Špalíkovač Otesánek 95 :-)
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Špalíkovač Otesánek 95 :-)
"A preto sa pohrávam s myšlienkou že tie nože z haroxu nebudem kaliť ale nechám ich tak nasurovo.Čo vy na to??"
Mihi, tabule hardoxu jsou dodávány už v zakalením stavu, takže v žadnem případě nekalit a ani neohřívat!!!! jinak hrozí popuštění a ztráta tvrdosti. Jak už jsem psal, výrobci hardoxu mají na kalení speciální linky a v domácích podmínkách ani v "normální" kalírně se to nepovede zakalit na rozumnou hodnotu tvrdosti.
Takže s Hardoxem pracovat jenom za STUDENA!
Jinak můj špalíkovač je zatím jen poházený různě po dílně a čeká na výrobu rámu a kompletaci. Nejdřív musím ale zprovoznit traktor viz: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=60771
Mihi, tabule hardoxu jsou dodávány už v zakalením stavu, takže v žadnem případě nekalit a ani neohřívat!!!! jinak hrozí popuštění a ztráta tvrdosti. Jak už jsem psal, výrobci hardoxu mají na kalení speciální linky a v domácích podmínkách ani v "normální" kalírně se to nepovede zakalit na rozumnou hodnotu tvrdosti.
Takže s Hardoxem pracovat jenom za STUDENA!
Jinak můj špalíkovač je zatím jen poházený různě po dílně a čeká na výrobu rámu a kompletaci. Nejdřív musím ale zprovoznit traktor viz: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=60771
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..
Ok, hardox je už teda vyriešený, nebude sa kaliť...
Pribudlo niečo nové, ložiská na Otesánka, takže pomaly toho pribúdá:
6310 -4KS
6307 -2ks
Mihi
Pribudlo niečo nové, ložiská na Otesánka, takže pomaly toho pribúdá:
6310 -4KS
6307 -2ks
Mihi
Mihi
ja mam noze 19 436 zatial makaju akurat ked som tam hodil rebrik aj z klincami vystrbilo mi ich ale to by aj hardox takze to je jedno co tam das, ja keby som robil nove noze dam hardox
Tak opäť niečo nové, aspoń pomáličky dávam dokopy súčiastky.
Už mám urobené strmene čo budú držať pokope bočné platne:
Tie kratšie budú na vrchu, to drážkovanie v strede strmeńov som nedával vyrábať... , matroš som použil z ručných činiek čo som našiel v šrote.:
Spodné strmene sú dlhšie, ak by som chcel špalíkovač prichytiť aj na rám , tak taká malá predpríprava:
Mihi
Už mám urobené strmene čo budú držať pokope bočné platne:
Tie kratšie budú na vrchu, to drážkovanie v strede strmeńov som nedával vyrábať... , matroš som použil z ručných činiek čo som našiel v šrote.:
Spodné strmene sú dlhšie, ak by som chcel špalíkovač prichytiť aj na rám , tak taká malá predpríprava:
Mihi
Mihi
-
čau budu sledovat stavbu, mám v plánu stavět něco podobného. Ozubená kola mám stejný, jen mám to vnitřní drážkování odřízlý, plánuju použít svěrná pouzdra. Jak máš vymyšlené spojení hřídele a ozubeného kola? Použiješ to drážkování?
To se musí kalit co to dá....
Kľudne sleduj, budem rád
Urobím prírubu vonok 62 mm diera 45mm a drážka na perko 12-14 mm. Prírubu vložím do kolesa a keď nastavím nože tak príruby zavarím do kolies. Taký mám plán.....
Páči sa mi aj Tvoja varianta, ako si dostal von to drážkovanie? si to nahrial autogénom?
Mihi:-)
Urobím prírubu vonok 62 mm diera 45mm a drážka na perko 12-14 mm. Prírubu vložím do kolesa a keď nastavím nože tak príruby zavarím do kolies. Taký mám plán.....
Páči sa mi aj Tvoja varianta, ako si dostal von to drážkovanie? si to nahrial autogénom?
Mihi:-)
Mihi
-
aha...rozumím. Tak snad ten svár bude držet, nemám zkušenosti se svařováním ozubeného kola, je určitě nějak zušlechtěný a to by mohlo být problém při sváření... zkušenější určitě poradí.
Vnitřní drážkování jsem odřízl na drátové řezačce a díru jsem udělal 80H8 pro svěrný pouzdro.
Vnitřní drážkování jsem odřízl na drátové řezačce a díru jsem udělal 80H8 pro svěrný pouzdro.
To se musí kalit co to dá....
mozes ho kludne zvarat nic sa mu nestane, zvaracka ho nedokaze tak zohriat aby ti cementacnu vrstvu porusilo
Mihi radšej to vnutri pekne osustruž a daj zverne puzdo a nie perka pri tom tvojom brutalnom špalikovani
1000 mechov tyždene tie perka vymlati
1000 mechov tyždene tie perka vymlati
Chlapi, čo by ste povedali na motor 1D80 na špalíkovač???
Mám ho doma, neviem v akom stave, tak len tak rozmýšľam....(nech si na 25-ke trošku odpočinie kardan..)
Mihi
Mám ho doma, neviem v akom stave, tak len tak rozmýšľam....(nech si na 25-ke trošku odpočinie kardan..)
Mihi
Mihi
vnitřek ozubeného kola jsem taky upravoval, není to nic hrozného, jen mít ty správné nástroje. Sváření bylo to nejmenší
MOJE AUKCE =>>> http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=10788130
Tak a mám doma zase nejaký dielik do nášho špalíkovača:
Hardox 500:
Každému novému dielu som .
Ďakujem kamarátovi za hardox.
Mihi
Hardox 500:
Každému novému dielu som .
Ďakujem kamarátovi za hardox.
Mihi
Mihi
A už sa mi vrátili aj hriadele od frézara
Nakoniec som ich nechal ofrézovať na 55X55 mm a 3ks dier na nožík na závit M12 a 2 perká 14mm a dlžka 70 mm.
Ďakujem Miro.
Ale sú krásne....
Mihi
Nakoniec som ich nechal ofrézovať na 55X55 mm a 3ks dier na nožík na závit M12 a 2 perká 14mm a dlžka 70 mm.
Ďakujem Miro.
Ale sú krásne....
Mihi
Mihi
Tak som si našiel čas a narezal som závity na hriadele na špalíkovač...
A malá nehoda.... , ešte že mi zostal aj vonku kúsok, navaril som matku a išiel von..
Tak nabudúce....
Mihi
A malá nehoda.... , ešte že mi zostal aj vonku kúsok, navaril som matku a išiel von..
Tak nabudúce....
Mihi
Mihi