Míchací lžíce na UNC výpomoc
Moderátor: Mikro
Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
-
Re: Míchací lžíce na UNC výpomoc
čau chlapi,
díky za tipy, nakonec sem dostal pěknou cenu z betonárky. Takže půjdu nejspíš do toho.
díky za tipy, nakonec sem dostal pěknou cenu z betonárky. Takže půjdu nejspíš do toho.
A kolik myslíšš že tam dávaj ?chobotek píše:Jo táááák, na kubík betonu 200kg cementu a furt tomu budem řikat beton. No jak chcou vaši. Kdybys v betonárce řekl, že to chceš taky tak osrat, tak se určitě dostaneš s cenou níž. Akorát bys pak nikde nesměl říkat, kde ti takovou věc namíchali.
Neboj ptal jsem se .
A kdyby 300 kg tak je to o 120 kč navíc.
Vyrábím stěpkovače,štípačky,navijáky a štípací kužele
Vyrobím na soustruhu,fézce cokoliv -dodám materiál
Vyrábím drážkové hřídele zemědělské -výrábím je tvarovou frézou.
https://www.kovovyroba-bibos.cz/
Tady se bavíme o míchání ve lžíci UNC ne růčomufik píše:1m3 betonu=1,3m3 štěrku,300kg cementu,štěrk musíš dovézt,cement musíš naložit,dovézt,složit,naházet do míchačky,vyklopit,dovézt v kolečkách na místo.pokud potřebuju 2 kolečka namíchám v míchačce.Pro 0,5m3 si dojedu do betonárky,namícháno za 10min,zaplatím 900,za litr nafty dovezu a naházím kde třeba.Celá akce trvá cca 60min,když to dělám sám.Ono ten čas má taky hodnotu /aspoň můj/.A hlavně ten beton je jako zvon.U větších akcí už jasně vítězí mix,do betonárky to mám ale jenom 3km,kdyby to bylo dál,musel bych asi uvažovat trochu jinak.
- timexy
- Kontaktovat uživatele:
já si míchal celý barák růčo a vyšlo mě to o půlku líp než z betonárky..... a míchal jsem 1 ku 3
kubík písku stojí 430 ,- kč a pytel cementu EU 57 kč
Mě přiveze 10 t písku za 2500,- + 13 t štěrku za 4500,- CEMENT JE ZA 230,-
beton má cca 2,2 t z toho je tak 100 kg voda a třeba 250 kg cementu takže nám zbývá 1,8 na štěrk a písek to je 250 ,- písek a 350 štěrk
cement 630 plastifikátor 100,-(není podmínkou)
a cena 1330,- a to je beton jak řimbas Toto je letošní cena
Objednával jsem pod bazén 4,3 m 3 manipulace + 500 doprava 90 manipulace celkem s DPH 9106,- tak cena je 2117,- za m 3 betonu
Je tam 224 kg cementu. pardon ne 200 kg
Beton je to C12/15 (CZ,F1) S3 X0 22 mm II/A-LL 42,5N (tudíš lepší cement 42,5 ) ten je o 50 kč na metráku dražší
Toto jsem platil vloni v srpnu.
beton má cca 2,2 t z toho je tak 100 kg voda a třeba 250 kg cementu takže nám zbývá 1,8 na štěrk a písek to je 250 ,- písek a 350 štěrk
cement 630 plastifikátor 100,-(není podmínkou)
a cena 1330,- a to je beton jak řimbas Toto je letošní cena
Objednával jsem pod bazén 4,3 m 3 manipulace + 500 doprava 90 manipulace celkem s DPH 9106,- tak cena je 2117,- za m 3 betonu
Je tam 224 kg cementu. pardon ne 200 kg
Beton je to C12/15 (CZ,F1) S3 X0 22 mm II/A-LL 42,5N (tudíš lepší cement 42,5 ) ten je o 50 kč na metráku dražší
Toto jsem platil vloni v srpnu.
Při poměru 1:3 je potřeba 450 kg cementu na 1m3 betonu.timexy píše:já si míchal celý barák růčo a vyšlo mě to o půlku líp než z betonárky..... a míchal jsem 1 ku 3
Cena "tvého" kubíku bez dopravy, práce a vody je tedy 1 456 Kč, takže pokud je betonárka do 15 km od stavby, tak domichávač vyjde vždy levněji a to nemluvím o kvalitě, která je nesrovnatelná (ve prospěch domichávači).
Naposledy upravil(a) Japa dne stř dub 03, 2013 9:38 pm, celkem upraveno 2 x.
Timexy, míchal jsi to, jak ti to spadlo na lopatu. 1:3 je pohádka, které sám nevěříš. A mimochodem, to máš hmotnostní nebo objemový poměr?
No, těch 250kg cementu na kubík ať je třeba C12/15. Když to budu chtít z betonárky, vyjde kubík na necelých čtrnáct stovek. Vlastnosti betonu jsou zaručené, doma vypadne z každé míchačky něco jiného. Jinak nikomu nic necpu, každý ať staví, jak umí.
