Na převodu litráže vody na hmotnost se asi nedá nic zkazit. Ale tipuji, že zbytek "železa" - válce a rámu, bude podstatně těžší, než odhadovaných 60 kg. Asi bych ještě metrák přidal .malotraktorpetr píše:tak mas 360l=360kg +jeste vaha valce bez naplne = tak to bude asi okolo 420kg to je slusny valec
Malá 70 od Vladimíra2
Re: Malá 70 od Vladimíra2
Sice jsi nenapsal tloušťku stěn u těch profilů, ale zhruba jsem to spočítal na úctyhodných 490kg, jen válec bez vody Jen ta samotná roura má 362kg
Tipoval jsem od oka - a uvažoval stěnu roury cca 8 mm a určitě menší šířku.
Vidím, že i tak jsem se pořádně "seknul" . Péťo, když použiju Tebou spočítanou hmotnost železa (roury) a ještě k tomu dotížení vodou, tak jsme na nějakých 730 kg . To je stejné číslo jako "metr na vojně" .
A komplet vše: 850 kg to už je vysoká matematika
Vidím, že i tak jsem se pořádně "seknul" . Péťo, když použiju Tebou spočítanou hmotnost železa (roury) a ještě k tomu dotížení vodou, tak jsme na nějakých 730 kg . To je stejné číslo jako "metr na vojně" .
A komplet vše: 850 kg to už je vysoká matematika
no já teda počítal a vyšlo mě cca 310kg hmotnost válce. No kdybych vycházel z toho tvého výpočtu tak hmotnost celku 490-362=128kg. A já teda nevím, ale to mě přijde moc na těch pár jeklů. No až se budu nudit tak to sčítnu.BohousSPE píše:Sice jsi nenapsal tloušťku stěn u těch profilů, ale zhruba jsem to spočítal na úctyhodných 490kg, jen válec bez vody Jen ta samotná roura má 362kg
Věrný člen agresorů.com
...špatně čteš . Ten rám není z jeklíků ...romus145 píše:no já teda počítal a vyšlo mě cca 310kg hmotnost válce. No kdybych vycházel z toho tvého výpočtu tak hmotnost celku 490-362=128kg. A já teda nevím, ale to mě přijde moc na těch pár jeklů. No až se budu nudit tak to sčítnu.BohousSPE píše:Sice jsi nenapsal tloušťku stěn u těch profilů, ale zhruba jsem to spočítal na úctyhodných 490kg, jen válec bez vody Jen ta samotná roura má 362kg
Kluci, nehádejte se o kila . Představu +/- máme. Důležité je, že to tady žije .
Vladimíre, v sobotu jedeš Jankovice? Já se tam zřejmě nedostanu, ale co kdyby náhodou ?
Vladimíre, v sobotu jedeš Jankovice? Já se tam zřejmě nedostanu, ale co kdyby náhodou ?
ajo tak to sory to víš ve škole jedním okem sem jedním tamVladimír2 píše:...špatně čteš . Ten rám není z jeklíků ...romus145 píše:no já teda počítal a vyšlo mě cca 310kg hmotnost válce. No kdybych vycházel z toho tvého výpočtu tak hmotnost celku 490-362=128kg. A já teda nevím, ale to mě přijde moc na těch pár jeklů. No až se budu nudit tak to sčítnu.BohousSPE píše:Sice jsi nenapsal tloušťku stěn u těch profilů, ale zhruba jsem to spočítal na úctyhodných 490kg, jen válec bez vody Jen ta samotná roura má 362kg
Věrný člen agresorů.com
no já totiž bral stěnu 20tku protože při tom pohledu to zkreslovalo a k tomu všemu sem to nečet tažkže sory
Věrný člen agresorů.com
Však se nic neděje Ale že to má Vláďa pořádnej válec, co? Myslel jsem si jako Míra, že je to nějaký "plecháč" co jsem ho takhle viděl na fotkách a ono prdlajs
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Já na přibližné výpočty používám stránky Ferony (http://www.ferona.cz/cze/katalog) kde mají ke skoro každému výrobku dva pro tento účel vhodné údaje - váhu jednoho metru délky (nebo 1m2 plochy, nebo váhu celého výrobku - u plechů atd), a délku na 1 tunu váhy (nebo jiný srovnatelný údaj). Bohužel podobně velkou trubku v sortimentu nemají. Našel jsem podobný (ale ne stejný) průměr o síle ale jen 4mm. Pro přibližnou představu +/- pár kg to asi stačí, ale moc přesné to nebude, už proto, že nesedí přesně ani jeden rozměr, a pouhé násobení síly stěny není přesné Nicméně vynásobením na patřičnou sílu stěny, průměr a délku trubky mi vyšlo nějakých 235kg A kdyby se na výrobu použil prostě plech 15mm silný a jen se stočil, tak to vyjde na cca 246kg při tomhle rozměru Počítám čistě samotnou otevřenou rouru bez ničeho dalšího Hmotnost 1m2 15mm plechu je prý nějakých 117,75kg (podle Ferony)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
...samého mě ta váha zajímá a tak válec při nejbližší příležitosti zavleču do kolchozu na zvážení...