Hynkův Hektor 25A
Re: Hynkův Hektor 25A
Tak jsem dneska pětedváci vyštrachal trochu pohledově lepší komín. Vzpoměl jsem si že mám doma starý komín ze 69tky, tak jsem ho hned předělal a hned ten traktor vypadá o trošičku líp .
Hlavně už si pokuřuje pěkně navrh do vzduchu a né mě do ksichtu .
No a když jsem byl v terénu, tak jsou zkoušel převodovku a redukci. Převodovka to bude ta rychlá a šestka tak je taky. Když se to na silnici rozmotá, tak to letí jak oheň .
A světe div se, tak redukce funguje
Když je páka tak
Tak jsou rychlosti normální, ale když je tak
Tak na malou řadu je ráda že se hne z místa. Sotva se plazí a má neskutečnou silu. Velká řada se pak v podstatě chová jak malá .
Hlavně už si pokuřuje pěkně navrh do vzduchu a né mě do ksichtu .
No a když jsem byl v terénu, tak jsou zkoušel převodovku a redukci. Převodovka to bude ta rychlá a šestka tak je taky. Když se to na silnici rozmotá, tak to letí jak oheň .
A světe div se, tak redukce funguje
Když je páka tak
Tak jsou rychlosti normální, ale když je tak
Tak na malou řadu je ráda že se hne z místa. Sotva se plazí a má neskutečnou silu. Velká řada se pak v podstatě chová jak malá .
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
... a sakraHynek píše:Ale jsme zvědavý na vás, jak se ukážete když dojedete .
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Jsem ti říkal, udělej si v pátek čas a zajedem za Hynkem a možná vemu i staršího kolegu, co tyhle traktory pamatuje ve službě coby klučisko a vyrostl na nich, tak jako my na 69/70/72 a 77.Libor Z25 píše:To musim videt 8
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Hračky jsou potřeba, člověk si musí dělat radosti . Pak by z toho života nic neměl..
A jak říkám, peníze se musí točit .
V pátek jste očekáváni všeci, třeba si to Libor rozmyslí a dojede taky .
Pokecáme, pojezdíme, prozkoumáme a na konec můžem zajít na ti pivo .
A měl bych kluci dotaz, jakou sedačku koupit?? Jestli ten origo lavor, jak má třeba Sniper. Nebo tu starší jak má filippo? Mám v plánu koupit chybející kastlíky, tak bych zrovna řešil aji tu sedačku .
A pak bych chtěl aji lízátka .
A jak říkám, peníze se musí točit .
V pátek jste očekáváni všeci, třeba si to Libor rozmyslí a dojede taky .
Pokecáme, pojezdíme, prozkoumáme a na konec můžem zajít na ti pivo .
A měl bych kluci dotaz, jakou sedačku koupit?? Jestli ten origo lavor, jak má třeba Sniper. Nebo tu starší jak má filippo? Mám v plánu koupit chybející kastlíky, tak bych zrovna řešil aji tu sedačku .
A pak bych chtěl aji lízátka .
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
Hynek: Pokud se můžu přimluvit, zjisti co nejvíce o tomhle konkrétním traktoru a nakonec zjistíš, jak byl vybaven a k čemu sloužil a podle toho ho stroj a dávej dohromady.
Ten odpružený lavor jsem sháněl rok, nejdříve jsem odmítl dát 3.500,- Kč a stejně byl i tak hned pryč, takže jsem vyčkával a nakonec koupil hromadu rezavého, křivého šrotu za který jsem uvalil tolik, co nikdy nikomu neřeknu a dal ji trochu dohromady, zatím funguje
Kastlík na baterky jsem měl i s krytem, ale taky nechápu za kolik se nabízí k prodeji
Jestli chceš, můžu ti zapůjčit originál výfuk než si seženeš nový originál, je sice trochu dotlučený, ale patří na 25-ku a ne jak ta tvoje rozhledna, cos tam dal
Ten odpružený lavor jsem sháněl rok, nejdříve jsem odmítl dát 3.500,- Kč a stejně byl i tak hned pryč, takže jsem vyčkával a nakonec koupil hromadu rezavého, křivého šrotu za který jsem uvalil tolik, co nikdy nikomu neřeknu a dal ji trochu dohromady, zatím funguje
Kastlík na baterky jsem měl i s krytem, ale taky nechápu za kolik se nabízí k prodeji
Jestli chceš, můžu ti zapůjčit originál výfuk než si seženeš nový originál, je sice trochu dotlučený, ale patří na 25-ku a ne jak ta tvoje rozhledna, cos tam dal
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
No právě že konkrétně o tom traktoru jsem nic nezjistil. Původní majtel tomu moc nehověl a ani nevědě že tam nějaká redukce je.. Vlastně aji já jsem do včerejška nevěděl, na co tam ta páka je .
A zatím co jsem listoval v dobovím materiálu, tak tam jsem o té rekukci nenašel ani zmíňku ..
Právě chci jak dojedeš, pohledat nějaký výrobní čísla a k něčemu se dopátrat. Třeba k roku výroby .
Jinak tvojí nabídky na zapůjčení komínu si vážím, ale neřeš to . Tady tu rozhlednu, jak říkáš jsem tam dal jen dočasně místo toho lapače jisker co tam byl původně.. Ted´mi to aspoň nepokuřuje do ksichtu a má to hezčí zvuk. Když mě pak dáš kontak kde jsi koupil ty, tak ho koupím nový .
