Hynkův Hektor 25A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Hynek

Re: Hynkův Hektor 25A

#16 Nový příspěvek od Hynek »

Tak jsem dneska pětedváci vyštrachal trochu pohledově lepší komín. Vzpoměl jsem si že mám doma starý komín ze 69tky, tak jsem ho hned předělal a hned ten traktor vypadá o trošičku líp :) .

Hlavně už si pokuřuje pěkně navrh do vzduchu a né mě do ksichtu :) .

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No a když jsem byl v terénu, tak jsou zkoušel převodovku a redukci. Převodovka to bude ta rychlá a šestka tak je taky. Když se to na silnici rozmotá, tak to letí jak oheň :rally: :smich: .

A světe div se, tak redukce funguje 8)

Když je páka tak

Obrázek

Tak jsou rychlosti normální, ale když je tak

Obrázek

Tak na malou řadu je ráda že se hne z místa. Sotva se plazí a má neskutečnou silu. Velká řada se pak v podstatě chová jak malá :friends: .
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

Libor Z25

#17 Nový příspěvek od Libor Z25 »

To musim videt :shock: :shock: :shock: 8) to musim videt :smich: ,unikaaaaaat :ano: :nakladacek: mas dalsi peknou hracku :)
Libor :-)

Sniper

#18 Nový příspěvek od Sniper »

Hynek píše:Ale jsme zvědavý na vás, jak se ukážete když dojedete :friends: .
... a sakra :red: :smich:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Sniper

#19 Nový příspěvek od Sniper »

Libor Z25 píše:To musim videt :shock: :shock: :shock: 8
Jsem ti říkal, udělej si v pátek čas a zajedem za Hynkem :pivo: a možná vemu i staršího kolegu, co tyhle traktory pamatuje ve službě coby klučisko a vyrostl na nich, tak jako my na 69/70/72 a 77.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Hynek

#20 Nový příspěvek od Hynek »

Hračky jsou potřeba, člověk si musí dělat radosti :wink: . Pak by z toho života nic neměl..

A jak říkám, peníze se musí točit :) .

V pátek jste očekáváni všeci, třeba si to Libor rozmyslí a dojede taky :) .

Pokecáme, pojezdíme, prozkoumáme a na konec můžem zajít na ti pivo :pivo: .

A měl bych kluci dotaz, jakou sedačku koupit?? Jestli ten origo lavor, jak má třeba Sniper. Nebo tu starší jak má filippo? Mám v plánu koupit chybející kastlíky, tak bych zrovna řešil aji tu sedačku :) .

A pak bych chtěl aji lízátka :) .

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

Sniper

#21 Nový příspěvek od Sniper »

Hynek: Pokud se můžu přimluvit, zjisti co nejvíce o tomhle konkrétním traktoru a nakonec zjistíš, jak byl vybaven a k čemu sloužil a podle toho ho stroj a dávej dohromady.

Ten odpružený lavor jsem sháněl rok, nejdříve jsem odmítl dát 3.500,- Kč a stejně byl i tak hned pryč, takže jsem vyčkával a nakonec koupil hromadu rezavého, křivého šrotu za který jsem uvalil tolik, co nikdy nikomu neřeknu :smich: a dal ji trochu dohromady, zatím funguje ;-)
Kastlík na baterky jsem měl i s krytem, ale taky nechápu za kolik se nabízí k prodeji :evil:

Jestli chceš, můžu ti zapůjčit originál výfuk než si seženeš nový originál, je sice trochu dotlučený, ale patří na 25-ku a ne jak ta tvoje rozhledna, cos tam dal :smich:

TATRA NEZNÁ BRATRA

Hynek

#22 Nový příspěvek od Hynek »

No právě že konkrétně o tom traktoru jsem nic nezjistil. Původní majtel tomu moc nehověl a ani nevědě že tam nějaká redukce je.. Vlastně aji já jsem do včerejška nevěděl, na co tam ta páka je :) .

A zatím co jsem listoval v dobovím materiálu, tak tam jsem o té rekukci nenašel ani zmíňku :-/ ..

Právě chci jak dojedeš, pohledat nějaký výrobní čísla a k něčemu se dopátrat. Třeba k roku výroby :zapomel: .

Jinak tvojí nabídky na zapůjčení komínu si vážím, ale neřeš to :friends: . Tady tu rozhlednu, jak říkáš :D jsem tam dal jen dočasně místo toho lapače jisker co tam byl původně.. Ted´mi to aspoň nepokuřuje do ksichtu a má to hezčí zvuk. Když mě pak dáš kontak kde jsi koupil ty, tak ho koupím nový :) .

