Kudlův traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
kudla

#16 Nový příspěvek od kudla »

No když zvedneš traktor a zapneš uzávěrku, tak i když točíš jenom jedním kolem, točí se obě ve stejném směru, ale když ji vypneš, točí se každý na jinou stranu, což při brzdění nejde. Dif přece rozděluje nerovnoměrnost otáček kol při zatáčení, takže o kolik zpomalíš jedno kolo, o tolik se bude to druhý točit rychleji. Teda aspoň myslím, že by to tak mělo být.

Ráda

Re:

#17 Nový příspěvek od Ráda »

kudla píše:
Ráda píše:Zdar, stroj pěkný, ale ten závěs bych určitě předělal na otočný......
Díky. Mám otočná oka na všem, co za tím tahám, takže jsem to neřešil. Nechám si ale poradit, byl by lepší otočný?
Zdar, samozřejmě je lepší otočný a ještě by měl být na čepu ve vodorovné rovině, jinak se ti bude při přejíždění větších nerovností lámat.....

traktorfanda

Re: Kudlův traktor

#18 Nový příspěvek od traktorfanda »

Traktor parádní 8) 8) 8) Tak ať slouží.
Ale netuším proč se pan konsruktér nepředstaví osobně vyděl sem od něho už víc strojů a dokonce sem u něho byl i na čumendu s jedním potencionálním zákazníkem. A jeden jeho stroj je kousek ode mě.

traktorfanda

#19 Nový příspěvek od traktorfanda »

Tak teď sem ti u sebe napsal to co už máš promyšlené já sem to původně přehlédl :friends: :friends:

vaclavs

#20 Nový příspěvek od vaclavs »

Je úžasné, jak se dokáží tak mohutné komponenty vměstnat do tak kompaktního stroje 8)

kudla

#21 Nový příspěvek od kudla »

vaclavs píše:Je úžasné, jak se dokáží tak mohutné komponenty vměstnat do tak kompaktního stroje 8)
Jo, je to všechno těsně. I přední blatník jsem musel vyříznout kvůli tyči řízení. Místo na hydrauliku tam je, možná do budoucna. Původně jsem chtěl menší, např. z Ara, ale pak jsem na úkor rozměrů volil materiálovou jistotu :)

BARYN235

#22 Nový příspěvek od BARYN235 »

určitě je to od matesa

Hynek

#23 Nový příspěvek od Hynek »

Ahoj. Tak když už proběhlo testování, tak dodej nějaký fotky a videa 8) . At to tady nespí :) .
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

kudla

#24 Nový příspěvek od kudla »

Hynek píše:Ahoj. Tak když už proběhlo testování, tak dodej nějaký fotky a videa 8) . At to tady nespí :) .
No jsou to takový videa o ničem, kameramanka se mnou jela jenom jednou jako zátěž vlečky s tchánem a štěpkou a stejně nenatáčela v kopci, ale v podstatě na rovině :( Ještě jsem dodělával takovej pidirám, tak to zítra bliknu a dám to sem.

miky v3s

#25 Nový příspěvek od miky v3s »

Ako to vyzera zo spodu(prevodovka a poloosi do naprav) nemate niejake foto dost ma to zaujima :hm:

kudla

#26 Nový příspěvek od kudla »

miky v3s píše:Ako to vyzera zo spodu(prevodovka a poloosi do naprav) nemate niejake foto dost ma to zaujima :hm:
Nějaký fotky jsou na první stránce. Zítra něco vyfotím, ale o moc víc toho vidět nebude, prostě obě poloosy z diferáku a napárovaný na kardany k nápravám.

DIFER

#27 Nový příspěvek od DIFER »

Toto je podle mě nejjednodušši způsob jak udělat 4x4 na bytelnych napravach, nechci se nikoho dotknout ale prvni u koho sem to tu viděl byl Pepa- traktor BUBIN ale ten to ma ještě vic vychytane 4x4x4. Pokud by do toho někdo sěl tak(snad se nepletu) se musi otočit předni difer v obalu a nebo použit zadni a napasovat na mostove roury a je i uzavěrka.
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ

sychrovak

#28 Nový příspěvek od sychrovak »

DIFER píše:Toto je podle mě nejjednodušši způsob jak udělat 4x4 na bytelnych napravach, nechci se nikoho dotknout ale prvni u koho sem to tu viděl byl Pepa- traktor BUBIN ale ten to ma ještě vic vychytane 4x4x4. Pokud by do toho někdo sěl tak(snad se nepletu) se musi otočit předni difer v obalu a nebo použit zadni a napasovat na mostove roury a je i uzavěrka.
Proč otáčet dif??Na předku u takhle malé mršky uzávěrku nepotřebuješ-nevyužiješ.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

DIFER

#29 Nový příspěvek od DIFER »

Podivej se na pridavku v3s kardan na předni nahon se toči v opačnem smyslu něž zadni a to je problem jak použiješ motor z předohrabu kde se toči obě poloosy stejně.
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ

sychrovak

#30 Nový příspěvek od sychrovak »

DIFER píše:Podivej se na pridavku v3s kardan na předni nahon se toči v opačnem smyslu něž zadni a to je problem jak použiješ motor z předohrabu kde se toči obě poloosy stejně.
OK já myslel že tam má rozvodovku z 4x4
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“