Yanmar F-7
Moderátor: DYK
Re: Yanmar F-7
Kluci vy nemáte na palubovce nějaké kontrolky hydrauliky? Svítí všechno jak má? Když jsem měl před dvěma lety podobný problém, který nakonec byl díky studném spoji na ,,ŘJ,, tak jedna z indikací byla, že nesvítili kontrolky od hydrauliky.....mám tam myslím tři. Protože mechanicky se tomu asi nic moc nestalo, nahoru to je plovoucí, takže bych tipl něco v elektronice. Jen mi do toho nepasuje, že by se to objevilo zrovna teď, díky tomu rozjetí s ruční brzdou
Hinomoto N249
Honzo ja kontrolku mám a dosť ma serie - filtre nové, olej nový, tlak 160barov a ona mrcha po zohriatí aj tak svieti. Hydraulika nemá žiaden problém, ale kontrolka svieti. Najbližšie asi vyberiem žiarovku.
nemam tam ja ziadnu elektroniku cisto len mechanicke paky.
a nejel dobředu jen proto, že ho hnal ten mulčovač, když byl zapnutý kardan?
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
ne, odbrzdila sa mi rucna brzda bolo to v miernom kopci kde by bez zabrzdenia usiel dole
Ještě u toho mulčování...
Mě setrvačnosti taky "dojíždí " (nemám volnobezku na kardanu), ale když vyřadím rychlost, tak se traktor zastaví.
Mě setrvačnosti taky "dojíždí " (nemám volnobezku na kardanu), ale když vyřadím rychlost, tak se traktor zastaví.
Ved to aj mne zastavi traktor.len ja som odstavil traktor zabrzdil rucnu ale kardan som nehal zaradeny.odskocil som si a ten sa odbrzdil.volnobezku mam na mulcovaci v prevodovke.kdesi som cital ze hydraulika sa odvzdusnuje sama
Přesně tak. Pokud tlačí čerpadlo tak všechen vzduch vytlačí a sám říkáš,že přídavný rozvaděč funguje. Jen pro jistotu, pojistky jsi zkontroloval? Rukou ramena zvedneš?
Hinomoto N249
Hej poistky su vsetky ok a rukou ramena zdvihnem.nemam ziadnu elektroniku tam.
Já mám taky přídavný rozvaděč. Od čerpadla to jde do přídavného rozvaděče a přes HPCO to jde do rozvaděče traktoru. Tak jestli to není třeba zavzdušněné "jen" na hydraulice traktoru...
To by ten doděláváný rozvaděč měl fungovat nezávisle...
Zavzdušněné to být nemůže. Čerpadlo tlačí několik barů, to všechen vzduch vytlačí. Jediné co mě napadá je ten pojišťovák. Ale kdyby to šlo přes něj mělo by to být slyšet. Já to na traktoru poznám hned, že už ramena dál nemůžou a otevře pojišťovák. Pořád hledám spojitost s tou jízdou z kopce,ale nic mě nenapadá. Kromě prasklé manžety na hlavním pístu. Ale ta by se taky projevovala postupně. Nepadaly Ti třeba před tím ramena? Co prodejce nezkoušel jsi ho kontaktovat?
Hinomoto N249
Ako píše Honzo, tak zavzdušnené to byť nemôže.
Ak by bola zlá manžeta na pieste, tak ramená bez záťaže by to zdvihlo. Treba skontrolovať supátko a ovládacie páky.
Ak by bola zlá manžeta na pieste, tak ramená bez záťaže by to zdvihlo. Treba skontrolovať supátko a ovládacie páky.