Zetor 25 A od Filipa

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
saimon25

Re: Zetor 25 A od Filipa

#721 Nový příspěvek od saimon25 »

Sniper píše:mihi: Ted nerobi, asi ma pauzu, nebo co a vsechny uz prodal.

55,-E je dost, ale asi to budu muset dat :-/
Chlapy ked budem robyt tak az cez zimu a na tej konzole mu chyba ešte vystuha a radius nema podla originalu ale pre domace potreby stači

filippo

#722 Nový příspěvek od filippo »

Konečne prestalo pršať tak sa pracovalo :prace: . Rozobral som náhradnú prevodovku a vymontoval som poloosi. Červený zetor 25 má totiž odrezané - skrátené poloosi a nemôžem tam dať originál kolesá zo zetora 25 A. Vymontované poloosi samozrejme dostanú komplet nové ložiská a guferá. Potom nastane výmena poloosi ale ešte musím troška počkať lebo ľudia budú chcieť teraz po daždi ešte asi oborávať zemiaky kým bude zem mäkšia lebo ešte pred týždňom keď som oborával to bol poriadny betón. Uvidím v akom stave bude prevodovka na traktore, hlavne kulisa radenia rýchlostí lebo to tam dosť lieta. A možno tomu pomôže iba nová radiaca páka. Iba tak z pohľadu na odkrytú prevodovku usudzujem, že výmena radiacej kulisy radenia rýchlostí by si važadovala rozpolenie traktora že ? A na čo slúži ten šroubik na prevodovke označený červenou šípkou ? Díky vopred za rady. Filippo

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

mihi

#723 Nový příspěvek od mihi »

Ideš pekne, tie nové kolesá budú 8)
Nie som si istý..ale neslúži ten malý šrobik ako zaistenie tej hriadelky ktorá mení pomalé a rýchle rýchlosti??, nie je pod skrutkou pružinka s guličkou a tá potom zaaretuje hriadeľku aby sama nevyskočila???Ale nie som si na 100% istý... :-/

Mihi :)
Mihi

filippo

#724 Nový příspěvek od filippo »

Mihi, asi to môže byť na to ako píšeš. Ináč ešte chcem dodať, že ľavá poloos má ľavý závit a pravá poloos má pravý závit. Podša toho sa dajú aj poloosi identifikovať. Pýtal som sa tu na to na fóre ale nikto si to nepamätal a až prax to ukázala ako to je.

filippo

#725 Nový příspěvek od filippo »

Dnes sú už obidve poloosi kompletne zrepasované a pripravené na výmenu za tie skrátené čo sú na traktore.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ináč pri zháňaní poloosí ani neviem ako sa doma ocitli tri druhy poloosí z čoho som ostal troška prekvapený. Podľa konštrukčného riešenia mi to vychádza asi tak, že mám doma jednu poloos z traktora Z-25 N kde nie je ešte žiadna možnosť pripojenia spodných ramien. Jednu poloos zo Z-25 A len s jedným hrubším a dlhším štiftom a dve poloosi zo Z-25 K s dvoma štiftami na ktoré ide ešte konzola v tvare polmesiaca pre uchytenie spdného ramena hydrauliky na spoločnom čape aj pre španovák ramien. Opravte ma ak sa mýlim. Prikladám foto troch druhov poloosí:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

mihi

#726 Nový příspěvek od mihi »

Pekné foto a aj info o poloosiach určite pomôže.
Díky :)

Mihi
Mihi

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#727 Nový příspěvek od McPeci »

vypadá to že K mělo hydrauliku pevnější :cert:
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Sniper

#728 Nový příspěvek od Sniper »

McPeci píše:vypadá to že K mělo hydrauliku pevnější
Muselo, když bylo prioritně postaveno na kultivační práce. Proto mělo i druhý filtr oleje.

Áčko je zase rychlejší, když tahalo vleky. Vše má svůj řád a pořádek, tedy mělo, dneska to už neplatí...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

cyrrev

#729 Nový příspěvek od cyrrev »

Pekná práca, úcta a obdiv k zachovávaniu dedovizne. Mám zetor 25k rok výroby 1961 používaný k bežným prácam na dedine. Neviete vo vašom blízkom okolí o diskoch alebo kompletných kolesách na k-áčko. Mám záujem o kúpu.

