Pásová pila na kulatinu
Re: Pásová pila na kulatinu
jaky pouzijes motor? Ja bych chtel dat spis elektromotor, akort presne nevim jakej vykon shanet a taky jaky otacky, ale ty uz bych dopocital podle toho jak rychle ma behat pas. Blby je, ze rychlost posuvu a vykon motoru jsou dost zasadni parametry a s elektromotorem se da jen ezko pridavat/ubirat... Nerad bych to Xkrat predelaval nez najdu spravnej motor...
Rozhodně elektromotor. Oproti benzíňáku je levnější provoz a menší hluk. Sháním něco kolem 5 kw / 1400ot. Známej mi včera nabízel 6,5kw / 2900ot. To se mi zdá na moje šmrdlání dost silný a byla by potřeba velká řemenice. A otáčky jsem si spočítal selským rozumem.
Kolo má průměr 55cm x 3,14 obvod je 172cm. Takže vím že obvodová rychlost za 1 vteřinu 1,72m. Kouknout na doporučenou rychlost pásu danou výrobcem a podle toho dát řemenice.
Kolo má průměr 55cm x 3,14 obvod je 172cm. Takže vím že obvodová rychlost za 1 vteřinu 1,72m. Kouknout na doporučenou rychlost pásu danou výrobcem a podle toho dát řemenice.
Tak si to zopakuj ze silnějšího materiálu.
Neboj, jekly jsou 80x80x5 na ně přijdou ještě navařit matice a trubka je 60x4mm. Hřídel bude 35mm
Ahoj, také jsem si stavěl malou pásovku, má to sice nějaké mouchy, ale řeže pěkně a to je hlavní
Vzhledem k tomu,že jsem servisoval mnoho let pilu polské výroby se stejně řešeným uložením,tak se bojím.freeman píše:Neboj, jekly jsou 80x80x5
volmi: to vypada presne jako stroj, ktery potrebuju. Nemas nekde nejakou fotodokumentaci? Rad bych si to prosel...
Dokumentaci mám jen velmi mizernou http://volmi1.rajce.idnes.cz/Kmenova_pila/ stavěl jsem to stylem pokus - omyl a co dům a kovošrot dal Asi největší chyba byla, že jsem použil materiál na hřídele jen 30mm a při předepsaném napnutí pásu se ohýbají
Hřídel 40mm by byla bez problému, nebo dát ložiska jen do oběžných kol, aby hřídel stála.
Délkou pásu jsem se náhodou trefil do rozměru, co prodává Wood Mizer 3420mm a stojí 350Kč
Hřídel 40mm by byla bez problému, nebo dát ložiska jen do oběžných kol, aby hřídel stála.
Délkou pásu jsem se náhodou trefil do rozměru, co prodává Wood Mizer 3420mm a stojí 350Kč
Něco podobně jednoduchýho chci taky. Asi to dám na kola, aby se to dalo odvézt. Hřídel budu mít 35mm, tak to bude snad v pohodě a druhá je náboj z auta, tam se hřídel točit nebude.
Tak funkční polotovar je hotový. Ještě dodělám elektriku a zakrytuju, aby mi pás neuřízl palici kdyby spadl . Protože mám doma vyšetřený frekvenční měnič, tak mám v plánu dodělat posuv a nastavení výšky udělám taky přes motor. Zvedání je přes dvě trapézovky, motor 5,5kw/1400ot a převod řemenicema na cca 760ot. Rozběh přepínačem hvězda trojúhelník. Nakonec jsem použil kola z auta, protože nic lepšího jsem nesehnal a když se ojedou, tak u kámoše na vrakáči jich jsou tuny. Mám v plánu řezat tak do 10 - 20m3 ročně.
Vypada to presne tak, jak bych si to predstavoval ja. Neplanujes dat nekam vic fotek? Primlouval bych se
Jo dám. O víkendu to asi vytáhnu z dílny a zkusím s tím pořezat nějaký dřevo, tak přidám i videjo
super, tesim se a gratuluju!