Mazací lis u TZ-4K 14
Re: Mazací lis u TZ-4K 14
Zdar mistři, mám dotaz k mazacímu lisu.Mám ho rozebraný a nevím jestli v otvoru k připojení trubičky k odsávání z klikové skříně patří kulička nebo ne.
Hele jsem přesvědčený že nepatří, sice už je to rok, co jsem to měl rozebraný naposled, ale nic takového si nevybavuju. Jediná kulička/kuličky - podle verze provedení - by měla být nad pístkem/pístky jako axiální ložisko...
Zdravím,zohňal som motor1D90TA z centrály.pred štartovaním som chcel zistiť či maže lis,ale som zistil že ten môj má štyri vývody na ktoré sa dajú namontovať holendrové skrutky M8x1.Pri pohľade na motor
z predu ,po ľavej strane je vývod na sitkový filter,pohľad z čela je vývod na plstený filter,na pravej strane
je mazanie valca.tak sú aj tvarované trubky na mazanie.Čo ma prekvapilo,je ďalší vývod z čerpadla-4-tý
ten je vzadu na čerpadle,medzi čerpadlom a sitkovým filtrom.Keď som mal čerpadlo vonku a skúšal vrtačkou točiť v smere hodinových rúk, čerpadlo bolo hadičkami napojené na jednotlivé akože filtre a výtlak,tak hadička ktora bola napojená na tento vývod sala olej z pokusnej nádržky.Podotýkam,že na čerpadle nie je žiadny štítok ktorým by bol známy typ čerpadla na porovnanie s originálom.Vie niekto kam
patrí napojiť tento vývod ? Má niekto stýmto problémom nejaké skúsenosti ? Ďakujem za vyriešenie problému a za odpoveď !!!
Jozef
z predu ,po ľavej strane je vývod na sitkový filter,pohľad z čela je vývod na plstený filter,na pravej strane
je mazanie valca.tak sú aj tvarované trubky na mazanie.Čo ma prekvapilo,je ďalší vývod z čerpadla-4-tý
ten je vzadu na čerpadle,medzi čerpadlom a sitkovým filtrom.Keď som mal čerpadlo vonku a skúšal vrtačkou točiť v smere hodinových rúk, čerpadlo bolo hadičkami napojené na jednotlivé akože filtre a výtlak,tak hadička ktora bola napojená na tento vývod sala olej z pokusnej nádržky.Podotýkam,že na čerpadle nie je žiadny štítok ktorým by bol známy typ čerpadla na porovnanie s originálom.Vie niekto kam
patrí napojiť tento vývod ? Má niekto stýmto problémom nejaké skúsenosti ? Ďakujem za vyriešenie problému a za odpoveď !!!
Jozef
resim problem s olejovim cerpadlem, cerpadlo mi tlaci olej pouze jednim vyvodem (do trubicky k valci) do trubicky co vede podle obrazku v odkazu filcovemu filtru mi olej nejde
kde hledat zavadu problem
danke za rady
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
kde hledat zavadu problem
danke za rady
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
jak dlouho jsi měl tk nastartovaný? On ten olej musi prve stýc pod kliku do sítka pak do lisu a přes plstěný zpátky do předního víka.
nastarotovany chvilku bylo, kdyz odsroubuju dve trubicky z cerpadla to kterych se ma tlacit olej tal jedna je porad sucha a druha je trochu od oleje ale ted se nevitlaci az k pistu
Pokud jsi to vevnitr slozil spravne, tak cerpadlo se na trubky zapojit spatne snad ani neda. Cerpadel bylo vic provedeni a tezko takhle posoudit, jake mas zrovna ty.
Obecne: jeden pistek slouzi pouze jako odsavaci, v nekterych provedenich cerpadel se u nej ani nedal nastavovat zdvih stavecim sroubem. Ten pak tlaci olej k olejovemu filtru.
Mnohem podstatnejsi je ten druhy vytlacny pistek, ktery tlaci olej k pistu. To je ten, ktery nema privod oleje trubkou, ten si nasava primo z prostoru cerpadla. Ten se nastavuje stavecim sroubem na urcite mnozstvi dodavky oleje, uz jsem to tu nekde driv popisoval, nepamatuju si z hlavy kolik to je. To je podstatne. Pistky se navzajem nemaji zamenovat. Plus vyzkouset to musis s plne zaplavenym cerpadlem o oleji a tocenim na spravnou stranu. Na rychlosti otaceni nezalezi, za urcity pocet otacek musi natlacit urcite mnozstvi oleje...viz forum, uz se to tu mockrat resilo.
Obecne: jeden pistek slouzi pouze jako odsavaci, v nekterych provedenich cerpadel se u nej ani nedal nastavovat zdvih stavecim sroubem. Ten pak tlaci olej k olejovemu filtru.
Mnohem podstatnejsi je ten druhy vytlacny pistek, ktery tlaci olej k pistu. To je ten, ktery nema privod oleje trubkou, ten si nasava primo z prostoru cerpadla. Ten se nastavuje stavecim sroubem na urcite mnozstvi dodavky oleje, uz jsem to tu nekde driv popisoval, nepamatuju si z hlavy kolik to je. To je podstatne. Pistky se navzajem nemaji zamenovat. Plus vyzkouset to musis s plne zaplavenym cerpadlem o oleji a tocenim na spravnou stranu. Na rychlosti otaceni nezalezi, za urcity pocet otacek musi natlacit urcite mnozstvi oleje...viz forum, uz se to tu mockrat resilo.
Vidím tam červený silikon jseš si jistý že to není přicpané nejakým cuckem?
ta fotka neni moje ale prisel sem na to ze je tam strzeny zavit na jednoum z tech sroubku co to drzi pohromade, a to cerpadlo se jakoby otvira a myslim si ze to ntlaci olej tam kam ma ale nezerou zpet do vany
mněl nekdo nové čerpadlo olejové neboli mazaci lis mně se trošku kouše jeto spravně kdiž je noví
-
Když jsem generálkoval motor, tak jsem namontoval fungl nový mazazí lis (nikoli repasovaný), koupen přímo u p.Šálka a nijak nedrhnul.
dnes jsem tam by dělato ta kulička stou pružinkou