z druhovýroby od nich jsou i na staré stroje dostupné.
Ja kupuji pera v Kunvalde na dobirku naposledy jsem platil 23 kč za kus ale je to asi 2 roky. Jinak to zahnuti delaji take ale nic moc ja sem je naohybal podstatne vyce a nemohu si stezovat. Ohnuti pera je na strance 12.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
Malinko ozivime:
Uz vice jak dva roky uvazuji o paprskovich (slunecka) kolech pred sberak, na kazdou stranu sberaku jedno. Jde me o usmerneni radku pred sberakem zkratka sire sberaku je alespon u me 110 cm aktivni cast je 100 cm a rozciluje me kdyz nahrnu radek pasovim SO 160 a ne vzdy jsem schopen jet tak abich ho dostal do sberaku, takze jednou me vynechava venek podruhe vnitrek nebo obe strany. Bohuzel jsem zatim nemel moznost paprskova kola za slusnou cenu a v dosahu koupit.
Cekam na vase nazory a pripominky.
Kdybi nekdo vedel o dvou kolech paprskovich v okoli Poličky okr Svitavy dejte vedet.
Uz vice jak dva roky uvazuji o paprskovich (slunecka) kolech pred sberak, na kazdou stranu sberaku jedno. Jde me o usmerneni radku pred sberakem zkratka sire sberaku je alespon u me 110 cm aktivni cast je 100 cm a rozciluje me kdyz nahrnu radek pasovim SO 160 a ne vzdy jsem schopen jet tak abich ho dostal do sberaku, takze jednou me vynechava venek podruhe vnitrek nebo obe strany. Bohuzel jsem zatim nemel moznost paprskova kola za slusnou cenu a v dosahu koupit.
Cekam na vase nazory a pripominky.
Kdybi nekdo vedel o dvou kolech paprskovich v okoli Poličky okr Svitavy dejte vedet.
Nikdo nic
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
v Rakousku jsem to několikrát viděl u sběracího vozu, který používali na zelené krmení. Trávu sekali boční lištou na traktoru a sběrák měl vyklápěcí oj a jel bokem od traktoru a "sluníčkem to přihrnoval...
U lisu nevím ale myslím, že na straně u kardanu se tam to sluníčko asi nemůže vejít...
U lisu nevím ale myslím, že na straně u kardanu se tam to sluníčko asi nemůže vejít...
Ja osobne jeste nemam vyzkoseno. Navic welger na lisovani zatim vzdy roztahuji (je pohybliva oj) .
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
já vím mám ho taky ....
třeba by pomohlo to přihrnovací kolo jen na vnější straně, traktorem by vyšlo jet při řádku a to co by bylo přes kolo přihrne
třeba by pomohlo to přihrnovací kolo jen na vnější straně, traktorem by vyšlo jet při řádku a to co by bylo přes kolo přihrne
Ja uvazoval asi takto loni rok 2010 tahal jeste stary trakturek-jezevcik nazvano loni nepovedla se prestavba bilo to moc dlouhe. Pak bratr koupil zetora takze me ceka prace predelavat u vseho nahony na delku zetora a podle nej a to je moje tvrdosinost a vec me cti dodelat domaci 4x4 ten je ve vystavbe.
Chtel jsem pouzit ty kola dovnitr pred sberak cilize bi se upravil nebo urizl smerovi plech pred sberakem ja ho mam stejne na prd a kdyz jedu tak me to pici primackne a po uvolneni pokud neco vemou prsty tak stahnou na sberak, ty kola bi pici vlastne nahnali na sberak.
To je moje myslenka.
Chtel jsem pouzit ty kola dovnitr pred sberak cilize bi se upravil nebo urizl smerovi plech pred sberakem ja ho mam stejne na prd a kdyz jedu tak me to pici primackne a po uvolneni pokud neco vemou prsty tak stahnou na sberak, ty kola bi pici vlastne nahnali na sberak.
To je moje myslenka.
Ahoj jsem take vlastnikem Werglera 350.
V pohodě jsem ho tahal za starou 25zetorem. Jen když bylo hodně sena tak to lis nepobral a ucpal se. Ale to bylo jen na kousku kde byly řádky po haupnu traktoru.
Jsem ale většinou na seno sám a tak si teď nechávám lisovat do kulatých. Neni stres s úklidem balíků. To je jediný průšvih, když zmoknou. Jinak je super, že nejsou vysokotlaký člověk se nemusí bát zapářky. Koupil jsem jej za 8tis a bez oprav mi jel 4 sezony. Žádný seřizování. Jen když jsem provázek navedl špatnou cestou tak jsem se trochu vztekal. Jediná úprava byl kus plechu dozadu, aby se balík na výjezdu nelámal (když jsem neměl lyže na vlek). I když ho teď nutně nepotřebuju nedám jej pryč, protože když mi nepřijede soused s lisem na kulatý, tak stačí vytahnout a lisovat. S 3011 bude určitšě v pohodě.
V pohodě jsem ho tahal za starou 25zetorem. Jen když bylo hodně sena tak to lis nepobral a ucpal se. Ale to bylo jen na kousku kde byly řádky po haupnu traktoru.
Jsem ale většinou na seno sám a tak si teď nechávám lisovat do kulatých. Neni stres s úklidem balíků. To je jediný průšvih, když zmoknou. Jinak je super, že nejsou vysokotlaký člověk se nemusí bát zapářky. Koupil jsem jej za 8tis a bez oprav mi jel 4 sezony. Žádný seřizování. Jen když jsem provázek navedl špatnou cestou tak jsem se trochu vztekal. Jediná úprava byl kus plechu dozadu, aby se balík na výjezdu nelámal (když jsem neměl lyže na vlek). I když ho teď nutně nepotřebuju nedám jej pryč, protože když mi nepřijede soused s lisem na kulatý, tak stačí vytahnout a lisovat. S 3011 bude určitšě v pohodě.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak u Vás proběhly sena, u nás 150 balíků a ani jeden se nerozsypal, škoda jen, že jsem u toho nemohl být, učil jsem se na zkoušky . Seno se stihlo uklidit před deštěm a já zkoušku taky udělal
-
- Kontaktovat uživatele:
jirka_holub: Snad neprodávás lis?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/11294168 ... SA-350.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/11294168 ... SA-350.php
- jirka_holub
Ano vcera jsme se tak rozhodli.
Jak ted mame mimino, tak neni uz tolik casu delat miliony malych baliku a postavil jsem velky senik na 45 kulatych baliku, tak dal uz pojedem jen v kulatych. Maly lis tak uz neni potreba, letos jeste nejel.
Kdyz jsme meli jen par zvirat tak byl skvely.
Jak ted mame mimino, tak neni uz tolik casu delat miliony malych baliku a postavil jsem velky senik na 45 kulatych baliku, tak dal uz pojedem jen v kulatych. Maly lis tak uz neni potreba, letos jeste nejel.
Kdyz jsme meli jen par zvirat tak byl skvely.
Cus lidi, potřebuju poradit s lisem Welger AP 12 ... Problém je ve vázání, provázek při lisování vyskakuje z drážky a balík to pak neuváže nebo se i přetrhne provázek ... poradíte co s tím .... ????!!!
Chce to fota vazani. A oznacit kde je problem.
Tak ok dnes to nafotim a ještě to sem dám dík za pomoc ...