Když jsem hledal ND, tak jsem narazil na tohle
http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail= ... %A1%C3%A1k
a
http://stroje.bazos.cz/inzerat/35129970 ... aktory.php
A zatím co jsem listoval v dobovím materiálu, tak tam jsem o té rekukci nenašel ani zmíňku ..
Právě chci jak dojedeš, pohledat nějaký výrobní čísla a k něčemu se dopátrat. Třeba k roku výroby .
Jinak tvojí nabídky na zapůjčení komínu si vážím, ale neřeš to . Tady tu rozhlednu, jak říkáš jsem tam dal jen dočasně místo toho lapače jisker co tam byl původně.. Ted´mi to aspoň nepokuřuje do ksichtu a má to hezčí zvuk. Když mě pak dáš kontak kde jsi koupil ty, tak ho koupím nový .
Když jsem hledal ND, tak jsem narazil na tohle
http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail= ... %A1%C3%A1k
a
http://stroje.bazos.cz/inzerat/35129970 ... aktory.php
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
Každopádně nespěchat, vyčkávat, hodně věcí seženeš i na burzách a budeš mít o to i větší radost, když ti to dá nějakou tu práci, než to jednoduše jako novoděl koupit za nekřesťanské prachy. Nejhezčí zvuk má právě 25-ka s originál laufem bez lapače jisker, hezky si pohvizdává
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Tak taky se přidám k uvítání a pochválení za koupi tohoto výborného stroje. Přiznávám, že tu páku redukcí jsem taky nikdy neviděl. V příručkách jsem ji taky nezaznamenal.
Určitě bych se zastavil na čumendu, plánuji o prázdninách výlet vaśím směrem, tak jsem si říkal, že bych se k vám případně zastavil, pokud y to nevadilo .
Druhý inzerát v bazaru je kousek odemně, letos jsem tam byl se svojí 25 na srazu. No, řeknu ti k tomu jedinou věc, dá se to sehnat levněji než u Aleše.
Určitě bych se zastavil na čumendu, plánuji o prázdninách výlet vaśím směrem, tak jsem si říkal, že bych se k vám případně zastavil, pokud y to nevadilo .
Druhý inzerát v bazaru je kousek odemně, letos jsem tam byl se svojí 25 na srazu. No, řeknu ti k tomu jedinou věc, dá se to sehnat levněji než u Aleše.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
redukce na zetor 25?? :o drsné nak to vypadá vevnitř?? ví vůbec někdo jak to funguje???? jí to chci taky
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Redukce funguje normálně, přeřadíš tu páku a pak už to jede jak šnek .
Jinak ted´přes víkend jsem nakoupil nějaký věci. Kastlík na baterku, přístrojovku, vzduchojem, dinamo s držákem a nějaký drobnosti .
Nakonec jsem objednal aji nový a originální komín .
Zítra snad něco nafotím .
Jinak ted´přes víkend jsem nakoupil nějaký věci. Kastlík na baterku, přístrojovku, vzduchojem, dinamo s držákem a nějaký drobnosti .
Nakonec jsem objednal aji nový a originální komín .
Zítra snad něco nafotím .
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
je ale fakt že se na něm někdo hodně vyřádil lidová tvořivost je nevyspitatelná snažil jsem se o té přídavné převodovce něco zjistit ale nic moc jen že nejde mít tu převodovku a náhon boční kosy současně :/
jestli tu redukci nechceš rád ji s tebou vyměním za náhon kosy i s kosou
jestli tu redukci nechceš rád ji s tebou vyměním za náhon kosy i s kosou
Robert ;)
Jj to se teda vyřádil ale nic co by se nedalo vrátit do původního stavu ..
O té redukci jsem zjistil to stejný co ty.. Asi toho moc nebylo a neví se o tom .
A dávat ju pryč určitě nebudu, pěkně zůstane tam kde je
Tady jsou věci co jsem o víkendu zatím sehnal
A tady jsem vyfotil nohavice poloos bez čepů pro šavle hydrauliky
Ještě jsem v mezičase namontoval na rychlo utočenou kulu na vozík, posekal trávu a hned jsem to šel vyzkoušet jak to funguje
O té redukci jsem zjistil to stejný co ty.. Asi toho moc nebylo a neví se o tom .
Ještě jsem v mezičase namontoval na rychlo utočenou kulu na vozík, posekal trávu a hned jsem to šel vyzkoušet jak to funguje
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
2× Zetor SUPER 50
Zetor 25A "Hektor"
2× vrak Škody 30
Tak ako som už pisal tychto traktorov je malo a mynimum,trufam si povedat že je cenejši ako Z25NHynek píše:Jj to se teda vyřádil ale nic co by se nedalo vrátit do původního stavu ..
Ja byt tebou tak ho spravim podla origo a na zrazoch Z25 si na Daj mu pekne remenicu etažovy zaves (ktore robym ),lizatka ,pružinovu sedačku ,atd ako to ma byt a bude krasavec
No dle tech nohavic si myslim,ze Hynek ma prave ten Zetor 25 N ,kde se davaly lizatka a hydraulika se jeste vyvijela není to nejstarsi typ ale typ po inovaci predni napravy,kdy se jeste nemontovaly hydrauliky,neni na nem ani priprava pro hydrauliku a etazove zavesy se davaly prave na traktory s hydraulikou .Na tehle byvala tazna lista ktera tam je a na ty 4 diry pro srouby se montofal zaves ,ktery si podobny koupil Sniper,podobny jako je z V3S.Kazdopadne mas dobry kousek,jen popravis plecharinu a udelas puvodni palubovku,ne jak ntam nekteri davaji ty hnusne budiky,ktere mas ted na te palubce
Libor :-)