Svářecí technika
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svářecí technika
OK, dám si na to pozor. Jak říkám, mám novou flexu tak hned pojede. Tohle bylo jen na zkoušku, u svařování to obrousím. Já se nejvíc bál nastavení toho plynu a to sem celkem poznal po uchu. Co sem to na ten mag pustil na plno tak to provařilo i 10mm, což je pro mě maximum a příjemné zjištění
jůůů
popkuď chceš svařovat materiál v takové podobě jak je na obrázku tak už se nanic jinyho ani ptat nemusiš protože to bude dycky dělat neco co nemá
necos tu psal o zamrzlym redukčáku a hasičáku, to by ale bylo normální pokuď je to hasičák bez úpravy tak ten místo plynu póští do budiku sníh kvuli stoupací trubce, čili zjistit jestli je upravené totiž bez trubky nebo s trubkó, odmontovat redukčák a zkusit ufóknót bude li stříkat snih je to jasné a pro svařování je nutno otočit bombu hore kopytem
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
netěsnosti zjistíš jarovů vodů zeber nejaků plechovku daj tam trochu jaru a zalej větší trochů vody cca 1:20 a štětcem natři všechny spojovací místa od bomby přez redučák až k magnetventilu ve svářečce.
jak to bublinkuje máš někde úník
to co psali kluci je pravda včetně toho obracení hasičáku no já ho sice neobracám a zatím mě nezamrzl ale taky nevařím kolejnice...ve flašce od hasičáku býva když je plná cca 50 barů pracovní tlak nastavuju na cca 3 bary a ještě za redučákem mám ventilek, na kterém přiškrtím průtok mám normální kyslíkový upravený budík co je k autogenu...
teď jsem sehnal pro bráchu 205ku kitina za 8-mičku
http://www.peddy.cz/index.php?main_page ... s_id=19532
jak to bublinkuje máš někde úník
to co psali kluci je pravda včetně toho obracení hasičáku no já ho sice neobracám a zatím mě nezamrzl ale taky nevařím kolejnice...ve flašce od hasičáku býva když je plná cca 50 barů pracovní tlak nastavuju na cca 3 bary a ještě za redučákem mám ventilek, na kterém přiškrtím průtok mám normální kyslíkový upravený budík co je k autogenu...
teď jsem sehnal pro bráchu 205ku kitina za 8-mičku
http://www.peddy.cz/index.php?main_page ... s_id=19532
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady pánové. Holt, stále je se co učit
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
tohle je naprd, podle mě jdi tam nejde co2 do hořáku, tohle se mě ze začátku taky stávalo. Tohle není čistotou plechu ale tím, že ti tam nejde ochranný plyn.
Věrný člen agresorů.com
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nebo malej tlak? Hořákem to fučí. Zvýšil sem ze 2bar na 4bar a už aj při svařování slyším, že to tam fučí budu asi ještě jednou muset zajet za známým svářečem
sorry za kvalitu sváru, jednak sem to vařil rychle po škole a navíc venku na zemi v kleče
první je klasicky s CO2
tohle je s CO2 ale na hnusném plechu kde byla silná koroze
a zde je sváření čistého plechu, ale bez ochranného plynu
proto si myslím, že tobě tam nejde dostatečně moc plynu, když se podíváš na svár s CO2 a zarezlým plechem zjistíš, že u mě je té strusky o hodně míň. Tudíž ti tam nejde moc ceočka
první je klasicky s CO2
tohle je s CO2 ale na hnusném plechu kde byla silná koroze
a zde je sváření čistého plechu, ale bez ochranného plynu
proto si myslím, že tobě tam nejde dostatečně moc plynu, když se podíváš na svár s CO2 a zarezlým plechem zjistíš, že u mě je té strusky o hodně míň. Tudíž ti tam nejde moc ceočka
Věrný člen agresorů.com
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Paradni ukazka diky! Hnedka poznavam ten svuj typ
kdyby nešel plyn tak to bublá a svary vypadaji úplně jinakromus145 píše:tohle je naprd, podle mě jdi tam nejde co2 do hořáku, tohle se mě ze začátku taky stávalo. Tohle není čistotou plechu ale tím, že ti tam nejde ochranný plyn.