Když jsem hledal ND, tak jsem narazil na tohle

http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail= ... %A1%C3%A1k

a

http://stroje.bazos.cz/inzerat/35129970 ... aktory.php

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

Sniper

#23 Nový příspěvek od Sniper »

Každopádně nespěchat, vyčkávat, hodně věcí seženeš i na burzách a budeš mít o to i větší radost, když ti to dá nějakou tu práci, než to jednoduše jako novoděl koupit za nekřesťanské prachy. Nejhezčí zvuk má právě 25-ka s originál laufem bez lapače jisker, hezky si pohvizdává ;-)

TATRA NEZNÁ BRATRA

Bellian

#24 Nový příspěvek od Bellian »

Tak taky se přidám k uvítání a pochválení za koupi tohoto výborného stroje. Přiznávám, že tu páku redukcí jsem taky nikdy neviděl. V příručkách jsem ji taky nezaznamenal.

Určitě bych se zastavil na čumendu, plánuji o prázdninách výlet vaśím směrem, tak jsem si říkal, že bych se k vám případně zastavil, pokud y to nevadilo :) .

Druhý inzerát v bazaru je kousek odemně, letos jsem tam byl se svojí 25 na srazu. No, řeknu ti k tomu jedinou věc, dá se to sehnat levněji než u Aleše.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od McPeci »

redukce na zetor 25?? :o drsné nak to vypadá vevnitř?? ví vůbec někdo jak to funguje???? jí to chci taky :D
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Hynek

#26 Nový příspěvek od Hynek »

Redukce funguje normálně, přeřadíš tu páku a pak už to jede jak šnek :D .

Jinak ted´přes víkend jsem nakoupil nějaký věci. Kastlík na baterku, přístrojovku, vzduchojem, dinamo s držákem a nějaký drobnosti :) .
Nakonec jsem objednal aji nový a originální komín 8) .
Zítra snad něco nafotím :) .

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od McPeci »

je ale fakt že se na něm někdo hodně vyřádil :D lidová tvořivost je nevyspitatelná :D snažil jsem se o té přídavné převodovce něco zjistit ale nic moc jen že nejde mít tu převodovku a náhon boční kosy současně :/

jestli tu redukci nechceš rád ji s tebou vyměním za náhon kosy i s kosou :D :cert:
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Hynek

#28 Nový příspěvek od Hynek »

Jj to se teda vyřádil :evil: ale nic co by se nedalo vrátit do původního stavu :) ..
O té redukci jsem zjistil to stejný co ty.. Asi toho moc nebylo a neví se o tom :-/ .

A dávat ju pryč určitě nebudu, pěkně zůstane tam kde je :321: :smich:

Tady jsou věci co jsem o víkendu zatím sehnal :)

Obrázek

A tady jsem vyfotil nohavice poloos bez čepů pro šavle hydrauliky

Obrázek

Obrázek

Ještě jsem v mezičase namontoval na rychlo utočenou kulu na vozík, posekal trávu a hned jsem to šel vyzkoušet jak to funguje :)

Obrázek

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

saimon25

#29 Nový příspěvek od saimon25 »

Hynek píše:Jj to se teda vyřádil :evil: ale nic co by se nedalo vrátit do původního stavu :) ..
O té redukci jsem zjistil to stejný co ty.. Asi toho moc nebylo a neví se o tom :-/ .

A dávat ju pryč určitě nebudu, pěkně zůstane tam kde je :321: :smich:

Tady jsou věci co jsem o víkendu zatím sehnal :)

Obrázek

A tady jsem vyfotil nohavice poloos bez čepů pro šavle hydrauliky

Obrázek

Obrázek

Ještě jsem v mezičase namontoval na rychlo utočenou kulu na vozík, posekal trávu a hned jsem to šel vyzkoušet jak to funguje :)

Obrázek
Tak ako som už pisal tychto traktorov je malo a mynimum,trufam si povedat že je cenejši ako Z25N
Ja byt tebou tak ho spravim podla origo a na zrazoch Z25 si na :pohar: Daj mu pekne remenicu etažovy zaves (ktore robym :smich: :smich: ),lizatka ,pružinovu sedačku ,atd ako to ma byt a bude krasavec

Libor Z25

#30 Nový příspěvek od Libor Z25 »

No dle tech nohavic si myslim,ze Hynek ma prave ten Zetor 25 N ,kde se davaly lizatka a hydraulika se jeste vyvijela 8) není to nejstarsi typ ale typ po inovaci predni napravy,kdy se jeste nemontovaly hydrauliky,neni na nem ani priprava pro hydrauliku a etazove zavesy se davaly prave na traktory s hydraulikou :) .Na tehle byvala tazna lista ktera tam je a na ty 4 diry pro srouby se montofal zaves ,ktery si podobny koupil Sniper,podobny jako je z V3S.Kazdopadne mas dobry kousek,jen popravis plecharinu a udelas puvodni palubovku,ne jak ntam nekteri davaji ty hnusne budiky,ktere mas ted na te palubce :shock: :smich:
Libor :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“