Zetor 25A z kopaníc
Re: Zetor 25A z kopaníc
Išlo to super, podmienky dobré, hĺbka orby cca 16-20 cm... Ale ak by sa podarilo zohnať niečo s menším počtom hláv, asi by som ešte jeden prikúpil.
Kúpim blok alebo motor na Zetor 25A- aj bez hlavy a čerpadla
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Slušný výkon ma dobrí motor a tušim aj nove gumi pekne sa to bere tie pneu su aki rozmer a značka tieš by sa my zešli nemisleusem že ten petorak tak zmakne.
Bronťo píše:Slušný výkon ma dobrí motor a tušim aj nove gumi pekne sa to bere tie pneu su aki rozmer a značka tieš by sa my zešli nemisleusem že ten petorak tak zmakne.
Pneumatiky sú cca 20 ročné, ale sú skoro ako nové, keďže 10 rokov stál v garáži. Sú Made in Yugoslavia, značka REKORD, rozmer 12,4 x24
Chlapi, mám na Vás prosbu. Pustil som sa do vstrekovacieho čerpadla, lebo s ním nebolo hádam 20 rokov pohnuté, a bolo by ho treba nastaviť. Mohli by ste mi doporučiť niekoho na západe SR alebo na Morave, kto sa tým zaoberá?
Díky :-)
Díky :-)
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
ahoj mirku dufam zeti prišla sprava odomna ak ne daj mejl, ale nechapem prečo robyš to čerpadlo šak na vydeu to ma zvuk jak cumel aj taha ked usmiči tie puhy
konečne som sa po dlhšej dobe dostal k pc, tak pridávam pár foto zo zvozu sena a ďalšie zo štiepkovania náletov a konárov zo sadu(starú slivku mi zlomil vietor, keď som bol v žatve)
pěkné fotky bylo by video ze štěpkování ?
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402
https://www.rajce.net/a15087402
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
čau Mirku konečne nejake fotky ale pekne to maš ten drtič Pirana od AJAN cz alebo je to iny typ jak dopadlo a posucha čerpadlo?
Dobré .
Mňa tiež zaujíma to štiepkovanie: na akých otáčkych to beží a tak. ..
Videjko by potešilo.
Mihi
Mňa tiež zaujíma to štiepkovanie: na akých otáčkych to beží a tak. ..
Videjko by potešilo.
Mihi
Mihi
Taky se přidávám k prosbě ohledně štěpkovače. To je fabrické a nebo doma?
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Štiepkovač je továrenskej výroby, kupoval som ho v januári priamo od výrobcu- p. Bystroňa z Valašského Meziříčí. Zatiaľ mám poštepkovaných cca 120 rašlových mechov ( 50 kg na zemiaky ), čo je asi 8 m3, štiepka v tom krásne preschne a na zimu sa s ňou už bude kúriť.
Video dodám tak o týždeň-dva, ešte sa chystám na haluzinu zo sadu a v lese mám ešte konáre z letnej ťažby, takže video určite bude.
Traktor štiepkovač v pohode utiahne, točím tak odhadom 1400 ot na motore, čo je asi 450 ot/ min na štiepkovači. Bál som sa, že to nebude dobre vyhadzovať, ale opak je pravdou, komín sa mi podarilo zacpať tak 2x a to tenkými konárikmi. Inak to v pohode zoberie haluz do priemeru 6-7 cm, v dĺžke tak 1,5 m, tenšie to berie aj 2-3 metrové aj mierne košaté. Problém je tú potvoru kŕmiť, niekedy aj dvaja ľudia nestíhajú. Pri dostatočnom množstve materiálu a dobrom prístupe spravím tie 2-3 kubíky ( jedna vlečka na fotke ).
Štiepkoval som náletové dreviny- javor, hrab, potom slivkové a jabloňové konáre a celkom v pohode. Akurát treba s citom vkladať materiál do násypky, aby vás konár neprefackal
Na Z25 je výhoda veľký a ťažký zotrvačník, dlho udrží štiepkovač v otáčkach. Kebyže to ale robím na kšeft a vo väčšom, tam by sa asi skorej uplatnil majorec-kvôli tomu, že dokáže točiť 1000 ot. na vývode cez prevodovku.
Ale ja osobne som s touto mojou zostavou spokojný
P. S. Bronťo- čerpadlo zatiaľ šlape úplne super, mám aj to žhavenie spravené podľa teba, takže aj teraz žhavím tak 15-20 sec. a bez problémov štartujem
Video dodám tak o týždeň-dva, ešte sa chystám na haluzinu zo sadu a v lese mám ešte konáre z letnej ťažby, takže video určite bude.
Traktor štiepkovač v pohode utiahne, točím tak odhadom 1400 ot na motore, čo je asi 450 ot/ min na štiepkovači. Bál som sa, že to nebude dobre vyhadzovať, ale opak je pravdou, komín sa mi podarilo zacpať tak 2x a to tenkými konárikmi. Inak to v pohode zoberie haluz do priemeru 6-7 cm, v dĺžke tak 1,5 m, tenšie to berie aj 2-3 metrové aj mierne košaté. Problém je tú potvoru kŕmiť, niekedy aj dvaja ľudia nestíhajú. Pri dostatočnom množstve materiálu a dobrom prístupe spravím tie 2-3 kubíky ( jedna vlečka na fotke ).
Štiepkoval som náletové dreviny- javor, hrab, potom slivkové a jabloňové konáre a celkom v pohode. Akurát treba s citom vkladať materiál do násypky, aby vás konár neprefackal
Na Z25 je výhoda veľký a ťažký zotrvačník, dlho udrží štiepkovač v otáčkach. Kebyže to ale robím na kšeft a vo väčšom, tam by sa asi skorej uplatnil majorec-kvôli tomu, že dokáže točiť 1000 ot. na vývode cez prevodovku.
Ale ja osobne som s touto mojou zostavou spokojný
P. S. Bronťo- čerpadlo zatiaľ šlape úplne super, mám aj to žhavenie spravené podľa teba, takže aj teraz žhavím tak 15-20 sec. a bez problémov štartujem