malej traktorista v malým traktoru
to je moc, zbytečně vyfučíš plyn, stačí v klidu pod 1Antony30011 píše:Nebo malej tlak? Hořákem to fučí. Zvýšil sem ze 2bar na 4bar a už aj při svařování slyším, že to tam fučí budu asi ještě jednou muset zajet za známým svářečem
malej traktorista v malým traktoru
a tak co podle tebe to je? Plech má očištěný, jediná možnost je, že mu tam nejde dostatek plynu. Nebo to svařoval když foukalo a CO2 mu odnášel vítrSadra17 píše:kdyby nešel plyn tak to bublá a svary vypadaji úplně jinak
Věrný člen agresorů.com
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nefoukalo, sem v zavetri a plyn sem mel pri tom svarovani na obrazku sem mel asi 2-3bar a jako pri svarovani se mi to spatny nezdalo. Ale to ani pri tech 4-5ti no. Kamos mi radil dokonce 7 bar ale to uz se mi zdalo spatny...
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo v první řadě se nenastavuje tlak ale prutok plynu škrtícím výstupním ventilkem z redukčního ventilku a následně kontrolovat nasazovacím prutokoměrem
Jde množství ply nu ne o jeho tlak!!
už jsem to tu psal
Prutok plynu je vec docela zbytecne precenovana .Pokud se nejedna o trvale svareni(rozumej profi) tak za idealnich podminek staci prutok od 4-6 l/min (drat 08 1) vetsinou mala hubice plyn CO2 zadny pruvan ani vitr ,venku ,na hranach ,v nucenych polohach samozrejme vice.Pokud svarim v praci mam nastaveno na 1 drat 10-14 l/min vetsi hubice proudy do 280 A, smesny plyn na svarovne odsavani a obcas otevrene dvere takze i drtek pruvan.Chci tim rict ze mnohem vic zalezi na masine a jejim stavu a konkretni nez na prutoku plynu.
Ale spatne je mit ho malo(pory ve svaru coz je nepripustna vada,a take pokud je ho moc(zpusobuje turbulence tim prisavani vzduchu a take pory ve svaru) obecne prutok na chovani svarecky nema podstatny vliv.
Ps: u tebe to bude antony spíš malá postupová rychlost + malý dofuk plynu,zkus nejdříve svary bez rozkyvu (postupová rychlost je větší než u elektrody klidně 2až3 *větší něž u elektrody
Jde množství ply nu ne o jeho tlak!!
už jsem to tu psal
Prutok plynu je vec docela zbytecne precenovana .Pokud se nejedna o trvale svareni(rozumej profi) tak za idealnich podminek staci prutok od 4-6 l/min (drat 08 1) vetsinou mala hubice plyn CO2 zadny pruvan ani vitr ,venku ,na hranach ,v nucenych polohach samozrejme vice.Pokud svarim v praci mam nastaveno na 1 drat 10-14 l/min vetsi hubice proudy do 280 A, smesny plyn na svarovne odsavani a obcas otevrene dvere takze i drtek pruvan.Chci tim rict ze mnohem vic zalezi na masine a jejim stavu a konkretni nez na prutoku plynu.
Ale spatne je mit ho malo(pory ve svaru coz je nepripustna vada,a take pokud je ho moc(zpusobuje turbulence tim prisavani vzduchu a take pory ve svaru) obecne prutok na chovani svarecky nema podstatny vliv.
Ps: u tebe to bude antony spíš malá postupová rychlost + malý dofuk plynu,zkus nejdříve svary bez rozkyvu (postupová rychlost je větší než u elektrody klidně 2až3 *větší něž u elektrody
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
-
a mne to pripada jeste trosku studeny,neprohraty,narostlý nahoru,ale to muze bejt jak uvadi exot mala rychlost postupu svarovani a nebo studeny,jak rikam ja.ale uz se k tomu blizis. v prutoku co2 bych to nehledal.a tady je napoveda http://www.mig-welding.co.uk/wire-speed.htm .anglicky nerozumim,ale tak nak z prekladace sem pochopil,ze zacina obracene.s nizkym proudem,pomalou rychlosti a pak proud,rychlost dratu pridava.opacne,nez to delam ja.celkem pri tomhle anglickym zpusobu hrozi zakapnuti pruvlaku.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí