freemanův špalíkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: freemanův špalíkovač
Ano,pane freeman,máte pravdu.Tam předloha není.
Já myslel přidat tam třetí hřídel a zní to zpřevodovat, pak by to neměl bejt problem snad.
Jo když tam nějak napácháš tu předlohu aspoň na převod 2:1 tak potom by to šlo ale to už pak nebudeš muset řešit ty řemenice
Mám to s Vašimi radami trošku v hlavě poskládaný.Bude tam předloha v poměru cca 1:3.Má smysl tam dávat setrvačník,když štěpkuju do 5ti cm a je to připojeno za Z 25 K.V případě kladné odpovědi kam ten setrvák umístit?Na předlohu nebo na jednu z hřídelí co nese nože?
Podle meho, pridat setrvacnik ma urcite smysl, bo zmirnuje razy. Dat ho na predlohou hridel. vyssi otacky = vetsi ucinnost pri stejne vaze.
jestli bude převod z předlohy na hřídel řemenama, tak bych ho dal na jadnu z hřídelí ten setrvák... já než ho nainstaloval, tak se mi to sekalo na polovičních větví než tam házim teď
Moc plodná diskuse.Pánové děkuji a pokračujte se svými zkušenostmi.Doufám,že po úpravě bude špalíkovač sloužit k plné spokojenosti.Ještě jednou díky.
Dnes jsem štěpkovač rozebral.Jsou tam kola o průměru 115 mm a modulu 5.Dle nabídek tam přichází v úvahu pastorek se 12 ti zuby a průměru 7O mm což je poměr 1,75 Bude to stačit.Menší pastorek se asi už nevyrábí.
Jenom 115? jakej průměr ti to bere? Já mám 170 a bere mi to max 65 - 70mm, ale ten převod by mohl stačit, já mam 2,1:1
Bere to do 5ti cm.
to tak vychází
Dnes jsem to konzultoval s jedním mechanikem a ten mi řekl,ať tám dám dvojitý řetězový převod a nebudu se muset zabývat změnousměru otáčení a velikostí pastorku.Tak nevím.....
Pastorek s petkou modulem mam se sedmi zubama mensi uz nejde:-)
Dík,ale už to mám předělané řetězem duplex 12 B v poměru 1 ku 2.
A už to maká?