Cyril

filippo

#730 Nový příspěvek od filippo »

Dnes sa brúsilo len sa tak prášilo :prace: 8) . Ešte musím obrúsiť a troška porovnať zadné blatníky a bude sa striekať. Chcem to najprv všetko pripraviť a až potom sa pustím do rekonštrukcie traktora. Znova som dnes natrafil na konštrukčné rozdiely na nábojoch Z-25 A a čumel som jak puk ako sa to postupne menilo a zdokonaľovalo. Ktovie v čom sú ešte rôzne odchýlky o ktorých ani netušíme až kým to nerozoberieme :-/ . Dokonca aj v kľukovej skrini motora sú konštrukčné odchýlky. Niektoré motory majú medzi kľukovkou a spodným vekom s chladiacimi rebrami prepážku s otvormi aby mohol dole stekať olej a niektoré motory to nemajú vôbec. Veľká škoda, že pri výmene poloosí treba dávať dole aj brzdy, čo je zbytočná strata času :zly: . Do prevodovky mám už doma aj origo hustý olej Paramo PP - 44. 8)

Obrázek Obrázek Obrázek

Brúsenie závaží bol zážitok - štyri hrubé štetcové vrstvy farby (červená, sivá, zelená, čierna) :pistol: . Odniesla si to chudák aj flexa. Na konci práce sa nedala vypnúť. Musel som ju jednoducho vytiahnúť zo siete. Od prehriatia sa asi zapiekol vypínač a treba kúpiť a vymeniť nový. Robiť sa s ňou dá, ale už to nie je na 100 %.

Obrázek Obrázek Obrázek

Libor Z25

#731 Nový příspěvek od Libor Z25 »

no pěkná práca 8) , já jsem to taky dělal , ale ne flexou , ale jehlicovou pistolí na vzduch tzv.otloukačka :D , no šlo to pěkně ,Chudák flexa , no šak sa spraví, tchánovi to dělá taky ale jen někdy , skus vypínač vyčistit.Jestli sis všimnul, aj to závaží je starší :) poznáš to podle výřezu na ventilek , novější závaží měly větší výkroj,Já mám foto na svém vlákně někde tak mrni ,mám jedno to a jedno to :D .Jo prosím Tě , olej v převodovce je to jediné co mě už čeká na výměnu někdy , napíšeš mi do sz třeba kolik Tě stál ten olej ? :) Díky moc
Libor :-)

filippo

#732 Nový příspěvek od filippo »

Libore, díky za nové informace. Pozriem si to v Tvojom vlákne.
Olej Paramo PP - 44 som si objednal cez internet pomocou e-shopu a o dva dni bol olej už doma.
Nie je to žiadna tajnosť. Za 20 litrov oleja som spolu aj s dopravou kuriérovi zaplatil 82,16 €. Ešte jeden kanister sa mi zvýšil keď som robil modrú 25-ku takže teraz mám doma spolu asi 33 litrov tohoto olela. V príručkách sa píše, že do prevodovky ide až 35 litrov ale mne tam vošlo len asi 28 litrov. Ináč ten olej sa na Slovensko dováža z Česka takže u vás by mal byť asi lacnejší ale aj tak je to poriadna pálka. Prevodovka sa ale chová celkom ináč ako keď tam je len riedky PP 90 a tečie to z každej strany a najhoršie to je keď to prejde až do bŕzd a je to ptom už totálne v prdeli. Cez Google si vyhľadaj kde kúpiš u vás najlacnejšie. Pre porovnanie pridávam obrázky.

Obrázek Obrázek

Libor Z25

#733 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Díky moc :) vím že je drahý , ale čekal jsem míň :D nevadí , má to čas , někdy to dám do kupy :) .No právě PP 90 ani 80 nemá cenu tam dávat , jednak to mosí hučet a jednak jak píšeš chčije to z kama se podíváš :smich:

Sniper

#734 Nový příspěvek od Sniper »

Libor Z25 píše:Díky moc :) vím že je drahý
110,- Kč/ 1 litr drahý? Převodový olej? Tohle je hodně dobrá cena ;-) 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Libor Z25

#735 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Sniper píše:
Libor Z25 píše:Díky moc :) vím že je drahý
110,- Kč/ 1 litr drahý? Převodový olej? Tohle je hodně dobrá cena ;-) 8)
jasné 8) já to myslel , že je dražší než ostatní.Ale jak jsem se tak díval , tak ta cena je asi fakt dobrá :)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“