fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#3136 Nový příspěvek od poulm »

Možná by se někomu hodily na předek na ZTéčko:
http://stroje.bazos.cz/inzerat/36340449 ... 70-R20.php
Obrázek
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

František K

#3137 Nový příspěvek od František K »

Zdravim chlapy,nechce se mi tu pročítat tolik stránek , proto se ptám máte někdo zkušenosti s výměnou brzdových prasátek u zt . Traktor stál dlouho venku a proto si myslím,že jsou zarezlé,při ovzdušňování nám všade kapalina teče,ale pedál vůbec netáhne. Pumpička je nová, je to náhrada z nečeho jiného,ale podle parametrů by to měla v pohodě stíhat. Máte nějakou radu? Pro nás je to nový stroj nemáme se zt moc zkušeností . :) díky :)
Moje stránky : http://nase-traktory.webnode.cz/ - Nové

hotday

#3138 Nový příspěvek od hotday »

Vitaj v klube,

uchytenie prasiatok pasuje z A31, tie co su 38mm, treba len urobit medzikruzok na sustruhu a skratit vstupny odliatok pre privod kapaliny na valceku. ja som osobne prerobil aj hlavny brzdovy na 32mm tiez z avie, jednocinny. ale staci aj 22mm liaz, akurat ti bude slabsie chytat brzda. pri normalnych jazdach to nebudes citit, len ked uz budes vo velmi kopcovitom terene...

poulm

#3139 Nový příspěvek od poulm »

Před časem jsem tu dával fotky autovleku, který jsem si koupil za ZTéčko na vození težších věcí s tím, že si ho nechám přetypovat na traktorový.
Tak už se mi to po dlouhých peripetií podařilo, pokud se někdo na něco takového chystáte,tak postup je asi takový:

Nejdříve je třeba první papír "Vyjádření výrobce" z Panavu Senice na Hané, je potřeba si pro něj zajet osobně se svým TP + žádost o vyjádření, poštou neposílají, cena 3025Kč s DPH.
Pak je potřeba zajít na místní odbor dopravy,podat žádost na přestavbu vozidla,na vyjádření mají měsíc + 15dní než vyjádření nabyde právní moc z důvodů možnosti odvolání. Pokud je jejich vyjádření kladné a souhlasí s přestavbou,tak se pak odeberete na nejblyžší STK pro nákladní vozidla,kde se provede klasická STK (u nás 600kč) + se vydá Protokol technického stavu nutný k přestavbě (dalších 2000kč) S těmito papíry se opět odberete na místní odbor dopravy,kde podáte žádost na zápis změn v TP, kde to nadále prozkoumají a mají další měsíc + 15dnů na vyjádření,pokud bude jejich Vyjádření kladné, tak vám vystaví nový TP nebo přepsaný starý TP se změněnými údaji (Automobilový na Traktorový, rychlost 80 na 40, tažné oko z 50 na 40mm popř. jiné změny) tohle stojí dalších 1000kč + nová pojistka cca 200-300kč popř. přepis na vás 700kč.
Takže sakumpikum tahle sranda vyjde na cca 7000kč, plus cca 3 měsíce pobíhání po úředech,nějaké nervy když se něco zasekne,čas a palivo proježděné autem či traktorem,no a sem tam ta nějaká štědrost na usmířenou, takže mé přímé náklady by se daly zaokrouhlit na 10tis Kč.

tomous

#3140 Nový příspěvek od tomous »

No a jak by to bylo v případě výroby vleku třeba schvarzmuller, krone, apod. ? Plánuju něco na balíky.

František K

#3141 Nový příspěvek od František K »

Díky za radu chlapi problém je vyřešen,nakonec se nám to podařilo rozchodit :) . Ale mám další dotaz :) nevíte někdo číslo simeringu co je u hardy spojky u bloku motoru dost nám to teče a chtěl bych to vyměnit. jinak tady je nějaké foto jak stál dlouhou dobu v kopřivách :) . - http://postimg.cc/gallery/1io2qgikw/ . Kdyby někdo měl navíc ty boční plechy co kryjí spojku tak bych je odkoupil . :)
Naposledy upravil(a) František K dne stř čer 25, 2014 6:08 pm, celkem upraveno 1 x.

poulm

#3142 Nový příspěvek od poulm »

tomous píše:No a jak by to bylo v případě výroby vleku třeba schvarzmuller, krone, apod. ? Plánuju něco na balíky.
Myslím,že by ti to vyjádření poskytl nějaký autorizovaný servis či prodejce u nás.Holt se to lehce říká,ale hůř realizuje,každopádně je to neustálé běhání, ježdění a ptaní :-/

poulm

#3143 Nový příspěvek od poulm »

