Tomovo TZ 4K 14

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: Tomovo TZ 4K 14

#721 Nový příspěvek od Tom »

Tak jsem dneska dovezl avizované příslušenství - postřikovač. Původně určený za MT7 032, výroba Agrimehanika, 180 litrů, 6m záběr, 540 otáček na vývoďáku. Budu trošku upravovat, rozšíření rozchodu na 82 cm, větší kola (kvůli světlé výšce), úprava čerpadla na šestidrážkovou hřídel a výroba uchycení na M6. Za TK to prozatím neplánuji, TK je moc nízké, a bylo by to celé moc dlouhé.
Jinak jak jsem loni neúspěšně bojoval s mandelinkou, letos mě likviduje plíseň. Porost rozvrácený, žlutý, stříkal jsem před týdnem Kuprikolem, musím teď v týdnu znova, ale nezdá se mi, že by to nějak pomáhalo.... Spíš k horšímu. No uvidíme... Kdyby plíseň zůstala jen na listech, tak chuj s tim, ale mám strach, že to skočí i na brambory... :(
Obrázek Obrázek Obrázek
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

AnryZ

#722 Nový příspěvek od AnryZ »

Pěkný postřikovač.K těm bramborám- kuprikol je spíše taková prevence.Jakmile je porost chycen,tak to je zbytečný stříkat kuprikolem- neléčí a je celkově slabý(je ho možné použít i v bio zemědělství).A je to doopravdy plíseň? Se žloutnutím brambor se potýká téměř celá republika- nedostatek srážek.Já mám brambory celkem zdravy a teď mě taky chřadnou a žloutnou natě před očima.Čekám na vodu jak na Boží smilování.

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#723 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Acrobat MZ WG
Je to na pleseň zemiakovú aj na Alternáriová škvrnitosť zemiakových listov.
http://www.slovosivex.sk/?mn=5&cg=1144
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

Tom

#724 Nový příspěvek od Tom »

Kluci díky za rady, schválně sem zítra hodím fotku.
Jinak mám takový technický problém, vyměnil jsem lanko spojky (musel jsem ho trošku zkrátit - tu smyčku pro upevnění na pedál posunout), no prve jsem na té lanové spojce strhl závit na matce (ten kousek něčeho, kde jsou asi tři závity nad sebou)... nechápu, jak něco co má držet nejde dotáhnout.... ale to nic, normální matka, poladil jsem to, babral jsem se s tím asi třičtvrtě hodiny... Jezdil jsem s tím včera jak jsem škubal pletivo ze starého plotu, dneska jsem před nastartováním zmáčkl spojku a ozval se nechutný skřípavě-vrzavý zvuk. Zjistil jsem, že vyústění lanka z bowdenu a oko pro uchycení na pedál nejsou v ose, takže to lanko dře o ten dutý šroub na konci bowdenu. Promazal jsem to, zlepšení nula. Pro jistotu se mi ta lanová spojka polovila, takže jsem dneska zase jezdil bez spojky. Už je to opravené, ještě jsem lanovou spojku pojistil, tak snad už to bude dobré. Ovšem, vrže to pořád... jsem zvědav, jak dlouho to lanko vydrží, než se prodře :'(
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#725 Nový příspěvek od Antony30011 »

Mám trošku sviňskou radost, že nejsu jedinej kdo bojuje se spojkou a lankem :D :friends:

Tom

#726 Nový příspěvek od Tom »

Bude mě to tak dlouho srát, že ten držák bowdenu na kloubu naříznu, ťuknu do něho a trošku ho nakloním ať je to v ose... Dokud traktor jede, tak vrzání nejde slyšet (kupodivu :smich: ) ale než nastartuju.... vrrrrr :vztek:
TomAgro@seznam.cz

Tom

#727 Nový příspěvek od Tom »

Nejvíc mě na tom štve to, že to lanko má na konci nalisovaný ten čurament na ovládání spojky... nebýt toho, tak si to udělám sám, za pár korun a tak jak chci... no příště :smich:
TomAgro@seznam.cz

frezak001

#728 Nový příspěvek od frezak001 »