No, těch 250kg cementu na kubík ať je třeba C12/15. Když to budu chtít z betonárky, vyjde kubík na necelých čtrnáct stovek. Vlastnosti betonu jsou zaručené, doma vypadne z každé míchačky něco jiného. Jinak nikomu nic necpu, každý ať staví, jak umí.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
pokud pod 1400,- tak to není co řešit ale já psal že jsem platil skoro 2200,- a to tu jsou 3 betonárky a nejedou ani na 20 procent výkonu..
-
u nás se pod 2000/m3 na betonárce nedostaneš,jednou sem měl asi 1940,- ale to sem měl odběr ten rok jako malej živnostník asi 250m3 pumpou od nich,takže pokud máte betonárku kde prodávaj kubik za 1400 tak to čumim (bohemka to neni tim sem si jistej,a cemex je sice levnější ale maj horší stroje,jednání i beton,hůř se s nim dělá)
neuznavam slovo "nejde",všechno jde něco holt na h....
- timexy
- Kontaktovat uživatele:
chobotek píše:Timexy, míchal jsi to, jak ti to spadlo na lopatu. 1:3 je pohádka, které sám nevěříš. A mimochodem, to máš hmotnostní nebo objemový poměr?
- timexy
- Kontaktovat uživatele:
chobotek píše:Timexy, míchal jsi to, jak ti to spadlo na lopatu. 1:3 je pohádka, které sám nevěříš. A mimochodem, to máš hmotnostní nebo objemový poměr?
Nevim čemu bych neměl věřit, ale co si dělám sám sobě, tak si to přeci neošidím...... a snad každý umí počítat kolik tam čeho dá....
Určitě jsi to udělal nejlíp, jak jsi mohl, ale dodržet poměr s lopatou a stavební míchačkou je nemožné. Z každé míchačky vypadne něco jiného a beton jako celek je potom mnohem horší než z betonárky. Dívám se na to z druhé strany, jako ten, kdo do betonu řeže, seká a vrtá (jádrově). Doma míchaný beton byl vždy o poznání horší. Možná to bylo tím, že stavebník lepší beton nechtěl, to netuším, ale na řezu byly vždy patrné lepší a horší vrstvy. Podle toho, jak se zadařilo. Proto je podle mého vhodnější poptat "horší" a levnější beton v betonárce, protože hůř na cenu to asi nevyjde. Píšu asi, protože nevím, kde míchá jaký zlatokop. Ono jde nakonec o to, kolik stojí kubík betonu stejné pevnosti a životnosti, jako ten namíchaný doma; srovnání s tabulkovou cenou betonu C20/25 není fér.
Dobrý beton jde udělat i doma, ale je třeba rozmyslet poměry a pak odměřovat na kyble, ne na lopaty, protože pak poměr lítá od zdi ke zdi. A do toho už se chce málokomu.
Dobrý beton jde udělat i doma, ale je třeba rozmyslet poměry a pak odměřovat na kyble, ne na lopaty, protože pak poměr lítá od zdi ke zdi. A do toho už se chce málokomu.
Záleží jak na co je beton potřeba, ale nikdy sme poměry nějak extra neřešili. 1:4 1:3 a drží všechno. Nevím, jestli by vyšel dům na stejný peníze, kdyby se komplet vše místo míchačky dělalo mixem. Tímto se omlouvám za Neříkejte mi, že základy co lidi dělali v poměru i klidně 1:5 a hůř sou špatný, protože stejně drží 60let bezproblému. Když už sem to načal, tak mi vysvětlete, proč se tak houfně lije vše z betonu. To musí být pak hrůza pro eletrikáře topenáře a řemeslníky. Vychází to líp než klasická cihlová stavba?
Z betonu se leje většinou jen skelet a stropy. Jak tahat v betonu elektriku je vidět na stránkách Koposu Kolín (nebo bylo, nechce se mě to teď ověřovat). Jinak píšu to samé, srovnává se tu cena kvalitního betonu zaručených vlastností s nějakou domácí směsí. A to je srovnání, ze kterého musí vyjít směs z betonárky dražší. No, jak říkají mluvčí obchodních řetězců: "český zákazník je výrazně cenově orientovaný". Takže co za svoje peníze dostane už neřeší.
Timexy, jestli chceš, vyřízni mi kousek svého betonu, uděláme pár testů a zkusíme zjistit, na kolik by vyšel kubík.
Timexy, jestli chceš, vyřízni mi kousek svého betonu, uděláme pár testů a zkusíme zjistit, na kolik by vyšel kubík.
- timexy
- Kontaktovat uživatele:
Řezat nemám co , protože mě krásně vše drží a nemám proč to dělat. Za svým betonem si stojím a taky vše drží a stojí jak má.
Jinak díky za nabídku......
Jinak díky za nabídku......