František K píše:Díky za radu chlapi problém je vyřešen,nakonec se nám to podařilo rozchodit :) . Ale mám další dotaz :) nevíte někdo číslo simeringu co je u hardy spojky u bloku motoru dost nám to teče a chtěl bych to vyměnit. jinak tady je nějaké foto jak stál dlouhou dobu v kopřivách :) . - http://postimg.cc/gallery/1io2qgikw/ . Kdyby někdo měl navíc ty boční plechy co kryjí spojku tak bych je odkoupil . :)

Paráda,další zachráněný kousek před hutí 8)

František K

#3144 Nový příspěvek od František K »

poulm píše:
František K píše:Díky za radu chlapi problém je vyřešen,nakonec se nám to podařilo rozchodit :) . Ale mám další dotaz :) nevíte někdo číslo simeringu co je u hardy spojky u bloku motoru dost nám to teče a chtěl bych to vyměnit. jinak tady je nějaké foto jak stál dlouhou dobu v kopřivách :) . - http://postimg.cc/gallery/1io2qgikw/ . Kdyby někdo měl navíc ty boční plechy co kryjí spojku tak bych je odkoupil . :)

Paráda,další zachráněný kousek před hutí 8)
Díky,no moc k tomu nescházelo :)

poulm

#3145 Nový příspěvek od poulm »

No,pokud to zprovozníš,tak ti to ještě určitě poslouží.Je s TP?
Do převodovky jses koukal,jestli tem není něco vysypané?
Jinak tohle vlákno ti v mnohém pomůže,akorát to chce pár večerů na pročtení a stáhnutí obrázků či odkazů.
Brzdy mne taky čekají,ale zatím jsem to poléčil tím,že jsem místo brzdovky nalil převodový olej a od té doby se už neztrácí 8) :D

František K

#3146 Nový příspěvek od František K »

poulm píše:No,pokud to zprovozníš,tak ti to ještě určitě poslouží.Je s TP?
Do převodovky jses koukal,jestli tem není něco vysypané?
Jinak tohle vlákno ti v mnohém pomůže,akorát to chce pár večerů na pročtení a stáhnutí obrázků či odkazů.
Brzdy mne taky čekají,ale zatím jsem to poléčil tím,že jsem místo brzdovky nalil převodový olej a od té doby se už neztrácí 8) :D
Jo jo do převodovky sem se nekoukal,ale je na všechny rychlosti tichá kupodivu i na trojku, jinak s tp není,ale mám od toho techničák který byl odhlášen v roce 2003 a dočetl jsem se,že by to šlo obnovit tak uvidím,kdyby ste stim obnovením měl někdo zkušenosti tak dejte vědět. :) Jinak nemáte někdo od traktoru katalog nd.Stáhl jsem si příručku. tak bych to chtěl mít komplet. :)

poulm

#3147 Nový příspěvek od poulm »

Katalog dílů mám i v el. podobě,je to v němčině,ale má to 270Mb,to asi přes email neprocedím :-/

Když si přečteš mojí zkušenost,jaká křížová cesta je k přetypování vleku,tak mne oblévá hrůza,co vše musí být potřeba k obnovení zrušeného TP.To si raději kup nějaké platné TP,třeba i z 300ky,občas se objevují.Jedny měl tuším na prodej "pepíček"
Ale zkusit to můžeš,uvidíš co ti řeknou na úřadě,docela by mne to zajímalo. ;-)

CBS

#3148 Nový příspěvek od CBS »

Pekný kúsok, tá červená farba napovedá, že to ZT nemusí byť v zlom stave, niekto musel mať dôvod, pre to, že už dávno neskončilo rozpálené 8)

hotday

#3149 Nový příspěvek od hotday »

Takze vitaj v klube!!!

slusny ulovok, vypada to byt typ C, len tak z fotiek...ale podla toho ako to vypada odstrojene, ze to asi vela nerobilo...a je aj celkom kompletny...fakt slusny ulovok, aka bola cena ak to nieje tajne???

urcite ked budes menit gufero na kluke, tak nezaskodi skontrolovat loziska na spojke a axialnu volu spojky v prevodovke. tiez je dobre si skontrolovat pridavnu prevodovku, ta dostava tiez dost zabrat...aky ti to drzalo tlak oleja? na volnobeh a zohriaty?

František K

#3150 Nový příspěvek od František K »

Díky za uvítání chlapy,no gufero na klice už je vyměněné,měli jsme totiž chladič v opravě tak sme to tam rovnou povyměnovali, motor jde pěkně, nastartovali jsme ho ještě na místě po cca 8 letech,traktor byl používán jen na orbu tedy jen jednou v roce :) . Majitel měl původně 3 zt dvě zt 300 a jedno zt 303 . pak koupil 12045 a už to neobnovil,ale co tu čtu tak si myslim,že zt 303 tahá o něco líp. No ale zpět k motoru traktor jsme přivezli po ose asi 15-20 km.Po dojezdu hned přišla na řadu vyměna oleje v motoru. :) . S tou spz uvidím,je na to nějaká speciální technická prohlídka nebo se zajede normálně na stk?

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“