Taky bojuji se spojkou v zimě mi prasklo tak jsem udělal na rychlo lanko ručky na auto a potom si koupil origo ale to dělaný bylo skoro lepší tohle se furt vytahuje a stojí za prd :vztek: :vztek: :vztek:
ZETOR je životní styl

Jenik.F
Kontaktovat uživatele:

#729 Nový příspěvek od Jenik.F »

Tom píše:Nejvíc mě na tom štve to, že to lanko má na konci nalisovaný ten čurament na ovládání spojky... nebýt toho, tak si to udělám sám, za pár korun a tak jak chci... no příště :smich:
Ahoj Tome,
ja si koupi lanko na Avii,asi brzdove.Melo takovy bazmek zelezny na konci, ten jsem odrizl a na druhem zustal valecek..Lanko je silenjsi a valecek taky.Delka akorat.Spodni packu se sroubem na stelovani pred pedalem jsem rovnal kladim a vyztuzil,taky nebyl v rovine ;-)
Žádný učený z nebe nespadl a proto mám hubu a radši se zeptám. No a ... :-D
MT 8 150.32 a čelní nakladač ND 5 060 z Humpolce
MT8-132.2; TON; Bubnovka 130; Cronimo EF 125; NSN10 2B; PON 25
PF 62 a všemožné nářadí k ní

radek

#730 Nový příspěvek od radek »

Lanko jsem použil z ruční brzdy favorit,závit jsem na konci opatrně odpiloval,až zustalo lanko.Držák lanka na kloubu srouvnal kladivem a na pedalu pasovinu uřizl a znovu navařil aby to šlo do roviny a nedřelo.

Tom

#731 Nový příspěvek od Tom »

Jo, srovnám to, a v případě, že lanko opět zklame, tak vyrobím nové, dle vašich návrhů.
TomAgro@seznam.cz

ZELENÁČ

#732 Nový příspěvek od ZELENÁČ »

Tom píše:Bude mě to tak dlouho srát, že ten držák bowdenu na kloubu naříznu, ťuknu do něho a trošku ho nakloním ať je to v ose... Dokud traktor jede, tak vrzání nejde slyšet (kupodivu :smich: ) ale než nastartuju.... vrrrrr :vztek:
Já jsem to s lankem musel vyřešit takhle. Když jsem předělával řízení na hydrauliku tak mi ten navařenej bazmek tak dlouho překážel až jsem chytl flexu a uříznul ho. Pak jsem ho chtěl navařit zpět, ale samozřejmě jsem to zjistil až nebylo k čemu přidělat lanko a všechno v laku. Na hlavu 12mm šroubu jsem navařil prodlouženou 8mm matku a do kloubu navrtal díru přesně proti pacce na spojce. Nevědomky jsem tak i vyřešil problém s nesouosostí packy a držáku protože teď si můžu regulovat i výšku aby to šlo přímo proti sobě. Dokonce se to ani nepovoluje.

Obrázek

Tom

#733 Nový příspěvek od Tom »

Super tip, děkuji 8)
TomAgro@seznam.cz

Tom

#734 Nový příspěvek od Tom »

Aby to nevypadalo, že se nic neděje, tak přikládám nějaké fotky... Omlouvám se za jejich kvalitu, mám poškrábané sklíčko před čočkou :(
Nový vozík za TK (původně za MT8 050 - oje sedí výškově parádně, jenom dodělat nové bočnice a podlahu, staré byly to skoro desíti letech co to stálo venku úplně shnilé).

Obrázek Obrázek

Sklizený česnek, políčko slunečnic a dýní...

Obrázek Obrázek Obrázek

Sklizeň brambor... poprvé ve větší míře byl zapojen motorobot M6, jelikož ten jeho technický stav není stále úplně vynikající (neřadí 3,4; moc nebrzdí,... tak je to jeho použití trochu omezené... nicméně chytá parádně, a je to super pomocník... a fotka i s malotraktoristkou, která mi M6ku neustále bere :smich: ) Brambory zatím nejsou sklizené všechny, dneska jsme v závěru promokli úplně na kůži, jen než jsme to všechno schovali, takže pokračování až jak bude sucho... Na fotce je necelá polovina úrody.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
TomAgro@seznam.cz

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#735 Nový příspěvek od Antony30011 »

Ten řádek vypadá pěkně 8) letos bude snad dobrej rok

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“