UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Franta.cz Pěkná práce
- Vinea 30Hp Comfort
Ukrajinců je stále dost a hrne se sem další bordel, lidí je jak opic, kvadraticky narůstá jejich počet a vždy se najdou pitomci, co půjdou dělat do lesa za pár kaček...pepikorliklocal píše:otazkou je az tu zvostanou jen ty velmi schopni se supertechnikou a zbytek pude na pracak jestli sezenou dřevorubce
Vždyť je zcela běžné dneska, že hajný vyznačí prořezávku, probírku a zadá to samovýrobcům, ti práci udělají, klest vyčistí, paseku pomalu zametou a za dřevo ještě zaplatí 100,- Kč/1 m3
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Nehledám důvody proč to nejde,já hledám způsoby aby to šlo!
- tucnakk
parta z lesa opět žije
Koukám, kde všude se už LS nasraly :-) Kolem ní jsme s eobčas protáhl, když tady byla novinkou...
Jo hold kůrovcová kalamita je k nezastavení, ona byla už loni, hlavně u vojáků.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Jo pěkné fotky Franto. I Šami. Už jsem myslel že máte synkrofalke :-), pak jsem ji ale rozklikl protože jsem neviděl procesor a ouha Lesostavby :-). Ale stejně by se mi teď taková lanovka hodila :-)
Jinak k té včera řešené práci. Jsem se tak vypracoval, že děláme roztroušenou nahodilku a mínusky ve stráních na 4 okresech :-) ať se supertechnika podbízí na silnou hmotu a roviny. A nakonec jsou i hajní, kteří ti ten mýťák na zimu nechají, protože si to spočítají, mít vejjeby bez problémů.
Jinak k té včera řešené práci. Jsem se tak vypracoval, že děláme roztroušenou nahodilku a mínusky ve stráních na 4 okresech :-) ať se supertechnika podbízí na silnou hmotu a roviny. A nakonec jsou i hajní, kteří ti ten mýťák na zimu nechají, protože si to spočítají, mít vejjeby bez problémů.
Pěkný fotky . Budu muset taky něco zase nafotit . Šami co to dělá při zatáčení na tom štítě? Nepadá to?
Ahoj lesáci,topím cca dvacet let dřevem,hlavně suky.Poslední dobou už skoro nejsou protože je vyvážečky vyvezou a jedou do spaloven pak se nedivte že někteří berou i tu probírku jinak totiž nic jinýho nedostanou. To jsou ale jen probírky takže materiál jak říkám papírový dřevo do 10cm průměr.Sniper píše:Ukrajinců je stále dost a hrne se sem další bordel, lidí je jak opic, kvadraticky narůstá jejich počet a vždy se najdou pitomci, co půjdou dělat do lesa za pár kaček...pepikorliklocal píše:otazkou je az tu zvostanou jen ty velmi schopni se supertechnikou a zbytek pude na pracak jestli sezenou dřevorubce
Vždyť je zcela běžné dneska, že hajný vyznačí prořezávku, probírku a zadá to samovýrobcům, ti práci udělají, klest vyčistí, paseku pomalu zametou a za dřevo ještě zaplatí 100,- Kč/1 m3
Chodím hlavně po těžbě uklízet s mačetou,dopoledne do lesa a pak do fabriky na mašinu.
Práci samozřejmě nemůžu počítat to by bylo drahý topení ale hrozně mě to baví. Po ránu když je
přimrzlo je to balzám na duši.Tak at vám mašiny šlapou, kubíky přibejvají a záda drží. zajíc
- jurex
- Kontaktovat uživatele:
DO 10-ti cm bude spíš prořezávka u nás to lidi čistí zadarmo, za dřevo
-
mno s tou stepkou to mi taky hlava nebere dyz si vemu jakej je rozdil dyz das do kamen rok a nebo 4 roky vyschly polinko 1 svítíš 2 topíš a pak jedu kol teplarny a vidim tam ty haldy hnoje tak si řikam třeba se tu jednou bude topit i hlínou
To bude ono,ceny nevím protože jsem sehnal po těžbě dost suků. To bylo ale když soukromník koupil kulatinu na stojato, vytěžil les a potřeboval to vyčistit aby mohl znova zasázet a vrátit majiteli.Teda myslím že to tak bylo,protože jsme se neviděli jen telefonem jsme všechno dojednali a byli oba spokojeni. zajícjurex píše:DO 10-ti cm bude spíš prořezávka u nás to lidi čistí zadarmo, za dřevo
Ono hodně záleží kde taháš jestli na rovině nebo s kopce,když máš ostrou zatáčku kolem stroma tak ti to ten hřeben neudrží ale jinak to docela drží. Ale! Je lepší tam dávat oddenkové kusy a druhé kusy dát jako druhou řadu nato a zatížit kleštěma.Já mám ještě možnost že oddělám kozlík úplně a kusy si naskládám až k ruce podle terénu a drží to tam ještě lépe vlastní vahou. Pak jsem měl jednou tahání v celých délkách a v jednom místě jsem kusy strácel.Tak jsem vytáhl lano z navijáku a celou tu naskládanou várku jsem si vždycky stáhnul lanem a lehce přitáhl k navijáku a bylo to v pohodě. Člověk se u toho naučí i přemýšlet.Pepa 77 píše:Pěkný fotky . Budu muset taky něco zase nafotit . Šami co to dělá při zatáčení na tom štítě? Nepadá to?
Nehledám důvody proč to nejde,já hledám způsoby aby to šlo!
Spojka a brzda není problém, pokud to nejde mechanicky, je řešením použít kapalinové ovládání. Horší to bude s řazením. Já jsem na svém stroji /ne LKT/ brzdu řešil mechanicky táhlem k hlavnímu pedálu, spojku hydraulicky pumpičkou a vypínacím válečkem s posilovačem z Liazu a řazení vhodným tvarováním řadící páky, takže jde řadit zepředu i zezadu. Práce hodně, ale ten výsledek za to stojí.šami1 píše:Otočné pracoviště jako takové mám,ale ty pojezdy? I když,i to je vymyšlené jen se k tomu odhodlat. http://s27.postimg.cc/ymuii0oxv/Fotografie0075_1.jpg
Zdravim, prosím dejte info kde kupujete pneu na traktor? díky